Jump to content



Καρτα γραφικων


Recommended Posts

Γεια σας παιδια καινουργιος στο φορουμ...δεν εχω και τοσο καλο πσ και λεω να παρω μια καρτουλα γραφικων ετσι για αρχη ισα για κανα black ops και κανα modern warfare..ελεγα να παρω την ati radeon hd 5450..ολα καλα εως εδω...αλλα το θεμα ειναι οτι θελει 400watt τροφοδοσια και το δικο μου τροφοδοτικο ειναι 420...θα υπαρχει καποιο προβλημα..πιστευετε η θα ναι νταξει...επισης θελω να μου πειτε επειδη η μητρικη μου μπορει να υποστηριζει pciexpress x16 2.0 αν η καρτα ειναι 2.1 θα υπαρχει θεμα..παρακαλω τη βοηθεια σας...

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας λες τι σύστημα έχεις. Επίσης η εν λόγω κάρτα θα σε απογοητεύσει. Είναι πιο αργή και από την καθυστέρηση μιας και μιλάμε για κάρτα που βγήκε το 2010 και ήταν ακόμα και τότε η πιο αργή κάρτα της σειράς. Επίσης θα χρειαστεί να αναφέρεις και μοντέλο τροφοδοτικού. Δεν είναι όλα τα watt το ίδιο. Καθώς και αν πας αποκλειστικά για καινούρια κάρτα και πιο είναι το μέγιστο ποσό χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, manoulis1891 said:

Ποια καρτα προτεινεις?? Μηπως η ge force 210..δν θελω πολλα πραγματα

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χειρότερη του 2009. Αν δεν απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Μπορούμε απλά να παίξουμε λόττο όσον αφορά το τι ψάχνεις και να σου προτείνουμε κάτι στην τύχη.

 

π.χ. αυτή

Gigabyte GeForce GT710 1GB (GV-N710SL-1GL) | Skroutz.gr

ή αυτή

EVGA GeForce GT710 1GB (01G-P3-2710-KR) | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε αλλα δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι η μητρικη μου...και χω και σκατα επεξεργαστη intel pentium 4 2.8ghz ram 2gb ddr...απλα η μητρικη μου υποστηριζει pci xpress x 16... αν μπορεις μπες εδω να δεις τη μητρικη μου...την εχει στο e shop...αλλα ειναι παλια..τσεκαρε το site..http://www.e-shop.gr/albatron-px915pc-pro-g-p-PER.528224

Μπορεις να μου πεις τι θα υποστηριζε...

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική έχει πιθανόν PCIe 1.0a, όχι PCIe2.0, το οποίο δεν ξέρω αν θα έχει θέμα με σύγχρονες κάρτες γραφικών. Δεν νομίζω να έχεις θέμα, μιας και οι κάρτες είναι συνήθως - αν όχι πάντα - backward compatible, αλλά δεν έχω εμπειρία από τόσο παλαιά συστήματα. Ο επεξεργαστής οριακά φτάνει για το  Call of Duty 4: Modern Warfare, η μνήμη μάλλον φτάνει, η GT 710 που σου έγραψα, θα πρέπει να σε καλύψει. Όσον αφορά το Call of Duty 7: Black Ops δεν φαίνεται να σε καλύπτει ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών που σου πρότεινα μάλλον θα σε καλύψει.

 

Με τι κάρτα γραφικών είσαι τώρα; Αυτή είναι σημαντική ερώτηση για να ξέρουμε αν έχει νόημα η αναβάθμιση. Αν μου πεις "HD4870", τζάμπα το συζητάμε μιας και η 4870 είναι ταχύτερη σε τόσο παλιά παιχνίδια από αυτή που συ πρότεινα.

 

Βασικά η μικρότερη καινούρια κάρτα στο skroutz(πιθανόν και στο e-shop) που δεν είναι πεταμένα λεφτά, είναι αυτή εδώ: Gigabyte GeForce GT730 1GB (GV-N730D5OC-1GI) | Skroutz.gr αλλά η τιμή πάει πάνω από τα 50€. Θα είναι όμως 3-4 φορές ταχύτερη της GT710.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον φιλε τωρα θα γελασεις πολυ...σ ειπα οτι το πσ μ ειναι προιστορικο...οποτε ακου εχω την nvidia ge force 6200 turbocache η οποια ειναι 128 mb..οποτε παρακαλω βοηθηστε ολοι μπας και βρω μια καλη καρτουλα να βολευτω προσωρινα και μετα κοιταω και για επεξεργαστη...πες τε μου και καναν επεξεργαστη καλου κακου να το εχω στο νου μου...παντως πιστευεις οτι η μητρικη μου ειναι ενταξει...δηλαδη δεν εχει θεμα με μια καλη καρτα γραφικων

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απλα και τωρα παιζω το mw2 με αυτην την καρτα γραφικων και τον επεξεργαστη στα low settings και δεν κολαει..οποτε σκεφτηκα να μην πληρωσω πολλα λεφτα και να παρω μια να παιζει το mw2 τουλαχιστον 1024χ768 αν ειναι δυνατων γτ τωρα δεν βλεπω ουτε τα γραμματα

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι turbocache ήταν μια ωραία ιδέα των κατασκευαστών να ρίξουν το κόστος δεσμεύοντας μέρος της μνήμης του συστήματος και υλοποιώντας ένα καραξεφτύλα 32bit data bus στην θέση του standar 64bit. Οπότε η κάρτα σου ήταν για πέταμα από την πρώτη μέρα που την αγόρασες. Η ποσότητα μνήμης σε μια κάρτα είναι δευτερεύον, με περισσότερο σημασία να έχει το bandwidth. Η GT710 είναι σαφέστατα πιο γρήγορη, η GT730 που σου πρότεινα(η συγκεκριμένη, διότι υπάρχουν και ψόφιες) διαστημόπλοιο μπροστά στην 6200TC. Ξαναλέω. η ποσότητα μνήμης είναι δευτερεύον. Και 8GB μνήμης να είχε η 6200TC θα ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΓΗ. Η 6200TC έχει bandwidth 2.66 GB/s, η GT710 14.4GB/sec και η συγκεκριμένη GT730 40GB/sec. Όση μνήμη και αν έχει η κάρτα, αν δεν μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν, η μνήμη είναι άχρηστη.

 

Τώρα όσον αφορά επεξεργαστή, δεν αξίζει. Δεν μπορεί να πάρει η μητρική σου κάτι παραπάνω. Και δεν υποστηρίζει και πάνω από 4GB μνήμης. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μεταβείς σε ένα σύγχρονο σύστημα, το οποίο θα σου κοστίσει τουλάχιστον ένα κατοστάρικο(μητρική, επεξεργαστής,μνήμη) και να δεις για κάρτα γραφικών αργότερα, αν δεν σε καλύψει η ενσωματωμένη του επεξεργαστή.

 

Αλλιώς παίρνεις την GT710 αν θέλεις να κάνεις οικονομικά την δουλειά σου(μην σε ανησυχεί το τροφοδοτικό, η κάρτα αυτή ούτε 30W δεν τραβάει) και συνεχίζεις να έχεις περιορισμένες απαιτήσεις στο gaming. Σε σχέση με την 6200TC θα είναι μέρα με την νύχτα η GT710, αλλά και πάλι το σύστημά σου είναι αρχαίο. Έχει πολλούς περιορισμούς σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στα γραφικά.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εσυ λες οτι με την gt710 θα ειμαι κομπλε..προσωρινα..αλλα θα την υποστηριζει η μητρικη?? Αυτο ειναι το θεμα μου ρε φιλε...οχι τιποτα αλλα μη δωσω τζαμπα λεφτα γιατι θα την παρω απο το ιντερνετ

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν παρω μια ετοιμη μητρικη απο το σκρουτζ...προτεινε μου μια...συμφερει ετσι...επισης η ετοιμη θα εχει ραμ καρτα γραφικων και τετοια πανω η θα τα αγορασω μονος μου..κι αν παρω να χει και καλη καρτα γραφικων..δν ξερω εχω μπερδευτει και φοβαμαι μη δωσω τσαμπα λεφτα

Στάλθηκε από το SM-G530FZ μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να ξέρω για την μητρική. Το PCIe 3.0 και το 2.0 υποτίθεται ότι είναι backward compatible, ότι δηλαδή οι PCIe2.0/3.0 κάρτες θα παίξουν και στις παλιές μητρικές που έχουν 1.0. Αλλά υπάρχουν αναφορές για ασυμβατότητες και για μητρικές που θέλανε αναβάθμιση στο BIOS πρώτα για να δουλέψουν. Είναι λαχείο δυστυχώς το αν θα σου κάτσει η στραβή. Ακόμα και σε νέα συστήματα μπορεί να σου κάτσει ασυμβατότητα, απλά στα παλιά συστήματα η πιθανότητα αυτή είναι μεγαλύτερη.

 

Η εναλλακτική είναι να βρεις κανέναν στην περιοχή σου που πουλάει καμιά παλιά μεταχειρισμένη, ώστε να έχεις την δυνατότητα δοκιμής αυτής πριν τον πληρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.