Jump to content



θορυβος απο ups


Recommended Posts

καλησπερα. αγορασω προσφατα αυτο το ups 

POWERWALKER VFD 1000 STAND BY UPS

http://www.e-shop.gr/powerwalker-vfd-1000-stand-by-ups-p-PER.701911

και κανει θορυβο δηλαδη απο το ζζζζ το κανει μονημα. και οταν το βγαλω απο το ρευμα και οταν εχει φορτιο.  υπαρχει καποιος τροπος να το κανω να ακουγεται λιγοτερο. γιατι το εχω στο δωματιο που κοιμαμε. ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

πριν 16 ώρες, το μέλος subarus-14 έγραψε:

και κανει θορυβο δηλαδη απο το ζζζζ το κανει μονημα. και οταν το βγαλω απο το ρευμα και οταν εχει φορτιο.  υπαρχει καποιος τροπος να το κανω να ακουγεται λιγοτερο. γιατι το εχω στο δωματιο που κοιμαμε. ευχαριστω πολυ!

Ο μόνιμος θόρυβος, δεν είναι φυσιολογικό!

Όχι τουλάχιστον αυτός που δε σε αφήνει να κοιμηθείς!

Ακόμα και μια φτηνιάρικη κατασκευή θα πρέπει να τηρεί κάποια όρια!

 

1. Το γεγονός ότι κάνει θόρυβο όταν (έχοντας συνδεδεμένα επάνω του φορτία) χάσει την τροφοδοσία του από τι δίκτυο, είναι λίγο πολύ φυσιολογικό καθώς τότε δουλεύει ο DC to AC converter και επειδή στα οικονομικά UPS αυτός υλοποιείται γύρω από ένα συμβατικό μετασχηματιστή κατασκευασμένο με ελάσματα σιδήρου, αυτά "τραγουδάνε" όταν δέχονται τους τετραγωνικούς παλμούς από τη βαθμίδα ισχύος! 

2. Το ότι όμως κάνει θόρυβο ακόμα και όταν απλά είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και τροφοδοτείται κανονικά από το δίκτυο, σημαίνει ότι στο κύκλωμα εφεδρείας (τροφοδοτικό πλακέτας και φορτιστής μπαταριών) κάτι δεν λειτουργεί σωστά, και κάποιο πηνίο μάλλον παρουσιάζει coil whining.

 

Αυτό, αν έχεις τη δυνατότητα επιστροφής και αντικατάστασης, αλλά παράλληλα και δοκιμής του νέου UPS  το προχωράς.

Αν όμως  δεν υπάρχει τέτοια λύση, θέλει άνοιγμα και ψάξιμο από κάποιον που ξέρει τι κάνει !

Υπάρχει περίπτωση αν σε κάποιο πηνίο γκρινιάζει ο πυρήνας ή κάποιες σπείρες του, με λίγη εποξειδική κόλλα υψηλής θερμοκρασίας να δώσεις λύση, αλλά όπως είπα και πρίν, μόνο από πεπειραμένο τεχνικό η επέμβαση, γιατί στα UPS, μπορεί να αναπτύσσονται  τάσεις που σε "στέλνουν", ακόμα και όταν είναι "σβηστά" ! ! !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.