Jump to content



Ερωτησεις - Προτασεις για αγορα οθονης


Recommended Posts

Καλησπερα  σας παιδια 

Ειμαι νεος στο  forum  κ θα ηθελα τα φωτα σας κ τις προτασεις σας για αγορα οθονης μιας κ δεν το πολυ κατεχω το αθλημα κ να ξερω στο τι να προσεξω,εχει,δεν εχει κτλ..

Την οθονη την θελω για Gaming (console gaming) και για ταινιες.
Το ποσο που μπορω να δωσω ειναι 300ε, αντε 350max. Tωρα η αποσταση που θα ειμαι για να παιζω κ να βλεπω ειναι απο 1,5 με 2,5μ πανω κατω, καθιστος κ στο κρεβατι .
Οι ιντσες που με ενδιεφερουν ειναι απο 39 κ πανω,, αν δεν ειμαι λαθος σε αυτην την αποσταση. Μιας κ τωρα παιζω σε μια 50αρα sony παλια με τις λαμπες , και με συνδεση scart, κ η αποσταση που αραζω ειναι στα 3-4 μετρα κ ειμαι καλα στο να βλεπω σε θεμα αποστασης αλλα οχι εικονας μιας κ ειναι παλια tv .
Δεν εχω κοσνολα που να υποστιριζει 4Κ μιας κ ακομα ειμαι με το Ps3 ,,οποτε στα 1080p μια χαρα καλα θα ειμαι.
Να αναφερω κιολας οτι θελω να την συνδεσω με εξωτερικα ηχεια Sony με ενσωματωμενο ενισχυτη αλλα χωρις συνδεση με οπτικη ινα .Μονο τα δυο καλωδια εχει για συνδεση ( κοκκινο-μαυρο αν δεν κανω λαθος στα χρωματα).

Το αναφερω αυτο γιατι μου ειπαν καποιες δεν εχουν αναλογικη εξοδο ηχου,κ θελω να υποστιριζει..Εκτος αν υπαρχει τροπος να παρω ηχο απο την οπτικη ινα με καποιο μετατροπεα κ να ακουω απο τα ηχεια μου, η ακομα και καποιος αλλος τροπος δεν υπαρχει θεμα , νομιζω .
Τελος να πω οτι θα την κρεμασω στον τοιχο..αλλα αυτο δεν πρεπει να ειναι προβλημα ? Ολες δεν γινεται να μπουνε στον τοιχο?Η ειναι αναλογα την οθονη?

Οι προτασεις - απαντησεις σας θα με βοηθησουν.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ☺

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα. 

 

39" 1080p IPS πθονη δε θα βρεις. Η μεγαλυτερη που μπορεις να βρεις ειναι η παρακατω 32" LG.

 

https://www.skroutz.gr/s/8679857/LG-32MP58HQ.html

 

Aν μπορεις να μειωσεις την αποσταση σου απο την οθονη, καντο και παρε την LG. Εναλλακτικα θα πας σε τηλεοραση, οι οποιες εχουν το θεμα του περισσοτερου ghosting και μεγαλυτερου input lag. 

 

Αν πας σε τηλεοραση, δες μια απο τις παρακατω Sony. Ειναι καταλληλες για χρηση ως οθονη υπολογιστη (δε το αναφερεις βεβαια αυτο) και για παιχνιδια, καθως δεν χρησιμοποιουν PWM dimming και υποστηριζουν 4:4:4 chroma. Απο εκει και περα, εχουν καλη εικονα και αποδεκτο input lag.

 

https://www.skroutz.gr/s/8602981/Sony-KDL-40WD650.html

https://www.skroutz.gr/s/6650021/Sony-KDL-40W705C.html

 

Tα ηχεια μην τα συνδεεις με την οθονη / τηλεοραση αλλα απευθειας με την κονσολα για να εχεις καλυτερο ηχο, αν ειναι δυνατο. Ενδεικτικα δες εδω διαφορους τροπους συνδεσης.

 

http://www.wikihow.com/Connect-a-PS3-to-Computer-Speakers

 

 

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα φιλε κ σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια κ την ενημερωση :) ..

Οπως μου ειπες κ εσυ για την αποσταση κ για οθονη η τηλεοραση , ξεχασα κ εγω να αναφερω οτι για τηλεοραση προκειτε κ οχι οθονη Υ/Η μιας κ θελω κατι πανω απο 39''..
Την 32αρα την βγαζω μιας κ ειναι μιρκη κ θα εχω την αποσταση που εγραψα..Την Kdl-40w705c κ αυτην λογω χρηματων αν κ φενεται ωραια..
Και η αλλη ( kdl-40wd650 ) μου μαρεσε μπορω να πω αν κ ξεφευγει λιγο απο την τσεπη μου αλλα αν δεν βρεθει κατι αλλο αξιολογο ισως παω προς τα εκει..

Αλλα εδω που μου εγραψες για το ghosting , το PWM dimming και το 4:4:4 chroma , δεν θελω να φανω εξυπνος κ να σου πω οτι ξερω τι ειναι,  αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω τπτ απο ολα αυτα :hm:

Οσο για τα ηχεια δλδ αποτι καταλαβα αν παρω απο τα 3 καλωδια τα 2 (κοκκινο - ασπρο) μπορω να τα συνδεσω κατευθιαν στα ηχεια απο το Ps3 κ εχω ηχο , κ με hdmi συνδεω το Ps3 κατευθιαν στην τηλεοραση και θα παρω εικονα , χωρις να χρειαζεται οπτικη ινα ...   Ετσι δεν ειναι η καταλαβα λαθος?  

Μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για Samsung-UE40J5000 και Samsung-UE40J5100 κ αν αξιζουν σε σχεση με την Sony KDL-40wd650 κ ποια ειναι πιο ανωτερη ?
Αναμεσα σε αυτες τις 3 πια θα επερνες αν την ηθελες για την ιδια χρηση οπως εγω ?

Σορυ φιλε για τις πολλες ερωτησεις μου , αλλα πιστευω να με καταλαβαινεις λιγο , μιας κ δεν μου ειναι ευκολο να διαλεξω αφου δεν γνωριζω.

Σε ευχαριστω παντως , Καλο ξημερωμα !!!

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλω.

 

Το 4:4:4 chroma ειναι μεθοδος κωδικοποιησης, δε σε ενδιαφερει αν δε προκειται να συνδεσεις την κονσολα με υπολογιστη, ειναι απαραιτητο ομως αν το κανεις. Για το τι ειναι ακριβως δες εδω.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chroma_subsampling

 

Ghosting ειναι η θολουρα που δημιουργειται στις lcd τηλεορασεις λογω της κινησης. Οι IPS οθονες εχουν λιγοτερο απο τις VA τηλεορασεις.

 

Το PWM dimming ειναι μεθοδος διαχειρησης της φωτεινοτητας της οθονης, οπου για να μειωθει η φωτεινοτητα δεν μειωνεται η ενταση του οπισθιου φωτισμου αλλα αναβοσβηνει σε υψηλη συχνοτητα. Οταν αυτη η συχνοτητα δεν ειναι πολυ υψηλη δημιουργει motion artifacts και σε καποιους και θεματα υγειας. Τα motion artifacts γινονται εμφανη κυριως στα παιχνιδια, και λογω της φυσης των παιχνιδιων αλλα και επειδη στα παιχνιδια τα motion compensation features απενεργοποιουνται για να ριξουν το input lag. Οι Sony δεν εχουν PWM, οι Samsung εχουν. Οποτε δεν τις προτεινω εναντι της ακριβοτερης Sony, ειδικα για gaming.

 

Παραδειγμα PWM dimming χαμηλης συχνοτητας θα δεις εδω.

https://pcmonitors.info/articles/factors-affecting-pc-monitor-responsiveness/

Αναλυτικο αρθρο για το PWM στις οθονες.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

 

Για την συνδεσμολογια στον ηχο ας σου απαντησει καποιος αλλος, δε γνωριζω περισσοτερα απο οσα ξερεις.

 

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος XMorsX έγραψε:

Καλησπερα φιλε..
Σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου κ για την βοηθεια να μου εξηγησεις καποια πραγματα που δεν γνωριζω..

Δεν ειμαι πολυ σιγουρος αν το καταλαβα αυτο με το Pmw αλλα μολις γυρησα απο το περιβολι κ δεν εχω κουραγιο να το διαβασω αυτην την στιγμη..
Θελω να πω ομως πανω σε αυτο..στην Sony που εχω τωρα κ παιζω..οταν εχει πολυ εντονα χρωματα κ φωτεινα , η οθονη αναβοσβηνει μεχρι να βρει κατι πιο σκωτινο ..Πχ αμα παιξω κατι με χιονια κ δεν κατεβασω πολυ την φωτηνωτητα εινα αδυνατον να παιξω μιας κ ολη την ωρα αναβωσβηνει που σε σημειο αν δεν εχεις υπομονη τα παρατας..Κ αν καταλαβα καλα ειναι το ιδιο με αυτο με τις νεες tv ..

Παντως για την σονυ που αναφερα πιο πανω δεν ξερω αλλα μαλλον θα μαζεψω το ποσο  κ θα παω να την παρω..ετσι κ αλλιως για καλο ειναι κ για να μεινει οσο πολυ περισσοτερο μιας κ δεν περισσεύουν .  
Για να μου την προτεινεις κατι πολυ παραπανω ξερεις ..
Κ κακα τα ψεμματα εχω εδω κ ποσα χρονια ειμαι στην παλια τηλεοραση κ  με τα θεματα της κιολας..Σιγουρα αν παω στην Sony που μου προτινες κ μαρεσε με τα λιγα χρηματα θα δω μεγααααλη διαφορα,,αυτη ειναι η αληθεια..και για την ρηση που την θελω θα ειναι μια χαρα πιστευω..αν κ θα παω να την δω κ σε καποιο καταστημα απο κοντα πριν γινει οτι διποτε .
Υπολογιστη δεν εχω αναφερει γιατι δεν εχω περα απο ενα λαπτοπ.Αλλα οπως μου τα λες θα γινεται κ αυτο να το συνδεσω στην tv ..

Σε ευχαριστω πολυ

 

Link to comment
Share on other sites

Η τηλεοραση σου θα εχει ενεργοποιημενη καποια ρυθμιση τυπου "δυναμικη αντιθεση" ή παρεμφερως ονομαζομενη, οπου θα αλλαζει την ενταση του οπισθιου φωτιμσου για να πετυχαινει μεγαλη τιμη αντιθεσης (υποτιθεμενα) αναλογα με το προβαλλομενο περιεχομενο. Απενεργοποιησε το.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.