Jump to content



Το pc μπαίνει στα windows μόνο με την onboard gpu


ntritzt

Recommended Posts

Win10

Gpu: radeon hd 6870

Mobo: gigabyte ga-b150-hd3p

Pcu: coolermaster gx 750w

Εχτές ενώ έπαιζα ξαφνικά μαύρισε η οθόνη χωρίς να κλείσει το pc (έχω δοκιμάσει και άλλη οθόνη δεν είναι εκεί το πρόβλημα). Κάνω επανεκκίνηση  ξεκάνει κανονικά φτάνει στο εικονίδιο των windows και μετά μαύρο (δοκίμασα αρκετές φορές ). Δοκιμάζω να μπω σε safe mode, μπαίνω κανονικά και σβήνω από device manager τα drivers από  gpu και sound , κάνω  reboot  πάλι  ,ανοίγουν τα windows για 2 δευτερόλεπτα και  μετά πάλι μαύρο . Οκ λέω ας κάνω format , κάνω το format σε win 7 σχεδόν κανονικά αφού κατά την διάρκεια  νομίζω πως ήμουν σε 16 bit  και 640x480 . Μπαίνω κανονικά στα windows  με την ανάλυση πάντα  να είναι  χαλιά  (δεν μπορούσα να την αλλάξω ) ξεκινώ να βάζω drivers και κατεβάζω τα τελευταία  για την gpu ,δεν μπόρεσα όμως να τα κάνω εγκατάσταση γιατί δεν φαινόταν το  next  για να το πατήσω :). Αποφασίζω να δοκιμάσω την onboard  βγάζω την άλλη και ξεκινώ με το που μπαίνω τα χρώματα και η ανάλυση είναι κανονικά , βάζω  και τα driver της και όλα είναι κανονικά . Δοκιμάζω να βάλω  πάλι την gpu μπαίνω στα windows  η ανάλυση πλέον  είναι  στα 800χ600 (μην με ρωτάτε δεν ξέρω πως ) και ξεκινώ εγκατάσταση  των drivers της gpu όταν φτάνει σε ένα σημείο μαυρίζει πάλι η οθόνη  και απαλά. Με την onboard λειτούργει κανονικά .

Τι πιστεύεται είναι dead  ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο .

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα στο άλλο  pci-express αλλα δεν είχε αποτέλεσμα , τροφοδοσία μόνο το ένα από τα 2 μπορώ  να  αλλάξω  (με ανταπτορα  σε ένα 4 pin )  και πάλι τίποτα , τσέκαρα και τα volt  στα bios όλα είναι καλά . το βραδύ θα δοκιμάσω και την κάρτα σε ένα άλλο pc για σιγουριά αν και όλα δείχνουν ότι είναι dead

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.