Jump to content



Απορια με τηλεοραση και συνδεση με υπολογιστη


Recommended Posts

 

Καλησπερα! Προσφατα αγορασα home cinema samsung ht j5150 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Εχω συνδεσει υπολογιστη με hdmi στην τηλεοραση οπως το ps4 και το οτε tv. Απο το home cinema φευγει καλωδιο arc προς την υποδοχη της τηλεορασης που υποστηριζει arc. Απο τον υπολογιστη και μεσω του sound manager μου βγαζει μονο stereo επιλογη. Η motherboard μου ειναι η gigabyte z87 hd3 και η καρτα ηχου ειναι ενσωματωμενη. Γιατι δεν μου βγαζει την επιλογη 5.1 να επιλεξω;

Επισης μεσα απο το μενου της τηλεορασης μου που ειναι η samsung ue48ju6640, εχω την επιλογη του ηχου, pcm η' dts neo 2.5 μονο αλλα τα υπολοιπα ειναι μη επιλεξιμα οπως dolby digital και dts. Εχω κανει κατι λαθος η' πρεπει να κανω καποια ρυθμιση;

Γενικα ηχο 5.1 δεν εχω ακουσει απο την ημερα που το αγορασα και επισης τα πισω ηχεια τα surround ακουγονται πολυ σιγα και ανεβασα τα db στο 6 για το καθε ενα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει δεν πρόκειται να ακούσεις 5.1 από το PC. Δεδομένου ότι το home theater σου έχει optical in θα πρέπει να αγοράσεις ένα SP/DIF out bracket, να το συνδέσεις στην μητρική σου και στη συνέχεια μέσω optical να στείλεις ήχο από το PC στο home theater, χρησιμοποιώντας το HDMI μόνο για εικόνα.

 

Εναλλακτικά δοκίμασε να παίξεις από τον Player της TV μέσω DLNA.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μεσω dlna μπορεις να μου πεις πανω κατω γιατι δεν γνωριζω; αλλιως θα οαρω αυτο που μου ειπες για να τελειωνω την ταλαιπωρια.

 

σημερα πηγα και πηρα οπτικη ινα και απενεργοποιησα το anytime και το arc απο το μενου του hone cinema. Διλαεξα απο την τηλεοραση για εξοδο ηχου την οπτικη ινα αλλα συο μενου παλι δεν με αφηνε να επικεξω dts η' dolby digital. Αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις πως δεν εχω στην τηλεοραση 5.1 ;

 

 

Link to comment
Share on other sites

To DLNA είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς multimedia μέσω δικτύου. Ένας υπολογιστής ή ένα NAS έχουν έναν DLNA server (οπως το serviio ή το twonky) και ο player της τηλεόρασης βλέπει τα αρχεία σαν να τα είχες σε usb stick.

 

Και μιας και είπα usb stick, δοκίμασες εάν έχεις 5.1 παίζοντας  ταινία από εκεί;

Link to comment
Share on other sites

Τελικα φιλε μου πηρα εσωτερικη καρτα soundblaster z και συνδεσα με οπτικη ινα τον υπολογιστη με το home cinema και επιτελους εχω ηχο surround και βλεπω την επιλογη 5.1 στο sounds. Αλλα για να γινει αυτο απενεργοποιησα το arc και αφησα μονο anytime.

Η τελευταια απορια μου ειναι η τηλεοραση που βγαζει δυο επιλογες το pcm και το dts neo 2.5 και οχι dolby και dts ευθυνεται οτι εχω ελλειψη στις θυρες hdmi στο home cinema;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.