Jump to content



Virtual Machines -Αναθεση ολων των πορων


Recommended Posts

Οταν στηνω ενα εικονικο guest OS μεσω της οποια εφαρμογης (VMware, VirtualBOX) οι ποροι που του αναλογουν χρησιμοποιουνται μονο οταν αυτο τρεχει και δεν συνεχιζουν οταν το κλεινεις σωστα? Αυτο ειναι το λογικο αλλα θελω να το γνωριζω με βεβαιοτητα? ΠΧ αμα δωσω 6GB Ram δε θα μου τις δεσμευσει το συστημα ακομα και οταν το κλεισω

 

Και η δευτερη ερωτηση, πως μπορω να δωσω σχεδον οτι εχω σε ενα τετοιο λειτουργικο αμα θελω να κανω καποια επιβαρυμενη εργασια. ΠΧ να χω ενα λειουργικο να τρεχω παιχνιδια η ενα για CAD και επεξεργασια εικονας/βιντεο και να του δωσω ολη τη ΡΑΜ, επεξεργαστη καρτα γραφικων, και να μενει πισω στο Host OS δυναμη μονο για να τρεχει το virtualization??

Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο σου ερώτημα, οι πόροι αποδεσμεύονται μόλις η εικονική μηχανή κλείσει. Όποια μέθοδο virtualization και αν διαλέξεις.

 

Όσον αφορά το δεύτερο σου ερώτημα, μόνο με δοκιμές θα βρεις το σημείο στο οποίο έχοντας δώσει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του συστήματος στην εικονική μηχανή πετυχαίνεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Το VirtualBox ίσως και το Vmware σου προτείνουν πόσους πόρους να δώσεις σε μια καινούργια μηχανή.

 

Υ.Γ: Παιχνίδια δεν παίζεις προς το παρόν εκτός και αν δουλέψεις με KVM και PCI Passthrough

Link to comment
Share on other sites

-Κομπλε. Πιο πολυ για CAD με νιαζει. Του χω δωσει προς το παρον 4 απο τα 16gb ram, αλλα με βλεπω να το ανεβαζω σε 6 η 8 αμα δω οτι πρεπει να φορτωσω πολα γραφικα. Του εδωσα επισης και τους 2 πυρηνες του i5 6200u (φανταζομαι θα παιρνει αυτοματα και τα 4 thread του καθε πυρηνα). Με τα γραφικα τι παιζει ακριβως, στις ρυθμισεις μου χει βαλει 1GB προτεινομενο το οποιο απο οτι καταλαβω παιρνει απο τη RAM, καρτα γραφικων δε μοιραζομαι καθολου με το guest os δηλαδη?

 

-Επισης επειδη εχω SSD, Θελει να ορισω κανα efi/uefi και ahci για να χω τις καλυτερες ταχυτητες στον δισκο? Νομιζω απλο BIOS ειχα βαλει οταν το εστησα

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις 16GB και δεν τρέχεις παράλληλα βαριές εφαρμογές, αν δώσεις τα μισά στην εικονική μηχανή είσαι άρχοντας. Δες πόσους πυρήνες έχεις διαθέσιμους για διαμοιρασμό και δώσε πάλι τους μισούς. Μερικές φορές αναγνωρίζει threads και άλλες cores. Για τα γραφικά όπως πολύ σωστά λες, η κάρτα γραφικών δουλεύει στο ρελαντί.

 

Το εικονικό μηχάνημα δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές του πραγματικού (π.χ. 3d VGA, SSD κλπ) και δεν μπορεί να κάνει σε αυτή τη φάση να τις χρησιμοποιήσει (non bare metal) παρά μόνο μέσω εξομοίωσης. Οι ρυθμίσεις αυτές αναφέρονται στην υποστήριξη των εκάστοτε τεχνολογιών από το λειτουργικό που εγκαθιστάς και είναι ανεξάρτητες των πραγματικών δυνατοτήτων του υπολογιστή σου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δεις πόση μνήμη μένει στον Host όταν στρεσάρεις το VM και να τη δώσεις όλη ( μείον ένα GB για ασφάλεια) στο VM.

Επίσης αν δώσεις Χ γίγα δεν θα τα δεσμέυσει όλα όταν το ξεκινήσεις, αλλά on demand.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ομως τωρα ειναι το εξης. Υπαρχουν εφαρμογες που χρειαζονται ωστε και εικονικα να βλεπουν το υλικο. Εχω προβλημα με μια που δε βρισκει το σειριακο αριθμο της μητρικης (μιας και μητρικη ουσιαστικα δεν υπαρχει). ΠΧ οταν τρεχω απο wmic.exe "baseboard get serialnumber" μου εμφανιζει None και εχω προλβλημα.

 

http://www.howtogeek.com/208420/how-to-check-your-motherboard-model-number-on-your-windows-pc/

 

Μπορω εστω και εικονικα να εμφανισω καποια μητρικη στον υπολογιστη?

 

Δε ξερω αν αυτο που γκοογκλαρα λεει κατι αλλα δε βγαζω ακρη

 

https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg610644(v=sc.12).aspx

Link to comment
Share on other sites

Μήπως αυτές οι εφαρμογές δεν φτιάχτηκαν να τρέχουν σε VM?

Το VM δεν γνωρίζει τι υπάρχει από κάτω εκτός αν κάνεις passthrough (φυσικά δεν μπορείς να κάνεις την μητρική)

Link to comment
Share on other sites

Το ξερω οτι δε γινεται passthrough, αλλα εστω καποιος τροπος να εμφανιζω με εικονικη εκδοση μητρικης δε παιζει? Ας πουμε να παρω το σειριακο της baseboard που μου εμφανιζει στο Host OS και να το κανω να φαινεται και στο guest

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρε μαγκες κατι ασχετο. Θεω λειτουργικο απλα για να τεσταρω εφαρμογες και να επαναφερω snapshot σε first boot κατασταση. Ποιο ειναι το μικροτερο σε μεγεθος 64 που μπορω να βρω. Να φτιαξω δικο μου με αυτα τα stripper utility που αφαιρεις εσωτερικες λειτυοργιες? Θελω οσο το δυνατον μικροτερο μεγεθος γινεται

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.