Jump to content



GPU τέλος??


Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε;

 

Ελπίζω να μου δώσετε μια σύντομη απάντηση γιατί μέσα στο επόμενο 3ρο πρέπει να αποφασίσω τι να κάνω την κάρτα.

 

Έχω μια 970 g1 gaming συνδεδεμένη με display port η οποία ενώ έπαιζα overwatch εχτές lockαρε το σύστημα, κάνω reboot και έπαιζε μόνο 800x600 και έβγαζε ένα error 43 στο device manager. Δοκίμασα ddu safe mode clean install τους drivers που είχα και μετά και τους πιο παλαιούς και πάλι τίποτα.

 

Ψάχνω το error google και έβλεπα μόνο για faulty gpu. Οπότε παίρνω την κάρτα και την πάω σε έναν φίλο που την δοκιμάζουμε στο σύστημα του όπως είναι με dvi και hdmi και έπαιζε games κανονικά πένα.

 

Γυρνάω σπίτι την βάζω και πάλι τα ίδια, δοκιμάζω και εγώ με dvi και έπαιζε κανονικά, δοκιμάζω και dvi και display port ταυτόχρονα και βγάζω ενώ είναι το pc ανοικτό το dvi και έπαιζε κανονικά μέχρι που ξαναέκανα restart και έβγαλε παλι το error 43 στο device manager.

 

Οπότε σήμερα το πρωί έκανα format μέσα από το restore που έχουν τα w10 (χωρίς να βάλω usb/cd) το οποίο νομίζω είναι clean install και πάλι είχα τα ίδια.

 

Η δικιά σας γνώμη είναι ότι κάτι καίκε στις θύρες display port της κάρτας? Οπότε να την πάω στο msystems για κάνα 10 ήμερο??

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω, αλλά φαίνεται η κάρτα να έχει θέμα να ξεκινήσει με μόνο το displayport συνδεδεμένο, με βάση την περιγραφή σου. Αν δεν είναι θέμα οθόνης ή καλωδίου, υποθέτω ότι είναι θέμα κάρτας. Αν είναι στην εγγύηση, μάλλον την πας πίσω.

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασα τώρα μια 6850 amd με display port και έπαιξε με την μία 2Κ . 

 

το μόνο που μένει να δοκιμάσω θα ήταν κάποια άλλη nvidia με display port.  αλλά πλεόν ξέρω ότι δεν φταίει η οθόνη , το καλώδιο ή η μητρική..

Link to comment
Share on other sites

bootable linux απο usb δεν θα θέλει και ειδικούς drivers για nvidia ή θα παίξουν με την μία? προσπαθώ να δω αν ισχύει και αυτό που λες ότι έχω ήδη κάποια updates πάνω και νομίζω έχεις δικαιο.

Link to comment
Share on other sites

Τα Live CDs, λογικά θα φορτώνουν αυτόματα τους αναγκαίους οδηγούς. Η 970 είναι και δημοφιλής κάρτα, η Nvidia παρέχει και ικανοποιητική υποστήριξη σε Linux, πολύ δύσκολο κάποιο σχετικά πρόσφατο LiveCD να μην έχει τους αναγκαίους οδηγούς ενσωματωμένους.

Link to comment
Share on other sites

έκατσα και έβαλα bootable linux μου φάνηκε ότι έπαιζε κομπλέ, μετά κατέβασα πειράτικά windows να δω μήπως έφταγαν τα γνήσια δικά μου που τα έκανα reset και δυστηχώς μετά την επανακκίνηση το ξανακάνε οπότε όταν ανοίξει πάλι το μαγαζί πρέπει να τους την αφήσω και ελπίζω να μην μου βγάλουν την ψυχή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το display port ειναι με 20pin παιζει να σου καψει την καρτα. Δεν ξερω ολες τις λεπτομεριες(αν καποιες καρτες/οθονες εχουν καποια ασφαλεια κτλ), απλα απο οτι ειχα δει οταν μου ειχε καει μια μητρικη, πολλα display port καλωδια εχουν 20pin αντι για 19 που πρεπει να εχουν αυτα για συνδεση με οθονη και απο το 20ο pin περναει ρευμα που μπορει να χαλασει καρτες/μητρικες.

 

Φυσικα δεν ξερω ποιο ειναι το προβλημα στην περιπτωση της καρτας σου, απλα το αναφερω σαν πιθανη περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.