Jump to content



Linux για Netbook με σπασμένη οθονη


anikologr

Recommended Posts

Διαθέτω ένα netbook LG X 110, atom 1,6gh, 1gb ram. Δυστυχώς έχει σπάσει η οθόνη του. Όταν το συνδέω με εξωτερική οθόνη στέλνει το σήμα αφού έχει σηκώσει το λειτουργικό και όχι από το bios πράγμα που καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση λειτουργικού πάνω στο netbook. Συνεπώς για να το κάνω λειτουργικό έκανα το εξής:

Έβγαλα τον δίσκο, τον τοποθέτησα σε άλλο υπολογιστή, πέρασα το lubuntu 16,04 και επανέφερα τον δίσκο πίσω στο netbook.

Όλα εντάξει και βρήκε όλους τους οδηγούς αλλά το 16,04 του πέφτει βαρύ (αν και το kodi το τρέχει ικανοποιητικα) . Έχετε να προτείνετε άλλη έκδοση Linux που να κάνω την ίδια διαδικασία αλλά να είναι ελαφρύ; να βάλω lubuntu 12,04; το 14,04 που δοκίμασα δεν πέτυχε γιατί κάτι του έφταιγε με τον πυρήνα. Παλιά είχα δοκιμάσει με 12,04 αλλά επειδή λήγει η υποστήριξη του σύντομα ήθελα κάτι πιο σύγχρονο. Βέβαια θα μου πείτε απαιτήσεις που έχω.. Το ξέρω αλλά παιχνίδι να γίνεται..

Το σημαντικό είναι να γίνει η εγκατάσταση σε άλλο υπολογιστή..

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που βαραίνει το σύστημα είναι το γραφικό περιβάλλον. Το LXDE δεν είναι βαρύ. Μπορείς να δοκιμάσεις το XFCE, αλλά νομίζω ότι είναι πιο βαρύ.

Αν το θέλεις μόνο για το kodi, υπάρχει τρόπος να το τρέξεις σκέτο χωρίς το περιβάλλον εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρόμοια φάση έχω και εγώ και του πέρασα http://openelec.tv και το έχω σαν media player , πάει σφαίρα , σε άλλο eepc με atom έχω δοκιμάσει διάφορες εκδόσεις android http://www.android-x86.org και για απλή χρήση net office κλπ πάει πάλι σφαίρα παίζει και show box αλλά μερικες φορές με κολλήματα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.