Jump to content



Νερό ή άερας ;;;;


dpolal

Recommended Posts

Θέλω να κάνω ένα μέτριο πουσάρισμα στον G3258 καθώς λεφτά για i5/i7 δεν παίζουν.

 

Κουτί έχω το Corsair Carbide 200R και αυτή την στιγμή είμαι με την μανίσια intel ψύκτρα.

Θα χρειαστώ κάτι καλύτερο και σκέφτομαι για αερόψυξη ή ίσως και υδρόψυξη ΑΛΛΑ το μπάτζετ είναι το πολύ μέχρι 70ευρώ.

 

Kοιτάω καταρχήν για διπλό ψυγείο καθώς θεωρώ ότι υδρόψυξη με μονό για τη δουλειά που θέλω να κάνω μάλλον δεν θα βολέψει. (σωστό/λάθος ;;;;; )

Με ενδιαφέρει εκτός από την απόδοση και η (σχετική) ησυχία κατά την λειτουργία, άρα μάλλον ένας λόγος παραπάνω για διπλό ψυγείο. (σωστό/λάθος ;;;;; )

 

Έχω δεί μερικές προτάσεις με διπλό ψυγείο από Deepcool, Coolermaster, Enermax που είναι ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ που διεθέτω αλλά επειδή είμαι και εντελώς noob στα υγρά τί μου προτείνεται ;;;

Μήπως καλύτερα να πάω σε αέρα σε αυτά τα λεφτά ή με λιγότερα ;;;;;

 

Μία παράκληση.

Θα είναι AIO η υδρόψυξη και θέλω να είναι σε αυτά τα χρήματα, άντε να πάει κάνα 5ευρω παραπάνω.

Μην μου προτείνεται με 90ρια/100ρια ευρώ.

Έγινε επεξεργασία από dpolal
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι πολύ μικρό το μπάτζετ σου. Στην θέση σου θα έπαιρνα μια Noctua NH-U14S. Στα συν ο θόρυβος σε σχέση με την απόδοση. Στο κουτί σου είναι ακριβώς η διάσταση για το ύψος οπότε ίσως ακουμπάει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.


Τελικά κάθισα και διάβασα τις παρουσιάσεις από εδώ https://www.thelab.gr/reviews/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/  (Ά ρε Λάμπη, από όλα διαθέτεις :) ) και από τα reviews του @Seafalco και @crmaris βλέπω ότι στο μπάτζετ μου είμαι ανάμεσα στις  Maelstorm και Seidon. :)

 

Το θέμα είναι ότι (διάβαζωντας ακόμα περισσότερο) πιθανότατα να πρέπει να κοιτάξω κάτι σε αέρα μεριά λόγο του ότι το θέμα του θόρυβου τελικά το έχω ποιό ψηλά στις προτεραιότητες μου και κάπου το φοβάμε λίγο το νερό καθότι είμαι εντελώς άσχετος με το άθλημα.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μια απάντηση στα γρήγορα ( γιατί οι μέρα τελευταία έχει μόνο 24 ώρες ! :wall: )

Οι ΑΙΟ δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα, σαφώς και στατιστικά δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τις αερόψυκτρες με heat pipes, αλλά προβλήματα διαρροών σε ΑΙΟ και μάλιστα επώνυμων κατασκευαστών, σπάνια αναφέρονται.

Συνεπώς το μόνο που πρακτικά πρέπει να σε απασχολεί είναι ο θόρυβος, που από ότι βλέπω είναι στις συγκριτικές προτεραιότητές σου και πολύ καλά κάνεις !

Εδώ όμως οι ΑΙΟ δεν είναι πλέον εκτός παιχνιδιού καθώς υπάρχουν επιλογές με χαμηλό θόρυβο και πολύ καλές θερμοκρασίες και αν κάνεις τη παραδοχή ότι σε ενδιαφέρει κατ' αρχάς ο θόρυβος, υπάρχει η επιλογή Arctic Liquid Freezer 120 (ΑΙΟ) που με "θυσία" ~4,5 βαθμούς, έχει χαμηλότερο θόρυβο και από την Noctua NH-D15/-(S).

Και φυσικά η από καιρό στην αγορά Cooler Master Nepton 240M.

Σαφώς βέβαια αν πας σε 2χ120 ΑΙΟ τότε έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες για χαμηλό θόρυβο με πολύ καλές θερμοκρασίες και αυτό παίζοντας με τους ανεμιστήρες της και στήνοντας την σε Push-Pull. Έχω κατά νου την Arctic Liquid Freezer 240, την οποία δεν έχω δοκιμάσει μεν, αλλά έχοντας τους ίδιους ανεμιστήρες και αντλία και με πιο λεπτό ψυγείο θα πρέπει να έχει ακόμα χαμηλότερο θόρυβο από την ομογάλακτη 120!

Το ξέρω το κόστος είναι λίγο παραπάνω αλλά αξίζει το κόπο καθώς έρχεται έτοιμη με τέσσερις ανεμιστήρες και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα ! :)

Ελπίζω, να βοηθάνε αυτά και να επανέλθω σύντομα ! :)

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος dpolal έγραψε:

Asus Z97-P :)

αχαμ , νομιζα οτι αμα ειχες Η110 πως θα μπορουσες να πας σε κατι μεγαλυτερο .... αλλα τσιφος 

 

κατ εμε σε επεξεργαστη του 50αρικου , δεν ειναι λογικο να ριξεις 70ευρο ψυξη -βεβαια θα μου πεις οτι θα σου μεινει για μετεπειτα χρηση 

επειδη ειχα μια περιοδο τον 3258 , παει ανετα το overclock του αλλα με 2 μονος πυρηνες δεν ζεσταινεται τραγικα - θερμοκρασιες ηταν πολυ χαμηλες αλλα δεν θυμαμαι ακριβος , οχι πως εχει νοημα βεβαια γιατι ειμουν με dark rock pro 3  . 

Πιστευω πως με μια coolermaster evo η αλλη παρομοιου βεληνεκους θα εισαι μια χαρα και απο ηχο και κρυο στην μιση τιμη 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Seafalco και @kpetros σας ευχαριστώ για τις προτάσεις. :)

 

Όντως ο επεξεργαστής δεν λέει αλλά το 70ρι ή και λιγότερα (για παραπάνω δεν  :( ) είναι ποιό εύκολο αυτή τη στιγμή από i5 ή i7.

Σε κάνα χρόνο που θα έχουν μπεί για τα καλά πλέον οι ryzen και πολλοί θα τρέξουν να αναβαθμιστούν θα κοιτάξω στα μεταχειρισμένα για καλύτερο επεξεργαστή. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο κύβος ερρίφθει και τελικά αποφάσισα να πάω αεράτα.

 

Προτιμώ την σίγουρη λύση μιας αθόρυβης αερόψυκτρας από μία υδρόψυξη που δεν έχω δεί/εγκαταστήσει/ακούσει ποτέ και ύστερα από μελέτη ενός ακόμα review του @Seafalco (αυτό το παιδί είναι πολύ τυχερό από μία άποψη τελικά :) ) παρήγγειλα την Cooler Master Hyper 612 V2.

 

Γλύτωσα και ένα 20ρικο από την Maelstrom (εκεί είχα ψιλοκαταλήξει αρχικά).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος dpolal έγραψε:

@Seafalco (αυτό το παιδί είναι πολύ τυχερό από μία άποψη τελικά :) )

Τώρα για ποιο από τα δυο να σε ευχαριστήσω περισσότερο!

Για το τυχερό . . . ή για το παιδί ! ! ! :D

Μια χαρά αθόρυβη διάλεξες ! :T: 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.