Jump to content



wifi σήμα


inoel

Recommended Posts

Γεια σας.
Ηθελα αν ρωτησω για ενα προβλημα που εχω.Η συνδεση μου ειναι της vodafone στα 24 mbps.Ειμαι σε ενα διωροφο σπιτι 120 τ.μ.Στον κατω ορορφο οπου εινια το ρουτερ,το σημα ειναι ικανοποιητικο.Ομως σε ενα δωματιακι μικρο δεν πιανει αρκετα το wifi.
Το προβλημα ειναι στον πανω οροφο,οπου υπαρχουν 3 δωματια και το σημα ειναι πολυ ασθενες.Αν θελω να δω youtube για παραδειγμα,κολλαει συνεχως...
Πηρα την τεχνικη υποστηριξη και μου ειπαν να αλλαξω καναλι στο ρουτερ.Το εκανα στην τυχη(γιατιτο app wifi analyzer που μου προτειναν να κατεβασω και να βρω ελευθερο καναλι δεν με βοηθησε)αλλα το προβλημα παραμενει.
Μπορει καποιος να μου προτεινει απο προσωπικη εμπειρια του κατι,αναμεσα σε:
καινουργιο after market router,wifi extender ή repeater(ποια ειναι η διαφορα δεν ξερω)?Το ρουτερ της εταιριας ειναι technicolor.
Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πάρεις κάτι σαν αυτό:

 

https://www.skroutz.gr/s/7976669/TP-LINK-TL-WPA4530KIT-v1.html#reviews

 

 

μπορεί να μην το έχω δοκιμάσει αλλά από ότι έχω ακούσει κάνει την δουλειά που ζητάς απροβλημάτιστα.

Link to comment
Share on other sites

Οι πιο συνήθεις λύσεις, με σειρά προτεραιότητας είναι:

1. Περνάς καλώδιο δικτύου (ethernet - UTP) από τον ρούτερ στο πιο βολικό σημείο του σπιτιού ώστε να έχεις καλό σήμα εκεί που σε ενδιαφέρει, και βάζεις ένα access point για WiFi.

2. Η λύση που προτάθηκε παραπάνω, όπου γλιτώνεις το καλώδιο, αρκεί να έχεις κοντινές πρίζες ρεύματος στις δύο πλευρές. Υπάρχουν powerlines που δίνουν μόνο ethernet - φρόντισε να πάρεις ένα σετ που η μία πλευρά δίνει και WiFi.

3. Βάζεις κάποιο repeater/extender, αλλά μόνο σαν τελευταία επιλογή, δεδομένου ότι έχει τη χειρότερη απόδοση και αξιοπιστία μεταξύ των τριών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.