Jump to content



πιστολι βαφης θερμου αερα hvpl


Recommended Posts

Ψαχνωντας για κομπρεσερ και ενα καλο πιστολι βαφης, επεσα πανω σε μερικα φορητα κομπρεσετ βαφης θερμου αερα hvpl

Εχει κανεις χρεισιμοποιησει κανενα τετοιο ; αν ναι μπορει να μου πει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα σε σχεση με τα κοινα πιστολια βαφης

Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ ακριβα..αλλα ενα 100αρι κομπρεσερ και ενα καλο πιστολι δεν ειναι και πολυ φθηνοτερα...

Καποτε χρεισιμοποιησα ενα μικρο ηλεκτρικο πιστολι βαφης, το οποιο για συγκεκριμενα πραγματα ηταν πολυ καλο..παλι ο αερας εβγαινε ζεστος και φαναζομαι πως ειναι η ιδια λογικη

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Δεν έχω δουλέψει τέτοιο σύστημα ούτε έτοιμο τύπου B&D, αλλά ούτε με τουρμπίνα πιστόλι.

Δύο ερωτήσεις μόνο το θες για επαγγελματική χρήση ή ερασιτεχνική;

Γενικά περιέγραψε το τι έχεις σκοπό να κάνεις μπας και κάποιος γνωρίζει τίποτα παραπάνω και βοηθήσει και βρεθούν και εναλλακτικές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα..

Ημιεπαγγελματικη..βασικα γενικα κανω πολλα βαψιματα...σε σπιτια κυριως..οχι ομως επαγγελματικα...εδω που ειμαι..τα σπιτια εχουν ενα πολυ αγριο σαγρε...τα προιγουμενα χρονια πεδευομουν με ρολο κ βουρτσες..φετοσ δοκιμασα ενα ηλεκτρικο πιστολι..μικρο..εκανα πιο γρηγορα την δουλεια..αλλα πολυ κουραση..επεισης μιας κ ολα αυτα εχουν παλια γαλβανιζε κ αλουμηνενια κουφοματα..αποφασισα να τα βαψω...το πιστολακι λοιπον κανει δουλεια αλλα πλεον εχω παθει τενοντιτιδα...γενικα οτι παρω θα το χρησιμοποιησω αρκετα..καθως ασχολουμε και λιγο με ξυλο και μεταλλο...κοιταγα για κομπρεσερ και πιστολι κ βρηκα αυτο το συστημα με την τουρμπινα..αλλα δεν μπορω να βρω αρκετες πληροφοριες, ουτε ατομα που να το εχουν χρησιμοποιησει..

Αν καποιος μπορει να συγκρινει την βαφη με τουρμπινα ζεστου αερα με την βαφη με κομπρεσερ αερα ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα επειδή έπεσε πρόσφατα μία τέτοια τουρμπίνα στα χέρια μου και δεν ήξερα τι έκανε,  το έψαξα στο νετ και είδα ότι είναι από σύστημα βαφής με ζεστό αέρα  (HVLP) μιας ιταλικής εταιρείας (Rigo) . 

Πρέπει να είναι πάνω από 30 χρόνων! 

Υπόσχονται οτι έχεις μέχρι και 50% οικονομία σε χρώμα και καλύτερο αποτέλεσμα! 

Τώρα αν δεν βρεις κάποιον να το δουλεύει για να σου πει... 

Δεν ξέρω αν επιτρέπονται Link για να βάλω ,  αλλά αν ψάξεις στο νετ θα βρεις πολλά βίντεο... 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, ακριβως αυτο εχω δει..ενω ειναι κατι που υπαρχει καιρο τωρα, δεν το χα ξανακουσει..ουτε ξερω καποιον που να το χει δουλεψει..

Στην αρχη ανοιξα αυτο το θεμα με σκοπο να γινει μια συγκριση μεταξυ της παραδοσιακης μεθοδου με πιστολι και με της τουρμπινας..εχω ψαξει αρκετα και μονο βρισκω πληροφοριες απο την εταιρια η απο αντιπροσωπους..αν καποιος το εχει δουλεψει και μπορει να μας πει την γνωμη του ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Το ακρώνυμο  HVLP σημαίνει High Volume Low Pressure. Δηλαδή πιστόλι με υψηλό όγκο (αέρα) και χαμηλή πίεση (αέρα)

χρησιμοποιώ μια compact λυση της bosh κατά καιρούς, και αυτά που μπορώ να σου πω είναι:

1. ο αέρας δεν είναι ζεστός λόγω κάποιου θερμαντικού σώματος αλλά λόγω της ίδιας της θερμότητας που παράγει το μοτέρ.

2. Προτιμάει πάρα πολύ τα υδατοδιαλυτά χρώματα / βερνίκια. Στα χρώματα διαλύτη, το καθάρισμα είναι εφιάλτης (το έκανα 1 φορά και δεν το ξανακάνω) 

3. Μπορείς να βάψεις μεγάλες επιφάνειες με σχετικά μικρή ποσότητα χρώματος, όπως ας πούμε τοίχους, αλλά αν θες να αλλάξεις χρώμα θα χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο και χρώμα.

4. Σε γενικές γραμμές δημιουργεί λιγότερο αχνό, αλλά όχι καθόλου. Χρήση μέσα στο σπίτι γίνεται αλλά με μασκάρισμα διακοπτών, κουφωμάτων κλπ.

5. ως συμπέρασμα, θα το πρότεινα άν έχεις να κάνεις κάποιο ''πρόχειρο'' βάψιμο (π.χ. έβαψα ~80 μέτρα μαντρα μπετό, με 3 λιτρα τσιμεντόχρωμα, αλλά όχι σχολαστική δουλειά), ή τοπικό φρεσκάρισμα στην ίδια απόχρωση. Σωστή δουλειά γίνεται δύσκολα, και κάγκελα, ξέχνα το.

Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα..εχω ενα bosch παλιοτερο μοντελο..στα αρνητικα το πολυ κοντο καλωδιο 2 μετρα..και οτι αν εχεις πολυ βαψιμο η μπογια σκληρενει μπροστα απο την βαλβιδα με αποτελεσμα ξαφνικα να πιτσιλαει..δεν θα εβαφα μεσα στο σπιτι..εκτος κ αν ηταν τελιως αδειο..σκεψου οτι μου χει τυχει αρκετες φορες να βαφω με ασταρι..και μετα διαφορετικες μπογιες...αν και προτιμο βαφες νερου..με το ασταρι ειναι εφιαλτης το πλυσιμο..δεν μπορω να πω παντως..με βοηθησε παρα πολυ και για τα λεφτα του μια χαρα δουλεια κανει..σε σχεση με κατι αλλα που κυκλοφορουν...πολες φορες το χρησιμοποιω για ωρες..και επειδη εχω πολλα βαψιματα..κοιταγα για πιστολι με κομπρεσερ..μεχρι που ειδα το συστημα με την τουρμπινα και επειδη εχει την ιδια λογικη και ειναι και φορητο..

Ευχαριστω παντως

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.