Jump to content



Αγορα λαπτοπ για αρχιτεκτονα


Recommended Posts

Καλησπερα σας, θα ηθελα να αγορασω ενα λαπτοπ για χρηση προγραμματων σχεδιασμου ( autocad, photoshop κτλ), περιπου στα 1000 ευρω! Εχετε να προτεινετε κατι?
ειμαι αναμεσα σ`αυτα τα τρια:http://www.skroutz.gr/s/9177592/Lenovo-IdeaPad-Y700-15ISK-i7-6700HQ-12GB-256GB-GeForce-GTX-960M-FHD-W10.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/11132326/MSI-GL72-6QD-i7-6700HQ-8GB-256GB-GeForce-GTX-950M-FHD-W10.html
http://www.skroutz.gr/s/7945643/Dell-Inspiron-7559-i7-6700HQ-8GB-1008GB-GeForce-GTX-960M-FHD-W10.html

Link to comment
Share on other sites

Δύο είναι οι λόγοι κατά βάσιν. Πρώτον, οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών επιτρέπουν το anti-aliasing στις γραμμές και τα σημεία, (αυτά που εν πολλοίς είναι γνωστά ως wireframes),  καθώς το φαινόμενο του "δοντιού" είναι πολύ ενοχλητικό στην απεικόνιση των γραμμών, των οποίων η κλίση ως προς την κατακόρυφο και τον ορίζοντα είναι μικρή. Δεύτερον, οι κάρτες αυτές είναι σαφώς πιο γρήγορες στο 3D rendering, κάνοντας πολύ ευχερέστερη τη δουλειά στην οθόνη.

 

Βεβαίως, αν και ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο hardware που πωλείται και στην καταναλωτική αγορά που αφορά τα παιχνίδια, αμφότερες οι δύο άσπονδες αδελφές (nVidia και AMD), χρεώνουν όχι με βάση το κόστος, αλλά τη δυναμική της χρησιμότητας που παρέχουν στον πελάτη τους, που μπορεί να στήσει στην οθόνη του από ένα απλό μπουρί σόμπας μέχρι αεροδρόμιο. Ό,τι συμβαίνει και με τα φάρμακα δηλαδή.

 

Αν θέλετε, πάρτε ένα λάπτοπ με desktop class κάρτα, αλλά, δεδομένου πως ένας τέτοιος υπολογιστής είναι πολύ κόμπακτ, αν δείτε στο μέλλον πώς δουλεύει μια κάρτα workstation και σας αρέσει, θα πρέπει να αλλάξετε ολόκληρο τον υπολογιστή, (ενώ σε έναν σταθερό, απλώς θα αλλάζατε την κάρτα, και ίσως την οθόνη).  Εξετάζοντας δε αυτή τη διαφορά τιμής από επαγγελματική σκοπιά, δηλαδή ως κόστος ενσωματωμένο σε μια μηχανή που δεν προορίζεται για διασκέδαση, αλλά για να βγάλει τα λεφτά της, και θεωρώντας ότι θα έχει ωφέλιμη ζωή ας πούμε 5 χρόνια, φθάνουμε σε κόστος περίπου 100-150€ το χρόνο, δηλαδή κάπου 8-12€ το μήνα. Αξίζει; Ή όχι; 

Έγινε επεξεργασία από Oric
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μερικοί παράγοντες για το τελικό budget, ένας SSD 256GB θα γεμίσει σχετικά γρήγορα με επαγγελματική χρήση των παραπάνω.

Να υπολογίσεις και ένα εξωτερικό δίσκο για backup/storage. Μέσο κόστος 60-70€

Επίσης, έχεις δουλέψει σε οθόνη 15"? Θα σε βολέψει στην καθημερινότητά σου; Ή θα χρειαστείς επιπλέον;

Τέλος, μιλάμε για κανονική επαγγελματική χρήση; Είναι εργαλείο δουλειάς δηλαδή; Ή μάθησης/εκπαίδευσης;

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.