Jump to content



Corsair H100 και πρόβλημα με θόρυβο


Fandom

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

 

Αγόρασα μια Η100 v2 για εναν core i7 7700k και δυστυχώς η Η100 έχει ένα σχετικά δυνατό, υψηλής συχνότητας ήχο που προέρχεται απο την αντλία. Δοκίμασα να τη σφίξω καλύτερα αλλά ο ήχος παραμένει, και στο ήσυχο δωμάτιο με silenced κουτί ακούγεται ξεκάθαρα το βουητό.

 

Είναι λογικό αυτό; Αν όχι, τι προτείνετε; Αν ναί, ποιά υδρόψυξη ΑΙΟ συστείνετε να πάρω για να μην έχει τέτοιο θόρυβο η αντλία;

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω η ΑΙΟ που πήρες έχει την αντλία με την Corsair H100i GTX   που έχουμε δει σε παρουσίαση.

Ο θόρυβος της αντλίας χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί dead silent, δεν είναι και ενοχλητικός (το πολύ 33,2 dB(A) στο μισό μέτρο σε ελεύθερο αέρα).

Και μιας και ο λιγότερος θόρυβος που κάνουν οι ανεμιστήρες της είναι πάνω από 38 dB(A), κανονικά δεν έπρεπε να μπορείς να διακρίνεις τίποτε απολύτως από την αντλία.

Το να μπορείς  να την ακούς και μάλιστα να είναι ενοχλητικό, σίγουρα δεν είναι τυπική συμπεριφορά, της αντλίας, γι' αυτό αν έχεις δυνατότητα RMA χρησιμοποίησέ την!

Μην πας κατ' ευθείαν σε αλλαγή ΑΙΟ, γιατί αυτή που έχεις είναι μια πολύ καλή ΑΙΟ!

Για πες και μια τι θερμοκρασίες έχεις και σε τι συνθήκες.

Επίσης για πες μας πως την ελέγχεις, χρησιμοποιείς το Corsair link ή την έχεις βάλει κατ' ευθείαν στη μητρική?

Έχεις δοκιμάσει να της μειώσεις τις στροφές, και γενικά αν έχεις παρατηρήσει, αν αυτός ο θόρυβος αλλάζει ανάλογα με τις στροφές της.

Ψυχραιμία πάνω απ' όλα και όλα γίνονται ! :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως η ψύκτρα που έχω είναι ένα μπαστάρδεμα Η100, bulk edition απο ένα specialized μαγαζί εδώ που μένω, με ανεμιστήρες 22-39dB(A). Δεν έχω καν τη δυνατότητα για corsair link, ελέγχεται πλήρως απο το cpu fan pin της μητρικής και τη 12V. Δεν γνωρίζω τρόπο να μειώσω τις στροφές της αντλίας εκτός απο το να κοτσάρω δίοδο πάνω στο τροφοδοτικό, την οποία δε διαθέτω.

Σε idle είμαι 30-36C. Σε load δεν εχω μετρήσει, γιατί απλά και μόνο με νευριάζει το βουητό σε idle. Δε μπορώ εν ετη 2017 να είμαι δίπλα στην κούτα που κάνει λες και έχει ανεμιστήρα 8cm να τρέχει σε medium load μέσα.. μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τον ήχο της αντλίας.

 

Κάποια πρόταση για αθόρυβη αντλία σε idle; Δεν με πειράζει τόσο ο θόρυβος σε full load (θα παίζουν ηχεία ή ακουστικά τότε).

Link to comment
Share on other sites

Από O.C. και burning tests δεν γνωρίζω, αλλά  η απορία σου δεν μου φαίνεται αβάσιμη!

Mε TDP=91 Watt, και stock ρολόγια, δεν παίζει με τίποτε μια ψύκτρα που αντιμετωπίζει χαλαρά 360Watt διατηρώντας ένα Δθ=~30οC, να σου δώσει τέτοιες θερμοκρασίες αν δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος*.
(*για παράδειγμα ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι κολλημένος στο his αλλά ακουμπάει επάνω του με θερμοαγώγιμη πάστα .)

 

Τέτοιες θερμοκρασίες θα δείς αν κάνεις δοκιμές σε υπερχρονισμένο επεξεργαστή.

Κατ' αρχάς θα σου έλεγα να θέσεις ένα ερώτημα στα παιδιά που ασχολούνται με O.C.

 

https://www.thelab.gr/forums/forum/95-μετρήσεις-αποτελέσματα-υπερχρονισμών/?page=4

 

Αλλά δες εδώ μια συζήτηση που έπεσα πάνω της σε ένα ψάξιμο στα πεταχτά:

 

https://linustechtips.com/main/topic/721433-overclocking-i7-7700k-need-help-high-temps-in-prime95/

 

Σαφώς βέβαια η TIM που μεσολαβεί μεταξύ της θήκης του κρυστάλλου του επεξεργαστή και του καπακιού του (lid) ,  μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας!

Γιατί από ότι φαίνεται υπάρχουν κάποια θέματα εκεί και δυστυχώς -καθώς οι δοκιμές μας είναι σε Loader και όχι σε CPU- δεν μπορώ πραγματικά να σε βοηθήσω!

Για παράδειγμα δες αυτό:

 

http://wccftech.com/intel-core-i7-7700k-delid-performance-tests/

 

Συνεπώς αν δεν έχεις υποψίες για κακοκατασκευασμένο επεξεργαστή (αν έχεις προηγούμενο ιστορικό λειτουργίας σε πιο λογικά πλαίσια) , και εφόσον αποκλείσεις το ενδεχόμενο κακής τοποθέτησης, θα πρέπει να δείς την αντλία ! Η και γενικότερα το κύκλωμα για ενδεχόμενο μπλοκάρισμα της ροής του ψυκτικού, ή ανεπαρκή ταχύτητα ροής .   Έχε υπόψη σου ότι οι αντλίες τραγουδάνε πολύ πιο δυνατά όταν η ροή τους είναι στραγγαλισμένη από κάποιο εμπόδιο!

 

Το σίγουρο είναι ότι η αντλία φυσιολογικά δεν κάνει με την καμία τόσο θόρυβο!

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν την έχω δοκιμάσει σε πραγματικό επεξεργαστή τη συγκεκριμένη ψύκτρα, αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά!

Ενδεχομένως κάποιο από το παιδιά να έχει ανάλογο σύστημα και να μπορεί να σου δώσει τις δικές του τιμές.

 

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με μια άλλη ψύκτρα (βάλε μια αερόψυκτρα λίγο ψωμωμένη ) και δες τι παίζει.

Αλλά κύρια, μίλα με τα παιδιά από το O.C. και ας μην κάνεις εσύ O.C. :)

Δες τι θα βγεί και μετά αποφασίζεις για το αν έχεις ανάγκη για άλλη ψύκτρα και όχι για άλλο κομμάτι της ψύκτρας που έχεις!

 

Ελπίζω αυτά να βοηθάνε.  :)

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.