Jump to content



StartX


sotiris_stv

Recommended Posts

:jump: Εχω κάνει εγκατάσταση τα SUSE 9.2 Personal. Ειζα πιο πριν τα 9.1 και αντί για μια αναβάθμιση των πακέτων τα διέγραψα :innocent: και φτου απο την αρχή. Και εκεί που έμπαινε απευθείας σε γραφικό περιβάλλον τώρα πρέπει να κάνω login και μέτά να πληκτρολογώ startx. Εχω βάλει και της nVidia τα Drivers μήπως βοηθησει τίποτα. Υπάρχει κάπου καμία ρύθμιση όπου με την εκκίνηση να γίνεσε απευθείας η είσοδοσ σε γραφικό περιβάλλον? :giveup: :giveup:
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έβαλα της NVIDIA τους Drivers σε SuSE 9.2... έκανα την εγκατάσταση και όλα καλά... :) ώσπου πήγα μετά να μπω σε γραφικό περιβάλλον και μου πέταγε error... :mad: το παίδευα καμιά ώρα ώσπου αποφάσισα να κάνω επιδιόρθωση λειτουργικού.

Και μου πετάει ένα password: για επιδιόρθωση... :wall: το passwd του Root δεν έκανε... :mad: τι passwd θέλει; που μου έχει σπάσει τα νεύρα... :rofl: :rofl: :wall:

Link to comment
Share on other sites

Και γώ αντιμετώπιζα αυτό το πρόβλημα πολύ καιρό στα mandrake και σε ubuntu. Τελικά έβαλα fedora core 3 και λύθηκε. Βέβαια άρχισαν άλλα προβλήματα μετά...Αλλά πάλι βρήκα λύση....

Σκέφτηκα....: Μα γιατί τα έβαλα τα LINUX;;;;; μετά έκανα FORMAT ...ΚΑΠΟΥ!!!!!και είμαι ήσυχος....

"Ι dont have a server and I LOVE VIRUSES" :rofl:

ΑΝ με πιάνεις....;)

Link to comment
Share on other sites

1. Για να σηκώνεται το γραφικό πρέπει να πειράξεις το /etc/inittab.

Πρίν το ανοίξεις με καποιον editor, δες στο /etc/rc2.d/ αν υπάρχει ένα link για το gdm (gnome desktop manager συνήθως είναι με το όνομα S99gdm) αν δεν υπάρχει ψάξε σε ποιο απο τα rc3.d , rc4.d rc5.d υπάρχει. Αν υπάρχει πχ στο 3 τότε ανοίγεις το /etc/inittab και εκεί που λέει default runlevel άλλαξε το 2 με 3. Όποτε δε θες γραφικό login τότε ξαναβάζεις το 2 και κάνεις reboot. (όλα αυτά είναι σε debian που έχω εγώ, στο Suse μπορεί κάτι να διαφέρει)

2. Για να βάλεις τους drivers της vnidia υπάρχουν πολλοί τρόποι και για μένα ο καλύτερος είναι να ξανακάνεις compile το module για τον πυρήνα που έχεις και να μη βάλεις το έτοιμο.

Κατέβασε το αρχείο απο την nvidia και κάνε μόνο αποσυμπίεση νομίζω γίνεται με το -extract-only. Μετά διάβασε τι λέει το README και κάνε compile το module και κάνε και τις αλλαγές στο /etc/X11/XF86Config-4.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.