Jump to content



Γνωμη για asus VG245H


Recommended Posts

Ψαχνομαι για αγορα καινουριου monitor και η συγκεκριμενη ειναι η κυριαρχη μου επιλογη, ειναι καλη επιλογη η εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο; Ευχαριστω :D

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμενη οθονη ειναι αρκετα καλα βαθμολογημενη, ειναι στα 75hz τα οποια θεωρω πολυ σημαντικα, και με λιγο calibration τα χρωματα γινονται τρομερα. Τωρα ηθελα να ρωτησω, επειδη παιζω games που το χαμηλο ms και τα πολλα hz παιζουν μεγαλο ρολο (οπως Cs:Go και League of Legends), αν κινηθω σε οθονη στα 60hz με 5-6 ms η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με μια 75hz και 1ms; Επησης ειναι καλυτερα να κινηθω για 27" οθονη η 24"; Διαβασα ο,τι η 27" σε full hd αν καθεσαι σε σχετικα κοντινη αποσταση (οπως η δικια μου που ειναι 50-70cm) θα εχεις θεμα με την πυκνοτητα τον pixel. Ευχαριστω για την βοηθεια! :D 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 60-75hz TN, η ποιότητα εικόνας είναι πολύ χειρότερη από μια αντίστοιχη ips και δεν έχουν πλεονεκτηματα όσον αφορά gaming χρήση. 

 

Τα αναγραφόμενα ms δεν παίζουν ρόλο γιατί είναι ψέματα. Τα 1ms των TN με τα 5-6 των ips δεν έχουν ουσιαστική διαφορά, γιατί συνήθως οι ips έχουν πιο ισορροπημένο overdrive με λιγότερο overshoot ghosting και έτσι "πατσιζουν" με το οποιο μικρό πλεονέκτημα έχουν οι TN σε χρόνους απόκρισης. Το input lag φυσικά είναι αμελητέο σε όλες αυτές τις οθόνες πλέον. 

 

Πιο κατάλληλη οθόνη για παιχνίδια από μια 60-75hz ips είναι μια 144hz, από τις οποίες οι φθηνότερες καλές κοστίζουν τουλάχιστον 300 ευρώ. 

 

Για την αποσταση σου καλύτερα μια 24".

 

Στο Budget που βλέπεις λοιπόν οι παραπάνω προτάσεις που πόσταρα παραμένουν οι καλύτερες επιλογές. 

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, θα αγορασω την LG  23mp68vq, μιας και μου φαινεται η καλυτερη επιλογη και για τα λευτα της και για τις δυνατοτητες της :D Καλη συνεχεια ^_^ 

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλω.

 

Καλυτερα να παρεις την 24", οι 24" εχουν καλυτερο panel απο τις 23" συμφωνα με όσες εχουν δοκιμαστει μεχρι τωρα.

 

Αν θελεις φθηνοτερη απο την lg 24mp68vq / 59g με Freesync, δες την Samsung S24f350fhu. Ειναι λιγο υποδεεστερη απο τις αλλες 24" αλλα λιγο καλυτερη απο τις 23".

 

https://www.skroutz.gr/s/10010751/Samsung-S24F350FHU.html?keyphrase=samsung+s24f350fhu

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εβγαλε το e-shop προσφορα την ultrawide εκδοση της οθονης απο 350 σε 249, και τελικα πιστευω θα καταληξω εκει και λογο μεγεθους και λογο της μεγαλης εκπτωσης και επειδη παντα γουσταρα ενα ποιοτικο ultrawide αλλα οχι στην φτωχη μικρη εκδοση με αυτα τα λευτα :D 

 

Link to comment
Share on other sites

Ηρθε η οθονη και μετα απο 2 μερες calibration και γενικοτερο gaming ειμαι απειρα ευχαριστημενος με την οθονη! Τρομερα χρωματα, ακομα και χωρις το diplayport καλωδιο που περιμενω και εχω παραγγειλει εχει ηδη πολυ χαμηλο responce time και ομαλη εικονα, και ηρθε και εδεσε τελεια με το τωρινο συστημα. Απλα επειδη ειμαι λιγο τελειομανης και το πισι δεν μπορει να παιξει τελευταιους τιτλους σε high+ settings ξεκιναει αποταμιευση για νεα γραφηκων που ειναι οτι χρειαζεται το pc για να παιζει τα παντα σε 75fpz stable ultra ^_^ Ευχαριστω ξανα για την ολη βοηθεια και καλη συνεχεια!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.