Jump to content



Χρήση tablet χωρίς μπαταρία


abril

Recommended Posts

καλησπέρα,

έχω ένα tablet και πιστεύω ότι έχει χαλάσει η μπαταρία του,του κόλλησα δυο καλώδια στην μητρική για να δοκιμάσω να το ξεκινήσω με την μπαταρία του τηλεφώνου ακουμπώντας τους πόλους.Αν δεν είχε πρόβλημα θα ξεκίναγε ή θέλει κάποιο κύκλωμα να προηγηθεί σαν αυτό που έχει η μπαταρία που είχε?

Ευχαριστώ ;)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα η μπαταρία έχει ένα κυκλωματάκι (μικρή πλακετούλα) η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ αυτής και της μητρικής του tablet. Η δουλειά του είναι να προστατεύει την μπαταρία από το να πέσουν πολύ τα volt της ή να φορτιστεί υπερβολικά. Δεν είναι απαραίτητο. Το tablet απλά θέλει τα σωστά volt, δεν το ενδιαφέρει το άλλο κυκλωματάκι. Είναι ανεξάρτητα. ΑΝ τα λέω σωστά.

Τώρα αν η μπαταρία του κινητού είναι ΟΚ και αν σύνδεσες τους πόλους της μπαταρίας με την πλακέτα του tablet σωστά, θα πρέπει να ξεκινήσει μόλις πατήσεις το power button. Αν δεν ξεκινάει, δοκίμασε να συνδέσεις για μερικά δευτερόλεπτα και τον φορτιστή, όσο έχεις συνδεδεμένη και την μπαταρία και δοκίμασε ξανά. Αν ξεκινήσει, δες τι θα γίνει μόλις αφαιρέσεις το βύσμα του φορτιστή, χωρίς να έχεις αποσυνδέσει την μπαταρία.

 

Η μπαταρία του κινητού έχει ενσωματωμένο δικό της κυκλωματάκι (αν δεν είναι σκέτη) οπότε δεν νομίζω να τίθεται θέμα να πάθει κάτι.

 

Παραπάνω υποθέτω ότι τόσο η μπαταρία του κινητού όσο και του tablet είναι 3.7V. Κάτι πανάρχαια tablets που είχαν πέσει στα χέρια μου δούλευαν με 7.4V. Πανάρχαια όμως(Android 1.6). Επιπλέον δεν είμαι ειδικός, απλά έχει τύχει να ασχοληθώ στο παρελθόν, εντελώς ερασιτεχνικά.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.