Jump to content



windows 10 upsampling απορία.


Recommended Posts

παίδες μόλις παρέλαβα το ντακ που το είχα πάει για επισκευή . με το που το πήρα καινούργιο ,παρατήρησα ότι δεν μου έδειχνε την δειγματοληψία. 

πήρα τηλέφωνο στο σέρβις και μου είπε να κοιτάξω τα προπερτεις των windows 10 . 

το έκανα και έμεινα . στα windows 7 δεν χρειάζονταν. στα δέκα έχουμε αλλάγές. 

1) γνωρίζει κανείς να μου πει εαν κάνει αυτόματα upsampling ta windows 10 ? γιατί στα 7  δεν χρειάζοταν. αρκούσε ο οδηγός της κάρτας ήχου . τώρα από ότι καταλαβα τα παραθύρια προσπερνούν τον οδηγό και κάνουν αυτά την κύρια ρύθμιση . και το sample rate μένει καρφωμένο στα 192 . δεν μεταβάλεται οπως στα 7 ανάλογα με το τι αρχείο παίζω. 

τα αρχεία που παίζω είναι 96 khz 24 μπιτ αλλά το ντακ δεν αλλάζει την δειγματοληψία όπως στα 7. μένει στα 192 που το έχω ρυθμίσει. ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό ?

Link to comment
Share on other sites

Παρ' ότι δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ιδιαίτερα με τον ήχο στα 10, το έψαξα λίγο επειδή μου κίνησες την περιέργεια :)

 

Διαισθητικά θα έλεγε κανείς ότι είναι θέμα του driver και όχι του συστήματος καθεαυτού, με την πρόσθετη παρατήρηση ότι τα 10 ενίοτε παίρνουν την ελευθερία και βάζουν άλλο driver.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Αφενός έχουμε τις μετρήσεις αυτού του καλού κυρίου που μας λέει αναμενόμενα ότι το resampling στα 10 είναι φτιαγμένο για ταχύτητα και όχι ποιότητα:

http://archimago.blogspot.gr/2015/11/measurements-windows-10-audio-stack.html

 

Με αφορμή αυτό, ασχολούνται κάποιοι εδώ, που φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι εξαρτάται από τον driver (και ανάλογα με το πρόγραμμα το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς)

https://www.head-fi.org/threads/oh-so-windows-10-upsampling-is-sub-optimal-alternatives.834336/
 

Το ίδιο βλέπω και εδώ, με πρόσθετες ρυθμίσεις για να κόψεις τις παρεμβάσεις των Windows, για τις περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιείς dedicated player:

 

Link to comment
Share on other sites

αυτά που έγραψες δεν απαντάνε στις ερωτήσεις μου. 

1) το κάνει αυτόματα σε όλα αρχεία ? δηλαδή κάνει upsampling ? γιατί στα 7 ότι αρχείο έβαζες αυτό έβγαινε και Output. Δεν έβγαιναν όλα 24 βιτ 192 khz . έβγαινε output αυτό που ήταν το αρχείο . δηλαδή μπορεί να έβγαινε 24 βιτ 96 κhz όπως ήταν το αρχείο που έπαιζε ενώ οι ρυθμίσεις να είναι διαφορετικές .

και από ότι καταλαβαίνω οι ρυθμίσεις των windows 10 υπερτερούν της κάρτας ήχου . δεν έχω τρόπο να το δοκιμάσω αλλά νομίζω ότι ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.