Jump to content



Πρακτικες Partition για ιδανικους στοχους


Recommended Posts

Εξεταζω τη δημιουργια partition για 2 ξεχωριστα σεναρια και θα θελα καποιες γνωμες

 

-Σε Desktop PC με ενα 500αρι SSD για αποκλειστικη χρηση αξιζει η δημιουργει Partition. Και αν ναι, με τι τροπο. Να κανω πχ ενα 400αρι C για Gaming Installation και ενα 100αρι D να σωζει εκει μοναδικο αρχεια ωστε σε περιπτωση συντηρησης και φορματ να τα εχω ετοιμα εκει και να γλιτωσω τη ταλαιπωρια του backup, η να κανω ενα <100GB OS Partition μονο για τα αρχεια συστηματα και τα υπολοιπα στο D (Installations και μοναδικα αρχεια)

 

-Σε Laptop εχω ενα SSD λειτουργικου και ενα HDD για αρχεια (Κραταω full backup σε εξωτερικους δισκους). Σε αυτον θελω να κρατησω ενιαιο τον SSD αλλα θελω να κανω partition στον εξωτερικο και να χω ενα μερος για 2ο λειτουργικο και οτι απομενει για τα αρχεια που αποθηκευω και για τα 2 λειτουργικα. Σε αυτη τη περιπτωση πς θα χω παλι τα ιδανικα αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Στην δεύτερη περίπτωση κόψε ένα κομμάτι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ του δίσκου, όπου και θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό(primary partition και active). Στους μηχανικούς τα πρώτα GBs είναι και τα ταχύτερα. Στους SSD δεν υπάρχει διαφορά.

 

Για την πρώτη περίπτωση υπάρχουν προγράμματα που συγχρονίζουν φακέλους. Αν αυτά τα μοναδικά αρχεία βρίσκονται στον δικό τους φάκελο, ο οποίος συγχρονίζεται τακτικά με αυτόν που διατηρείς ως back up σε εξωτερικό δίσκο, δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να αντιγράφεις έναν ολόκληρο δίσκο ή ένα ολόκληρο partition. Θα μπορούσες λοιπόν να φτιάξεις ένα partition 150GB(ή όσο θεωρείς ότι σου είναι απαραίτητο) με το λειτουργικό σου και αυτά τα αρχεία και να το παίζεις σε διπλό ταμπλό. Συχνό συγχρονισμό του φακέλου με τα μοναδικά αρχεία και περιστασιακό back up του partition ώστε αν συμβεί καμιά στραβή να σώσεις και το λειτουργικό. Τα back ups του partition που θα παίρνεις, θα τα παίρνεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το Acronis και θα είναι incremental back ups, το οποίο σημαίνει ότι μετά το πρώτο back up το πρόγραμμα θα καταγράφει μόνο τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο partition και άρα τα back ups θα είναι σαφέστατα μικρότερου μεγέθους.

 

Πριν βέβαια ξεκινήσεις ψάξε να βρεις οδηγίες για το πως αυτά γίνονται σωστά. Επειδή έχω καιρό να την πατήσω και δεν ασχολούμαι πολύ με back ups τώρα τελευταία - αν την πατήσω θα αρχίσω να ξανά ψάχνομαι προφανώς - περίμενε να γράψει και κανένα άλλος.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.