Jump to content



Αγορά laptop 1000 -1100


Recommended Posts

Καλημέρα

Θέλω να αγοράσω ένα laptop καθαρά για επαγγελματική χρήση [θα "τρέχει" sql server 2012 & κάποιες λογιστικές εφαρμογές], οπότε με ενδιαφέρει η ταχύτητα [σκοπεύω να προσθέσω έναν m.2 δίσκο], η αντοχή στο χρόνο [σήμερα βολεύομαι με ένα ph 9542 από το 2007] η  αξιοπιστία, οι 17" είναι αδιαπραγμάτευτες.

Για τους παραπάνω λόγους κατέληξα στα εξής δύο https://www.computeruniverse.net/en/products/90706048/asus-rog-gl753vd-gc133.asp & https://www.computeruniverse.net/en/products/90696922/msi-gl72-7rdx-857.asp.

Υπάρχει ήδη διαθέσιμο λειτουργικό προς εγκατάσταση και ένας evo 240 500gb για αρχή. 

 

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία ούτε από msi αλλά ούτε και από asus, παρακαλώ την γνώμη σας για πιο να προτιμήσω.

Επίσης αν έχετε κάποιο σχόλιο για την οθόνη, θα με βοηθούσε πολύ.

 

Ευχαριστώ πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

1. Σόρρυ αν γίνομαι αδιάκριτος, αλλ' αφού θα τρέχει λογιστικά, για ποιο λόγο να είναι λάπτοπ; 

2. Τρέχει μόνο δικά σας λογιστικά, ή είστε λογιστής και τρέχει (και) λογιστικά άλλων;

Έγινε επεξεργασία από Oric
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Είμαι επαγγελματίας λογιστής και θέλω να χρησιμοποιώ το laptop, για να "τηρώ" τα λογιστικά αρχεία των πελατών μου. Με βολεύει το laptop, γιατί σε κάποιους πελάτες, πηγαίνω στην έδρα τους, για να κάνω την δουλειά μου. Υπάρχει φυσικά και οργανωμένο γραφείο, με δικτυακή εγκατάσταση, όπου τηρούνται τα λογιστικά αρχεία, των υπολοίπων πελατών.

Link to comment
Share on other sites

Εν τοιαύτη περιπτώσει, οι επιλογές που κοιτάτε είναι εσφαλμένες, καθώς αυτά τα λάπτοπ είναι για να παίζει κάποιος παιχνίδια, όχι για επαγγελματική δουλειά. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. 

1. Αφ' ης στιγμής κυκλοφορούν πλέον λάπτοπ με επεξεργαστή Intel 8ης γενιάς, που είναι ταχύτεροι των προγόνων τους, κι αφού κάποια εξ αυτών, αν όχι όλα, είναι εντός του προϋπολογισμού σας, αγνοήστε ο,τιδήποτε έχει παλαιότερο επεξεργαστή. Τόσο απόλυτα. Ο SQL server θα τρέχει με μόνον έναν πελάτη, εσάς, οπότε θα είναι παιχνιδάκι ακόμη και για επεξεργαστή i3. 

2. Αφού έχετε συνηθίσει σε 17άρα οθόνη, πάρτε 17άρι, με ανάλυση HD+ (1600x900) ή Full HD (1920x1080). Λογικά η πρώτη είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας, αλλά και με FHD δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ευκρίνειας. 

3. Ο δίσκος σας θα περιέχει κρίσιμα δεδομένα, που δεν πρέπει να χάσετε. Επομένως, το λάπτοπ πρέπει να είναι εξοπλισμένο με SSD, ώστε σε περίπτωση πτώσης να είναι ελαχιστοποιημένη η πιθανότητα βλάβης του δίσκου. Ο SSD που ήδη έχετε είναι μια χαρά, αλλά μόνον σε περίπτωση που το λάπτοπ φέρει βιδωτό καπάκι πρόσβασης στην υποδοχή του δίσκου. Αν η κοιλιά του είναι ενιαία και χρειάζετε να το λύσετε από πάνω για να τοποθετήσετε τον SSD που θέλετε, τότε 99% θα ακυρώσετε την εγγύηση. Ούτως ή άλλως, όμως, ένα λάπτοπ σ' αυτήν την κατηγορία τιμής φέρει SSD ικανό και ευρύχωρο για τις απαιτήσεις σας. 

4. Πέραν της πτώσης, τα δεδομένα σας πρέπει να είναι διασφαλισμένα και από απώλεια -αφού πρόκειται για φορητή συσκευή- και βλάβη. Τυχόν δυνατότητα raid-1 δεν σας καλύπτει, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται η δυναμική της απώλειας ή κλοπής. Άρα θα χρειασθείτε εξωτερικό δίσκο που πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο γι' αυτήν τη δουλειά, όσο γίνεται πιο γρήγορο, USB3.0 ή USB3.1 (ή ακόμη και κάποια λύση μέσω θύρας thunderbold, αν έχει τέτοια το λάπτοπ), και ο οποίος θα είναι κάπου στο σπίτι, και οπωσδήποτε έξω από την τσάντα του λάπτοπ.
 

Δείτε ενδεικτικά...

Link to comment
Share on other sites

Oric καλημέρα

Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τη τόσο αναλυτική απάντησή σου.

Επέλεξα τα συγκεκριμένα, για τον λόγο ότι ο 7700 είναι ο νεότερος [πίστευα] επεξεργαστής που κυκλοφορεί. Θέλω να είναι τελευταίας τεχνολογίας, όπως και εσύ αναφέρεις, αφού το laptop, θα το κρατήσω για αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω κατά πόσο ο 8χχχ που μου προτείνεις είναι πιο γρήγορος από τον 7700.

Η κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφέρει [όπως και εσύ λες δεν πρόκειται να παίζω παιχνίδια], η υψηλή ανάλυση της οθόνης με ενδιαφέρει πάρα πολύ, γιατί είμαι συνηθισμένος από τις οθόνες του γραφείου [dell u2715h], που χρησιμοποιώ.

Αυτά που γράφεις για τον ssd τα ασπάζομαι απόλυτα, άλλωστε σκοπεύω, πολύ σύντομα να προμηθευτώ έναν m.2 ssd, και απ' ότι είδα , στο MSI υπάρχει τέτοια θύρα, γι' αυτό της ASUS δεν ξέρω, και στα δύο laptop's η αλλαγή του δίσκου, γίνεται αφού αφαιρέσεις όλο το κάτω μέρος τους, άρα θεωρώ ότι θέμα εγγύησης δεν τίθεται.

Σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, των βάσεων του sql, όταν επιστρέφω στο γραφείο, συνδέω το laptop που έχω τώρα, στο τοπικό δίκτυο και κρατούνται αντίγραφα ασφαλείας, σ' έναν μικρό nas server [microserver g7 με xpenology] που έχω, αλλά και σ' έναν εξωτερικό δίσκο.

Επειδή έχω καεί από την hp [το γνωστό θέμα με την gs8600, έκανα τρεις φορές reballing μέσα σε 18 μήνες], αλλά και γιατί δεν με βολεύει το πληκτρολόγιο, που χρησιμοποιεί τελευταία, την έχω αποκλείσει.

Εκείνο που δεν κατάλαβα, και αν δεν σου είναι κόπος, να μου εξηγήσεις γιατί να προτιμήσω κάποιον επεξεργαστή της σειράς 8χχχ, οι οποίοι είναι αρκετά πιο αργοί από τον 7700, αφού σε θέμα κόστους τα laptop's που προτείνεις είναι περίπου στα  ίδια χρήματα, μ' αυτά που εξετάζω προς αγορά.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

elapse καλησπέρα

Το θέμα της εγγύησης και γενικότερα της επισκευής, είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα, δεν ξέρω αν MSI & ASUS έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Τα DELL δεν έχουν κάτι προσιτό σε 17.3" οπότε μένουν εκτός.

 

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.