Jump to content



άλλο ένα topic για headphones ~100


Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum,

ας πάμε στο δια ταύτα

budget :max 130 (ιδανικά κάπου στα 100)
πηγή: desktop/laptop ίσως και κινητό (απίθανο)   

προς το παρόν είμαι με onboard audio (realtec alc 1150 στο desktop , στο λαπτοπ(thinkpad t430) δεν έχω ιδέα )
θεωρητικά η μητρική έχει headphone amp(μέχρι 600ohm) αλλά δεν ξέρω πόσο καλά θα αποδώσει

 

συνήθως θα τα χρησιμοποιώ μέσα στο σπίτι οπότε δεν θα υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί θόρυβοι
και η  χρήση τους θα είναι λίγο απο όλα
μουσική (rock/metal/rock and roll) , λίγο gaming(ελάχιστα multiplayer fps, κυρίως single player παίζω ή war thunder) και ταινίες/σειρές

 

απαιτήσεις:
1) να είναι άνετα (δεν αντέχω άλλο με τα superlux 668b)

2) να μην βράζουν τα αυτιά μου σε πολλές ώρες συνεχόμενης χρήσης

 

λίγο πολύ αυτά με οδηγούν σε over ear, open-back λύσεις
προς το παρών κοιτάω αυτά τα sennheiser link

 

στην περίπτωση των closed back νομίζω πως είμαι κοντά στα ath-m40x (απο skroutz στα ~95)

 

αλλά μετά χάνομαι στα άπειρα μοντέλα
αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πρόταση παρακαλώ πείτε μπας και βγάλω άκρη.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

 

Link to comment
Share on other sites

καλα και αγια τα sennheiser (κι εγω εχω 2 ζευγαρια... ...στο συρταρι ομως) αλλα δεν ειναι και το αγιο δισκοποτηρο (παντα κατα τη γνωμη μου).

Για τη χρηση που λες και περιπου στο budget σου προσωπικα θα επελεγα καποιο BeyerDynamic, ισως το DT 880 (εχω ενα ζευγαρι DT 990 στα 600Ω και το χω κατευχαρηστηθει σε rock, metal και σε games σε συνδυασμο με αυτοσχεδιο λαμπατο ενισχυτη ακουστικων και για τα δικα μου αυτια τα συγκρινω ανετα με πολυ ακριβοτερα ακουστικα, ειδικα οσον αφορα το  soundstage,  εσυ βεβαια μπορεις να παρεις το 250ρι μοντελο που ειναι για το budget σου, και μη κοιτας τοσο την εμπεδιση αν ειναι να μεινεις με την onboard, τριχες διαφορες θα δεις) αλλα δε ξερω κατα ποσο θα καλυψουν την απαιτηση ανεσης που θετεις (πρεπει να τα δοκιμασεις προσωπικα) και σιγουρα δεν ειναι για χρηση σε κινητο (δεν εχουν μικροφωνο).

Επισεις δοκιμασε και τα Marshal τα οποια ειναι ολα σε ενα λυση και καποιο μοντελακι ειναι και για κινητο. Εχουν πολυ καλο ηχο, πολυ καλες υψηλες/μεσαιες, ειναι παναλαφρα και βολικοτατα αλλα οπως ολα τα "βολικα" ακουστικα δεν εχουν ιδιο μπασο με τα πιο "αβολα" (αυτο που εχουν ομως ειναι πεντακαθαρο).

 

 

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

 

εδω μπορεις να δεις τι λενε ανθρωποι που τα χουν δοκιμασει -και τα DT-880 και τα DT-990- σε συγκριση με τα HD-600 (τα οποια ειναι αρκετα ακριβοτερα, σχεδον διπλασια τιμη) https://www.head-fi.org/threads/dt880-vs-hd600.707003/  (κι η δικη μου αποψη εχοντας και τα δυο ειναι πως τα dt-990 ειναι πολυ καλυτερα απ τα υπερτιμημενα HD-600. Τα DT-880 -χωρις να το γνωριζω προσωπικα- λενε πως δε πολυδιαφερουν απ τα 990 εκτος απο μικροδιαφορα στο μπασσο, αρα τα 880 πρεπει να ναι το απολυτο vfm για την κατηγορια τιμης τους) 

 

επισεις -χωρις να τα γνωριζω προσωπικα- απ τα πολυ καλυτερα θεωρουνται απο πολλους και τα Fostex t50rp και t40rp (στο head-fi τους εχουν ιδιεταιρη τιμητικη κι αυτοι που τα χουν επισεις τα θεωρουν καλυτερα απο sennheiser  και akg πολυ υψηλοτερων τιμων). Δεν εχω προσωπικη γνωμη αλλα το λενε ατομα που εχω λογο να θεωρω οτι δε λενε χαζομαρες

 

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @Nick74

 

τα συγκεκριμένα sennheiser είναι ένα προιόν που θυμάμαι απο παλαιότερα καλά λόγια σε αρκετά καλή τιμή μιας και ήδη έχουν βγάλει το νέο μοντέλο και έτσι κατέληξε γρήγορα ψηλά στην λίστα

 

η αναφορά σε κινητό δεν προυποθέτει το μικρόφωνο, αν με πάρουν τηλέφωνο δεν είναι πρόβλημα να τα βγάλω για την διάρκεια αυτού (ή να φέρω το μικρόφωνο του κινητού κοντά στο στόμα μου και να συνεχίζω να τα φοράω, το ξέρω είναι λίγο αστεία εικόνα αλλά δουλεύει)


κάτι που δεν ανέφερα στο αρχικό ποστ είναι ότι βρίσκομαι επαρχία (οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο να βρω πολλά μοντέλα και να τα δοκιμάσω)
σε ότι αφορά τα dt990

η αλήθεια είναι ότι τα είδα απο την αρχή
και γενικά ηχητικά φαίνονται πάρα πολύ καλά
αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψει το καλώδιο και η άνεση είναι ένα ερωτηματικό 
αλλά όπως ακριβώς λες αν δεν τα βρω για να τα δοκιμάσω...

για τα fostex
δεν τα ήξερα και θα τα ψάξω αλλά
ξεκίνησα με budget πρακτικά στα 100 (μέχρι 130) αν αρχίσω να βλέπω στα 160 μετά μπαίνεις στον φαύλο κύκλο να δω και αυτά των 180-200 και πάει λέγοντας(και στο τέλος δεν θα μπορώ να πάρω τίποτα σε άτομα που πρέπει να πάρω έστω και ένα συμβολικό δωράκι)
οπότε μάλλον θα τα αγνοήσω
 

σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστω για το διπλό ποστ

Link to comment
Share on other sites

Να ρίξω μια εντελώς "κόντρα" πρόταση; Επιτρέπεται; 

https://www.skroutz.gr/s/8630964/AKG-K92.html

 

Πολύ κάτω από το μπάτζετ και όχι τόσο καλά όσο τα better dynamic που αναφέρονται. Αλλά! Με οδηγηση από τη μητρική νομίζω πως ένα καλο ακουστικο απλώς θα χαντακωθει και η αξία του θα φαίνεται μόνο στην απόδειξη αγοράς. Τα εν λόγω ακουστικά είναι μια καλή επιλογή που αν κρύψεις την τιμή της μπορεί να συγκριθεί εύκολα με σετ μεγαλύτερης αξίας και με 32 ohm αντίσταση θα δώσουν λίγη ένταση παραπάνω. Η ακόμα πιο "κόντρα" σκέψη μου θα ήταν να συνδυαστούν και με ένα dac μεσαίου κόστους και έτσι να παίρνουμε και το μάξιμουμ από την ανάλυση του αρχείου που αναπαράγουμε αλλά και το μάξιμουμ των δυνατοτήτων των ακουστικών.

Ένα παράδειγμα με μια γρήγορη αναζήτηση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα και ίσως καλύτερα αν κάνουμε μια πιο λεπτομερή ερευνα

https://www.skroutz.gr/s/9242572/Fiio-A3.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις

η λογική λέει αγορά μέχρι τις γιορτές τα headphones
και μαξ μέχρι το τέλος μαρτίου ένα αξιοπρεπές (αλλά όχι τίποτα extreme dac/amp)

 

επί της ουσίας όμως για τα k92
εαν τα έχεις, απο άνεση πως τα πάνε?
επίσης ειδικά καλοκαίρι ως closed-back δεν βράζουν τα αυτιά?

 

όπως και να έχει ευχαριστώ για την πρόταση

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν τα εχω. Δυστυχως πηγα να τα παρω αλλα δεν τα βρηκα σε κανενα απο τα 3 καταστηματα που γυρισα διαθεσιμα οποτε πηρα αλλα. Οσον αφορα τις θερμοκρασιες το κλοκαιρι, ναι, με κλειστου τυπου ακουστικα υπαρχει θεμα αν δεν εχεις κλιματισμο....

Αρα για να καταλαβω, τωρα παιρνεις ακουστικα με περιπου 130 ευρω και σκοπευεις ετσι κι αλλιως να επενδυσεις κι αλλα για ενα dac εστω και αργοτερα; Αν ναι, τοτε το πραγμα αλλαζει...

Link to comment
Share on other sites

χοντρικά (αν δεν αλλάξει κάτι τρομακτικά με τα οικονομικά)

ο στόχος ήταν να πάρω τώρα τα ακουστικά
και ενα dac αργότερα (στο μυαλό μου έχω αλλα ~100 για dac)

Έγινε επεξεργασία από shattered
Link to comment
Share on other sites

Ωραια. Αρα υπολογιζεις εσυ ενα 230αρι συνολικα αλλα απ οτι βλεπω υπαρχει και η δυνατοτητα ν ανεβει λιγακι. Μ αυτο ως δεδομενο εγω θα υπολογιζα σιγουρα ως dac να αγοραζα αυτο εδω το διαμαντακι. Επαρκεστατο, ισχυροτατο ως headphone amp.

 

https://www.skroutz.gr/s/10803942/iFi-Audio-nano-iDSD-LE.html

 

Με αλλα 100 χοντρικα θα πηγαινα και σε audio technica ath-m40x (εγω χρησιμοποιω τα 30αρια) αλλα και στα studio της akg. Οχι βεβαια οτι δεν κανουν τα beyerdynamics απλως ειναι κανα 20αρικο πιο ακριβα! Με αυτο το dac εχεις μια πολυ γερη βαση για παρα παρα παρα πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Με αυτο το dac εχεις μια πολυ γερη βαση για παρα παρα παρα πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα.

 

χμμμμ... Οκ, ειναι οντως απαιχτο, (βασικα το ιδιο πανω κατω κυκλωμα εχω κι εγω για δικαναλο με το ιδιο τσιπακι , το PCM5102A σε ελαφρως καλυτερη υλοποιηση οσον αφορα καποια υλικα και τη γενικη τοπολογια στην εξοδο του μια και οδηγω λαμπατο) αλλα -επειδη τα βλεπω σαν τεχνικος- τα υλικα του δεν κοστιζουν ουτε 15 ευρω (σε κιτ την πλακετα του τη βρισκεις λιγο πανω απ αυτη την τιμη, και αντε το πολυ πολυ να πεταξεις κανα δυο υλικα, πχ τους δυο και μοναδικους πυκνωτες που εχει στο audio σημα και να βαλεις MKT).

Οχι πως κατι με χαλαει στην υλοποιηση (ξαναλεω, τουμπανο ειναι) αλλα αν καποιος το ψιλο-εχει με τα κολλητηρια μπορει να βρει απειρες πλακετες με το ιδιο τσιπακι σε τιμη 5 φορες κατω (και να δωσει τα υπολοιπα για καλυτερα ακουστικα ;) :p )

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

σοβαρα, αν το θες φερε τα υλικα και μια πιτσα και σε μια ωρα το χεις :p  (αν θες και κουτι σε 2 ωρες) 

ειναι πραγματικα πανευκολη κατασκευη και μονο δυο πραγματα θελουν μεγαλη προσοχη: διπλο τυρι και διπλα μανιταρια :lol:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

οκ ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις

το θέμα είναι ότι σήμερα άρχισε να κάνει χαζά ηλεκτρική συσκευή μέσα στο σπίτι, οπότε μέχρι να είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει αλλαγή τα headphones μπαίνουν σε μικρή αναμονή

 

ωστόσο, στείλτε link για diy dac (με τα κολλητήρια το έχω σε ερασιτεχνικά επίπεδο, αν δω οτι γίνεται ίσως και το κάνω)
 

Έγινε επεξεργασία από shattered
Link to comment
Share on other sites

https://www.ebay.com/itm/New-AK4495SEQ-DAC-Decoder-I2S-DSD-Input-32bit-768KHz-2-8M-5-6M-11-2M-Diy-Kits/222738110494?hash=item33dc39d81e:g:CwIAAOSwTQtZ7rlC

 

αυτο ειναι πιο καινουργιο (768Khz που θεωρητικα ειναι οτι πιο κοντινο στο αληθινο αναλογικο σημα... ...τωρα το ΑΝ καποιος οντως μπορει να το ξεχωρησει βεβαια απ το 384 που ειναι οντως πολυ υψηλη δειγματοληψια αυτο ειναι αλλο θεμα )

Εννωειται πως το τσιπακι το παιρνεις κολλημενο στην πλακετα και τα υπολοιπα υλικα ειναι κιτ.

Επισεις εννωειται αν εχει πυκνωτες σε σειρα με το σημα τους πετας και βαζεις mkt, κι απο κει και περα αν καταλαβαινεις το κυκλωμα και το τι κανεις μπορεις να προβεις σε οποια μετατροπη / αλλαγη θες (πχ μπορεις να βαλεις κορυφαιους opamp, και με 5-6 αλλαγουλες να χεις κατι που ετοιμο πωλειται καμια 100στη φορες πανω απ οσο σου στοιχησε)

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.