Jump to content



Εξωτερική Ταμπέλα, ξεθώριασμα.


Recommended Posts

Καλημέρα,

Υπάρχει μια ταμπέλα σε εξωτερικό χώρο που μου έχει ξεθωριάσει σε μερικά σημεία. Είναι με αυτοκόλλητο glossy, φαίνεται σαν πλαστικό απλά έχει θολώσει σε μερικά σημεία από τα πολλά τριψίματα όταν καθαριζόταν. Υπάρχει κάποιος low cost τρόπος επιδιόρθωσης με κάποιο υλικό, γυαλιστικό? Γιατί είναι ασύμφορο το κόστος αλλαγής ολόκληρης της ταπετσαρίας για 4-5 σημεία θολούρας.

Link to comment
Share on other sites

Για τι ακριβώς υλικό μιλάμε γιατί το έχασα. Είναι αυτοκόλλητα γράμματα από βινύλιο πχ? Γιατί στο τέλος αναφέρεις ταπετσαρία.

Δεν γίνεται να αλλάξεις τα γράμματα μόνο σε εκείνο το σημείο;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτοκόλλητο glossy πολύ καλής ποιότητας που να αντέχει και σε εξωτερικές συνθήκες βροχής, υγρασίας, ζέστης πάνω σε ταμπέλα κολλημένο. Στυλ Κωτσόβουλου φαντάσου που έχει σε ορισμένα καταστήματα του άσπρα γράμματα κολλημένα σε κόκκινο φόντο, όχι σαν αυτά που βλέπεις στις βιτρίνες δηλαδή στις εκπτώσεις τα μικρά. Είναι τεράστιο το μέγεθος των γραμμάτων και κοστίζει αρκετά για να αλλάξει έστω και ένα.

 

Τα δικά μου γράμματα είναι γκρι και απλά το ένα γράμμα έχει ξεθωριάσει σε 3-4 σημεία από το καθάρισμα και φαίνεται ανοικτό γκρι. Ελπίζω να τα έγραψα κατανοητά γιατί δεν σκαμπάζω και πολύ από τέτοια,  απλά ρωτάω αν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου ώστε να καλυτερέψει σαν εμφάνιση. Μήπως με κάνα σπρέι ή καμιά κρέμα που βάζουν στα αυτοκίνητα όταν φεύγει το χρώμα σε μερικά σημεία έκανε δουλειά και στην δικιά μου περίπτωση; δεν ξέρω.

Έγινε επεξεργασία από HellhammeR
Link to comment
Share on other sites

Μια φωτο, εστω του γραμματος με τη διαφορα αποχρωσης θα βοηθαγε... επισης, ειναι ευκολα προσβασιμη η ταμπελα  η ειναι ψηλα? 

Ενα λαδι [λαδι, οχι σπρευ] σιλικονης θα βοηθαγε 1 φορα το 2μηνο στη συντηρηση τους ...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ψηλά η πινακίδα, αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω με zoom για να φανεί, στον ήλιο φαίνονται καλύτερα, σήμερα έχει συννεφιά.

https://imgur.com/a/yCfFp

 

Τα γκρι στίγματα (θαμπάδα) που διακρίνονται, αυτό θέλω να διορθώσω και το μαύρο που που φαίνεται σαν φουσκωμένο είναι μαύρη σιλικόνη που έσταξε από τα πάνω διαμερίσματα όταν κάνανε εργασίες, πρέπει να είναι μονωτικό το υλικό, αν το τρίψω θα αρχίζει να ξεθωριάζει και το μαύρο γι'αυτο το άφησα έτσι.

Μπορώ να σκαρφαλώσω και να δοκιμάσω αλοιφές, σπρέι λάδια κτλπ τι προτείνεται να κάνω ?

Έγινε επεξεργασία από HellhammeR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.