Jump to content



linksys WRT54GL - ενίσχυση σήματος


moutsougoulis

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα μοντεμ tp link και θέλω να συνδέσω  ενσύρματα με ένα WRT 54 GL για να το έχω στην άλλη μερία του σπιτιού και να μοιράζω ίντερνετ τόσο ασύρματα όσο και να συνδέσω και την τηλεόραση ενσύρματα. το linksys έχει 4 θύρες ethernet και μια θύρα που γράφει 'internet', προφανώς συνδέω το καλώδιο δικτύου σε αυτή τη θύρα και την τηλεόραση σε μια απο τις άλλες 4, σωστά;

Το θέμα έιναι οτι δε βρίσκω στο ιντερνετ τι ρυθμίσεις χρειάζονται για να γίνει αυτό. Βρίσκω μόνο να συνδέεται ασύρματα απο τη μια κεραία με το μόντεμ και να μοιράζει ασύρματο απο την άλλη κεραία.

Αυτό που έκανα είναι να δώσω την 192.168.1.1 στο μοντεμ και την 192.168.1.2 στο liksys. 

όταν το καλωδιο είναι σε μια απο τις 4 θύρες ethernet μπαίνω κανονικά στο interface tou linksys αλλά όταν βάζω το καλώδιο στη θύρα internet δε μπορώ να μπώ.

 

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω την απάντηση την έδωσες μόνος σου! Δηλαδή συνδέεις το ρούτερ σε οποιαδήποτε από τις θύρες ethernet εκτός από αυτήν που λέει ιντερνετ (WAN). Κι εγώ έχω κάνει κάτι παρόμοιο με 2 ρούτερς και δουλεύει μια χαρά. Έχε υπόψη πως στο εσωτερικό ρούτερ, εκτός από την IP που σωστά έχεις σετάρει σε 192.168.1.2, πρέπέι να σετάρεις το subnet mask (255.255.255.0, ότι έχει και το μόντεμ δηλαδή) και το GATEWAY (πρέπει να έχει την εσωτερική IP του MODEM, δηλαδή 192.168.1.1) για να μπορείς να βγεις στο ιντερνετ. Αν στο ρουτερ έχεις DHCP και WIFI on, τότε λογικά οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, τάμπλετ, κλπ) συνδεθεί (με καλώδιο ή ασύρματα) στο ρούτερ, τότε θα έχει και πρόσβαση στο ιντερνετ, αλλιώς (DHCP off) θα θέλει προσοχή να βάζεις manually τα IPs  (π.χ. 192.168.1.x, όπου x > 2) και το Gateway (192.168.1.1) σε κάθε συσκευή που θα συνδέεται στο ρούτερ, για να μπορείς να έχεις ιντερνετ και όχι μόνο πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο. Το DNS δεν παίζει ρόλο νομίζω. Μπορείς να το αφήσεις κενό, ή να βάλεις το IP του μοντεμ, δηλαδή το ίδιο που έβαλες και στο gateway (192.168.1.1)

 

edit: με αυτόν τον τρόπο, έχω απενεργοποιήσει το wifi του ρουτερ που βγαίνει στο ιντερνετ και έχω ανοιχτό μόνο το wifi του εσωτερικού ρούτερ (για λιγότερη ακτινοβολία, δεν υπάρχει λόγος να έχω και τα 2 wifi ανοιχτά). Επίσης, αν αντί για το linksys βάλεις στη θέση του ένα άλλο καλύτερο router με gigabit ethernet και συνδέσεις και κανέναν σκληρό με ethernet (π.χ. για media center), τότε θα μπορείς να έχεις πολύ γρήγορη ταχύτητα εσωτερικού δικτύου και να βλέπεις ταινίες με εικόνα υψηλής ποιότητας στην τηλεόραση, χωρίς κολλήματα και buffering ;-)

Έγινε επεξεργασία από Anthemius
Link to comment
Share on other sites

Συνδέεσαι στο Linksys με τον υπολογιστή σου. Απενεργοποιείς τον dhcp server. Αλλάζεις την IP που διαχειρίζεσαι το Linksys σε μία στατική από το εύρος των διευθύνσεων του TPLink.

Συνδέεις το καλώδιο από το TPlink σε μία από τις 4 LAN πόρτες του Linksys.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.