Jump to content



toshiba hdd 2,5'' usb3


Recommended Posts

Φίλος αγόρασε εξωτερικό σκληρό δίσκο toshiba 500 gb usb3 ...με προοπτική να  ανοίξει τη θήκη να πάρει το δίσκο και να αντικαταστήσει έναν  σκληρό δίσκο σε λαπτοπ τοποθετώντας αυτόν στο λαπτοπ Στη συνέχεια σκόπευε να τοποθετήσει στη θήκη τον δίσκο του λαπτοπ (μικρότερης χωρητικότητας) και να έχει λειτουργικούς και τους δυο! Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι ο εξωτερικός δίσκος έχει έξοδο απευθείας από το controller σε micro usb χωρίς να μεσολαβεί κάποιος αντιλήπτορας ώστε να εκμεταλλεύεται sata έξοδο!!!έχετε να προτείνετε κάποια λύση πως μπορεί να προσαρμόσει τον νέο δίσκο στο λαπτοπ ? παραθέτω και κάποιες φωτο για να βοηθήσω στο να βρεθεί μια λύση!

Laptop-HDD-1.jpg

Toshiba-HDD-1.jpg

Toshiba-HDD-2.jpg

Toshiba-HDD-3.jpg

Laptop-HDD-2.jpg

Laptop-HDD-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα αποθήκευσης (= ίσως να μην είμαι και σωστός).

Εφόσον ο Toshiba δίνει κατευθείαν mini USB 3 (είναι ενιαία η πλακέτα με το mini USB), μια "λογική" λύση θα ήταν (για να μπει στο λάπτοπ) ένας αντάπτορας από SATA σε mini USB, ΑΛΛΑ!

α) Ήδη ο Toshiba έχει αυξημένο μήκος (εκτείνεται πιο έξω η πλακέτα του) και με την χρήση του παραπάνω αντάπτορα (SATA to mini USB) Θα χρειαζόταν παραπάνω χώρο για τοποθέτηση. Κάτι που συνήθως τα λάπτοπ δεν διαθέτουν στην θέση για δίσκο.

β) Ακόμα και να υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί ως δίσκος συστήματος (bootable) ο Toshiba, η "ενδιάμεση" εναλλαγή σε USB θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην απόκριση και απόδοση του δίσκου λογικά.

γ) Θα υπάρξει ένα έξτρα κόστος για τον αντάπτορα που αναφέρθηκε και επιπλέον ακόμα ένα για τον αντίστροφο αντάπτορα (mini USB to SATA) που είναι αναγκαίος για να μπει ο υπάρχων δίσκος του λάπτοπ στην εξωτερική θήκη!

 

Πιο λογική λύση μοιάζει να πάρει έναν άλλο δίσκο SATA για το λάπτοπ και να παραμείνει ο Toshiba ως εξωτερικός.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.