Jump to content



Corrupted microSD//Διατήρηση πλαστικού το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται κολλώδες


Recommended Posts

Τελικά καλύτερα να κάνω 2 θέματα σε 1 και ας είναι άσχετα μεταξύ τους.

 

Α. Δύο κάρτες μνήμης microSD έχουν αχρηστευθεί και δεν μπορώ να βρω τρόπο να τις επαναφέρω.

 

Έκανα το λάθος τόσο καιρό και στα κινητά μου έβαζα κάρτες μνήμης τις οποίες μετά το Marshmallow τις διαμόρφωνα ως adoptable storage. Μετά από μήνες, η πρώτη κάρτα μου έβγαινε ότι είναι corrupted. Πήγαινα να την φορμάρω μέσω κινητού, μέσω υπολογιστή με το φορμάρισμα των windows, μέσω diskpart, μέσω HPUSBTool, όλα μάταια. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ενώ στην διαχείριση δίσκων των windows εμφανίζεται κανονικά και παίρνει γράμμα, όταν πατάω να φορμαριστεί κρεμάει όλος ο υπολογιστής. Έμεινε ένα ολόκληρο βράδυ χωρίς αποτέλεσμα. 

 

Η δεύτερη κάρτα ξαφνικά άρχισε να έχει πρόβλημα με τις φωτογραφίες, ενώ τις διέγραφα, αυτές επανεμφανίζονταν. Κάνω φορμάρισμα ως απλή εξωτερική sd στο κινητό και πάλι τα ίδια. Αδυναμία να γίνει από το κινητό, στα windows πάλι το ίδιο, ΩΣΤΟΣΟ, όταν πηγαίνω στη διαχείριση δίσκων των windows, εκεί η κάρτα μνήμης φαίνεται να έχει 2 raw διαμερίσματα τα οποία ΔΕΝ μπορώ να διαγράψω και μάλιστα ΔΕΝ παίρνει καν γράμμα (πχ. F:, όπως παίρνει η πρώτη κάρτα).

 

Δοκίμασα και στις 2 το EaseUS, χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνονται και οι 2 να είναι write protected. Έκανα το κόλπο με το κλειδί στην Registry, δοκίμασα attributes disk clear readonly στο diskpart, καμία απολύτως επιτυχία. Αδυναμία φορμαρίσματος, παντού παρουσιάζονται να έχουν προστασία εγγραφής.

 

Υπάρχει σωτηρία πέραν του να αγοράσω νέα κάρτα μνήμης;

 

 

 

Β. Έχω κάνει το παλιό μου Nokia N95 ένα κινητό φρανκενστάιν, αφού:

1) Του έχω βάλει μαύρο πλαίσιο αγορασμένο από το ebay, ενώ μαύρο ήταν μόνο το Nokia N95 8GB

2) Επειδή μου είχαν σβήσει με τα χρόνια τα 4 μπλε led που είχε στο πληκτρολόγιο και επίσης δούλευαν μόνο τα μισά πλήκτρα, αγόρασα μία νέα πλακέτα στην οποία έσβησα την αγγλική ρομ που είχε και του πέρασα με backup από το δικό μου την ελληνική rom και το κινητό συνέχισε να είναι στην κατάσταση που το είχα αφήσει.

 

Μετά από αυτές τις επεμβάσεις το άφησα εδώ και 7 χρόνια να αναπαύεται στο συρτάρι του γραφείου, ωστόσο σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως card reader για το Α. μέρος του παρόντος θέματος και το έβγαλα από το συρτάρι. Δυστυχώς με τα χρόνια που πέρασαν, το πλαστικό που έχει στην πλάτη για να μπορείς να το πιάνεις και να μην σου γλιστράει από τα χέρια έχει χάσει την αρχική υφή του και έχει γίνει πάρα πολύ κολλώδες. 

 

Έψαξα στο ίντερνετ να βρω πώς αποκαθίσταται αυτή η κολλώδης επιφάνεια για να γίνει όπως ήταν αρχικά (ή να φύγει κατά το δυνατόν περισσότερο αυτή η κολλώδης αίσθηση) και βρήκα δύο οδηγούς για IBM Thinkpad όπου κάνουν 2 τεχνικές:

 

α) Ρίχνουν πούδρα, την απλώνουν και έπειτα την σκουπίζουν με ένα στεγνό και τέλος με ένα υγρό πανί και 

β) Βάζουν σε 1 χαρτοπετσέτα κρέμα σώματος (ναι, αυτή της Nivea!) την οποία με την χαρτοπετσέτα την απλώνουν και έπειτα σκουπίζουν το περίσσευμά της.

 

Υπάρχει καμία ιδέα ως προς το ποια εκ των δύο τεχνικών είναι προτιμητέα; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο που κάνατε εσείς; 

 

Παρακαλώ μην ειρωνευτείτε, το κινητό αυτό δεν μου πάει η καρδιά να το πετάξω, πέρασα όλη τη σχολή μου με αυτό και σκοπεύω να το κρατήσω, έστω και στο συρτάρι.

Έγινε επεξεργασία από jimisballjohn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.