Jump to content



2 η 3 τηλεοράσεις via Ethernet στον Η/Υ


Recommended Posts

Γεια σας

Άμα συνδέσουμε 2 η 3 τηλεοράσεις που ειναι σε ξεχωριστούς χώρους via Ethernet με καλώδιο σε ένα Η/Υ - Μπορούν λοιπόν  και οι τρεις να βλέπουν διαφορετικές ταινίες (η και την ίδια!) ταυτόχρονα (χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της κάθε μιας??)

Link to comment
Share on other sites

Ε, μάλλον δεν είμαι κατάλληλος. Αν σκέφτεσαι να στριμάρεις 1080Ρ σε 3 τηλεοράσεις τότε θα πρότεινα gigabit ρουτερ, και δίσκο όχι από τους αργούς. Υπάρχουν κάποιοι δίσκοι  5400rpm που είναι οικονομικοί, τρώνε λίγη ενέργεια, αλλά είναι αργοί. Ίσως να χρειάζεσαι γρήγορο μηχανικό ή και ssd. Χρειάζεσαι μάλλον δοκιμές.

Link to comment
Share on other sites

Με απλά μπακαλίστικα μαθηματικά μία ταινία 2 ωρών με μεγάλο bitrate και αρχείο 10 gb κατά μέσο όρο στέλνει (10 x 1024) / (2 x 60 x 60) = 1.4 mb/sec

 

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν κανένας δίσκος δεν θα έχει πρόβλημα εκτός και εάν είναι fragmented όσο δε μπορείς να φανταστείς. Όσον αφορά το θέμα της δικτύωσης καλό θα είναι να πάρεις ένα gbit switch και να συνδέσεις το pc με cat6 καλώδιο. Οι τηλεοράσεις σου 99% θα είναι 100 mbps οπότε δεν έχει νόημα κάτι παραπάνω από cat5e.

 

Eάν αυτή τη στιγμή έχεις 100mbit router ή switch δοκίμασε πρώτα με αυτό και εάν δεις bottlenecks τότε προχωράς σε αγορά νέου switch.

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας

εχω συνδεσει το pc μεσο ρουτερ με την LG και βλεπω κανοκικα τις ταινιες smart share αλλα δεν μου εμφανιζει του υποτιτλους. Αμα το κανω με USBστικακι  δεν εχει προβλημα.. αλλα με το PC οι υποτιτλοι δεν εμφανιζονται. Πως μπορουμε να το φτιαξουμε αυτο??

Link to comment
Share on other sites

Αν το smart share είναι εφαρμογή dlna της LG το πιθανότερο είναι να μην υποστηρίζει υπότιτλους. Δοκίμασε το serviio. Η free έκδοση σε υπερκαλύπτει για αυτό που θες. 

Έγινε επεξεργασία από GriGaS
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.