Jump to content



Μοντα σε κοφτη πλακιδιων για να μετατραπει σε πολυμηχανημα


Recommended Posts

Σκεφτόμουνα να παρω το παρακάτω μηχάνημα https://eshop.karagianni.com/index.php?route=product/product&product_id=13513 

το οποίο ειναι για να κοβεις πλακάκια. Αλλα σκέφτηκα γιατι οχι να μην κοβει και ξυλο με δισκακι ξυλου η  μεταλου για να κοβεις και μεταλα σαν να είχες τροχο; Το καλο ειναι οτι μπαινει πανω σε ενα παγκο εργασίας και κανεις τα παντα.

Ροτώντας στο μερλιν μου ειπαν πως υπάρχουν δισκάκια αλλα δεν υπαρχει ανταπτορας  https://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=1_26_180_312&products_id=4521&zenid=4eb3049455cf37e1c5da3262c1214e5d  για το συγκεκριμένο ωστε να μπορει να κραταει τα δυσκακια σωστα ,το εκαναν επίτηδες για να σε αναγκάσουν να παίρνεις ενα σωρό μηχανήματα για καθε εργασια χωριστά. Αλιως αυτο θα εκανε και για πλακακια και για ξυλα οποτε θα αντικαταστουσε μια σεγα οπως και ενα τροχο για να κοβει σίδερα.

Ξερει κανεις πως μπορεις να βρεις η να φτιαξεις ενα ειναι σαν αυτο το στρογιλο που βιδώνεις στον τροχο αλλα με μεγαλιτερη διάμετρο ισως ωστε να συγκρατει σωστα εχει κανεις τετοιο μηχανημα η να εχει πειραματιστει για κατι παρόμοιο ωστε να μπορει να φτιαχτει ακομα και σε τορνο;

Link to comment
Share on other sites

Ενα ενα γιατι εχεις ενθουσιαστει :)

 

Μπορεις να φτιαξεις ανταπτορα σε μηχανουργειο ή να βρεις και στο ebay! Ομως...

 

1. Τα δισκοπριονα ξυλου παιζουν πανω απο 3500 στροφες το λεπτο. Συνηθως 3800. Το μηχσνημα που κοιτας ειναι αρκετα watt κατω απο ενα συνηθισμένο δισκοπριονο ξυλου και περιπου 1000 στροφες το λεπτο κατω.

2. Με τραπεζι 33x36 ποσο χρησιμο νομιζεις οτι θα σου ειναι στο ξυλο; :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα το να κοψεις ενα ξύλο προπαντων σε ευθεία που με την σεγα ποτε δεν το καταφερα με το ενα χερι να ειναι τελείως ευθεία ειναι υπερ αρκετο ..........γιατι εδω θα εχεις ελευθερα και τα δυο χερια σημερα που ξαναπήγα και τραβηξα και φωτο αλλαξαν τα δεδομένα γιατι βαλαμε δισκάκι και έκατσε επανω.

Καλα αυτοι οι πωλητες οτι νανε ειναι απο εμπειρία μια λενε ετσι μια λενε αλλιώς σημερα μου ειπε οτι μπαινει αλλα πρεπει να ειναι σε διασταση 180 απλα το παραγγέλνεις απο ιντερνετ.

Οποτε για να ανακεφαλαιώσουμε αυτο στις ποσες στροφες κοβει πλακακια στις ποσες ενα απλο σιδερο πχ dexion και σε ποσες ξιλο πχ μια σανιδα κρεβατιου;Αυτο ειναι γυρω στις 3000 στροφες

1.jpg

2.jpg

3.jpg

 

 

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/koftes-plakidion-axesouar/koftis-plakidion-ilektrikos-ugras-kopis-practyl-62073956/

Έγινε επεξεργασία από dukepapas
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα δε στο προτείνω και δε θα σε συμβουλευσω τιποτα παραπανω με στροφες κ πληροφοριες που θα σου βαλουν ιδεες για πειράματα. Εχω περασει απο τη θεση σου και εμαθα πληρώνοντας καποια πραγματα επι δυο και βαλε χωρις ευτυχως να το πληρωσω με τραυματισμο. 

Θα σου πω ενα πραγμα ομως. Αυτο που κοιτας κακως το κοιτας για ξυλο.

 

1. Επιμενω για τις στροφες. Το γραφει κ επανω του.

2. Δεν εχει riving knife. Googlare table saw kickback και μελετησε και ΣΚΕΨΟΥ.

3. Αυτα που θα δώσεις σε δισκο για ξυλο και σε πειραματα, δωσε τα σε ενα που ειναι για ξυλο.

 

Been there done that :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.