Jump to content



Θερμοκρασίες σε AMD 6πύρηνο 1090Τ


Recommended Posts

Καλησπέρα...θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή έχω κάποιες μπλέ οθόνες μετά από αρκετή ώρα χρήσης...οι θερμοκρασίες λειτουργίας του επεξεργαστού μου

AMD 1090T 6πύρηνου  για browsing, youtube κτλ είναι πέριξ των 65 βαθμών κελσίου σύμφωνα με το καταγραφικό. Είναι νορμάλ;

Πρέπει να τις ρίξω; Πρέπει να αλλάξω ψύκτρα για να πέσει  πιό χαμηλά η θερμοκρασία; Έχει μαμίσια ψύκτρα

Έγινε επεξεργασία από Passenger57
Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι οι Phenom II να μην παίζουν πάνω από τους 62 βαθμούς. Οι μπλε οθόνες πάντως δεν είναι κατ' ανάγκη λόγω των 65 βαθμών, εκτός και αν έχεις 65 βαθμούς όταν ο επεξεργαστής δεν κάνει απολύτως τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση ή η ψύκτρα δεν έχει κάτσει καλά, ή ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει σωστά ή χρειάζεται άμεσα καλή πάστα ανάμεσα στην ψύκτρα και τον επεξεργαστή ή συνδυασμός των παραπάνω. Αν έχεις 65 βαθμούς σε idle, τότε ναι, έχεις θέμα.

 

Τώρα είδα πιο σωστά το ποστ σου, 65 για browsing είναι υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία. Τσέκαρε ταχύτητα περιστροφής ανεμιστήρα(θα πρέπει να παίζει πάνω από τις 2000 στροφές με τέτοια θερμοκρασία), αν έχει μπει κανένα quiet profile στο BIOS και κατόπιν αν υπάρχει καλής ποιότητας πάστα μεταξύ επεξεργαστή και ψύκτρας και αν ο ανεμιστήρας είναι καθαρός από βρομιές και γυρνάει σωστά. Φρόντισε η ψύκτρα να κάθεται σωστά πάνω στον επεξεργαστή.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα δουλέψει τον δικό μου x6 με την stock, αλλά αμφιβάλλω να πηγαίνει πάνω από 50 βαθμούς με την δική του ψύκτρα. Μπορεί να είναι η κλασική "μικρή" ψύκτρα, αλλά μια χαρά χαλκό και heatpipes έχει πάνω. Θα είναι θορυβώδης, όχι άχρηστη. Μέχρι 50 βαθμούς θα έλεγα.

 

chart24.jpg

 

Α! κάτι που δεν σκέφτηκα. υποθέτω στο BIOS είναι ενεργοποιημένο το Cool and Quiet. Αν όχι, ενεργοποίησέ το. Επίσης στα Windows επέλεξε balanced power plan, όχι performance, εφόσον έχεις θέμα με θερμοκρασίες.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.