Jump to content



Επιλογή laptop για επαγγελματική χρύση


Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα καλό laptop με σκοπό να το χρησιμοποιώ για καθημερινή εργασία (που σημαίνει ότι δεν θα το χρειαστώ απλώς περιστασιακά).

 

Η κύρια απαίτηση είναι να μπορώ να κάνω software testing και αρκετό multitasking, και να μην υστερεί σε επιδόσεις από τον σταθερό που έχω τώρα. Θεωρώ λοιπόν πως θέλω να έχει:

 

- ssd 512GB

- οθόνη 15.6 ιντσών (θα το συνδέω και με κανονική οθόνη ώστε να έχω dual monitor setup)

- 16GB Ram

- τετραπλεύρου επεξεργαστή (κατά προτίμηση Core i7)

 

Βλέπω ότι στην αγορά υπάρχουν κάποια laptop που προορίζονται περισσότερο για επαγγελματική χρήση (υποτίθεται είναι πιο ανθεκτικά). Παίζει όντως ρόλο αν ένα laptop έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον λόγο,  η και με ένα μη business laptop θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου και να μου κρατήσει για κάποια χρόνια (κατά μέσο όρο φυσικά)? Επί της ουσίας, αυτό είναι το κύριο ερώτημα μου εδώ.

 

Κοιτάζοντας laptop με πιο επαγγελματικό προφίλ στο skroutz καταλήγω στις εξής επιλογές:

 

https://www.skroutz.gr/s/13449739/HP-ProBook-450-G5-i7-8550U-16GB-512GB-FHD-W10.html

 

το ποιο οικονομικό, αλλά χωρίς κάρτα γραφικών

 

https://www.skroutz.gr/s/14482470/Dell-Latitude-5590-i7-8650U-16GB-512GB-FHD-W10.html

 

500 ευρό πάνω αλλά υποτίθεται με 3 χρόνια εγγύηση. Περισσότερα για αυτό το θέμα πιο κάτω

 

Τώρα αν θέλω να υπάρχει κάρτα γραφικών οι τιμές ξεφεύγουν:

 

https://www.skroutz.gr/s/14362338/Dell-Precision-3520-i7-6820HQ-16GB-512GB-Quadro-M620-FHD-W10.html

 

αυτό πάει στα 2 χιλιάρικα

 

https://www.skroutz.gr/s/12406924/Lenovo-Thinkpad-P51-i7-7820HQ-16GB-512GB-Quadro-M2200M-FHD-W10.html

 

και αυτό στα 2.5 και θεωρώ πως ξεφεύγει πολύ.

 

 

Από εκεί και πέρα έχει κάτι Asus και Toshiba αλλά για κάποιον λόγο δεν μου κάθονται καλά αυτά τα brands, ίσως βέβαια κάνω λάθος.

 

Για το θέμα της εγγύησης, το ζήτημα είναι ότι εγώ θα φύγω Αγγλία οπότε δεν είμαι σίγουρος τι ακριβός θα καλύπτεται. Πχ για το latitude λέει ότι έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά αν πάω έξω δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο. Μπορώ βέβαια να το ψάξω αν χρειαστεί.

 

Για το θέμα των γραφικών, εν γένη στις 95% των περιπτώσεων δεν ασχολούμαι με εφαρμογές που έχουν απαιτήσεις σε γραφικά, αλλά περιστασιακά μπορεί να χρειαστεί να testαρω cad η webgl εφαρμογές (που εν γένη δεν ενδείκνυται να έχουν μεγάλες απαιτήσεις).

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

"Πχ για το latitude λέει ότι έχει 3 χρόνια εγγύηση αλλά αν πάω έξω δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο.

 

Η Dell έχει εγγύηση παγκοσμίως από προσωπική μου εμπειρία και όποτε χρειάστηκα κάτι για laptop που είχα αγοράσει Αμερική υπήρχε πάντα πολύ καλή εξυπηρέτηση στην Ελλάδα, όπως και το αντίστροφο... Έχω ένα Latitude E6430 με την nVidia, i7 3740QM, Samsung 256ssd & 16gb Corsair Vengeance. Έχω συνδυάσει portability (14,1' / 2kg βάρος), αξιοπιστία Latitude, συνδέω μέσω HDMI οθόνη / τηλεόραση & σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος. Αρχική αγορά ήταν στα 270, αλλά με ssd, αλλαγή σε backlit keyboard, caddy & Vengeance 16gb έφτασε τα 2πλά χρήματα της αρχικής αγοράς.

Από εξωτερικό θα τα βρείς (Latitude) πιο φθηνά και στην Αγγλία δεν θα έχεις (λογικά) τους δασμούς / Φ.Π.Α της Ελλάδας εάν ψωνίσεις από Αμερική κ.ο.κ. Για μένα ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψεις 1000+ ευρωπουλάκια, εκτός εάν κάνεις gaming και τότε θα τα χώσεις αναγκαστικά... Είχε πέσει πρόσφατα στα χέρια μου ένα Lenovo Y-700 isk15 το οποίο με ενθουσίασε (ειδικά με τον Μ.2 απογειώθηκε) και μπορεί να φτάσει / κάνει αναβάθμιση μέχρι τα ... 32rb ram ...! με +300 ευρωπουλάκια...

Πολύ καλή λύση αλλά ΔΕΝ είναι το ίδιο στιβαρό όπως το Latitude της DELL... Οπότε βάλε προτεραιότητες (gaming, διαθέσιμο ποσό αγοράς, portability κ.ο.κ.) και αποφασίζεις.... Στο εξωτερικό είναι πολύ πιό φθηνά και οι σοβαρές εταιρίες έχουνε εγγύηση παντού και όχι μόνο στην χώρα αγοράς. Για μένα η DELL έχει πολύ καλά & πραγματικά warranty plans εάν έχεις να τα "ακουμπήσεις"...

Έγινε επεξεργασία από Spyros Mil
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Με gaming δεν πρόκειται να ασχοληθώ, απλά σε κάποιες εφαρμογές ίσως υπάρχουν graphics elements. Όμως δεν θα υπάρχει ποτέ η απαίτηση να έχεις κάρτα γραφικών για να λειτουργήσουν επαρκώς.

 

Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω για τον latitude και λόγο εγγύησης. Ουκ ολίγες φορές μου έτυχε να χαλάσει κάποιος εξάρτημα που έχω πάρει, οπότε νομίζω πως η αξιοπιστία παίζει ρόλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα επαγγελματικα λαπτοπ μέχρι πριν λίγα χρόνια τουλάχιστον είχαν σοβαρές διαφορές 

ανθεκτικό σασί και μεντεσέδες οθόνης για πολλά άνοιξε κλείσε 

περισσότερο χώρο για ψύξη και καλύτερες ψύκτρες 

ανθεκτικό πληκτρολόγιο και επιλεγμένα h/w 

dock station  για επέκταση θυρών κτλ.

Και φυσικά ακριβότερη τιμή από ένα home notebook 

 

Dell κορυφή αλλά και ακριβή 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dell και πάλι dell, έχω ένα Ε6410 φουλ αναβαθμίσαμενο. Είχε πάθει κάτι ο ανεμηστηρας και δεν δουλεύει. Το είχα ανοικτό 1 ώρα η θερμοκρασία του Cpu έφτασε στους 100 βαθμούς, ΝΑΙ 100 βαθμούς και δεν έκλεινε. Τελικά έκανα αναβάθμιση το bios και ξανά λειτούργησε, γενικά η σειρά Ε6... Είναι ότι καλύτερο έχει περάσει για laptop workstation. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.