Jump to content



Πρόβλημα στη κλωνοποίηση SSD to SSD


Recommended Posts

Καλησπέρα στη παρέα. στο σύστημά μου έχω τον 840 EVO 120GB για windows και πρόσφατα αγόρασα τον 860 EVO στα 500GB για να χωράνε οι εφαρμογές που θέλω να τρέχω. Χρησιμοποίησα το Data Migration της samsung για τη κλωνοποίηση ωστόσο -συγχωρέστε με για τη υποκειμενική έκφραση- κάτι δεν μου πάει καλά. Για αυτό αποφάσισα να επαναλάβω τη διαδικασία, αλλά με το Macrium Reflect αυτή τη φορά.

 

Spoiler

Capture.thumb.JPG.df8516df090f2a53cc002df2ebd15c97.JPG

 

Στη συνέχεια βγάζει το παρακάτω μήνυμα.

 

Spoiler

Capture1.thumb.JPG.9dca75d9534eb2cb69903c469eb3a204.JPG

 

Ανοίγω Disk Management να κάνω format και διαγράφω το μικρό 500ΜΒ partition, ωστόσο δεν με αφήνει να αγγίξω το άλλο. Μπαίνω από safe mode κάνω το ίδιο αλλά δεν με άφησε επειδή λέει είναι pagefile 

 

Spoiler

Capture2.thumb.JPG.ab10be4a34aaadee1db11dd8a97881cb.JPG

 

Γνωρίζει κανείς τι έχω κάνει λάθος και πως θα μπορούσα να το διορθώσω;; 

 

Ευχαριστώ εκ ων προέρων!!

Link to comment
Share on other sites

To Pagefile δεν σου χρειάζεται για αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει χειροκίνητα να ορίσεις να μην υπάρχει pagefile στον 860 EVO αλλά σε κάποιο άλλο drive.

Κάνε δεξί κλικ στο This PC (My Computer) πήγαινε στην επιλογή properties και στο νέο παράθυρο στην αριστερή λίστα πάτα πάνω στο advanced settings.

Στο νέο παράθυρο πάτα στην καρτέλα advanced και στην πρώτη επιλογή που λέει για performance πάτα το κουμπί settings. Στο νέο παράθυρο πάτα πάλι πάνω στην καρτέλα Advanced για να δεις τις επιλογές του Pagefile. Υπάρχει ένα κουμπί Change. Πάτα επάνω στο κουμπί και στο νέο παράθυρο θα δεις όλα τα drives σου. Εκεί λογικά μπορείς να επιλέξεις τον 860 EVO και να δηλώσεις να μην έχει το Paging file (No Paging file). Όταν αλλάξεις τη ρύθμιση, κάνε μία επανεκκίνηση και δοκίμασε να κάνεις πάλι το cloning.

Αν πάλι δεν σε αφήσει σημαίνει πως το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να κάνει το cloning μέσα από τα Windows και πρέπει να το κάνει σε περιβάλλον Command prompt. Δες αν το πρόγραμμα προσφέρει αυτή την επιλογή αλλιώς δοκίμασε με άλλο πρόγραμμα.

Επίσης μία γενική οδηγία. Όταν κάνουμε cloning καλό θα είναι επάνω στο σύστημα να είναι συνδεδεμένα μόνο τα drives που θα γίνουν cloning και τίποτα άλλο για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα λάθος πάτημα σε κάποια επιλογή και θα καταλήξεις με κάποιο drive που δεν θέλεις, άδειο.

 

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι! 

Λόγω περιορισμένου χρόνου, τώρα ευκαίρισα να κάνω τη παραπάνω διαδικασία ή όποια σαν εκτέλεση φαίνεται να λειτούργησε, ωστόσο μετά το boot με τον δίσκο-κλώνο και αφού περάσουν μερικά δευτερόλεπτα από το περιστρεφόμενο loading εικονίδιο μένω με μαύρη οθόνη χωρίς να μπαίνει στην οθόνη login. Έτρεξα troubleshooting (f8) και scan startup (κάπως έτσι νομίζω) και μου εμφάνισε ότι Windows can't fix you problem. 

1)Ήταν κακή η κατάσταση των windows από τον πρώτο δίσκο; 

2)το πρόγραμμα κλωνοποίησης δεν έκανε καλά τη δουλειά; 

3)ο καινούριος δίσκος είναι ελαττωματικός; (μάλλον δύσκολο 100% σε sentinel και crystal) 

4)έκανα βλακεία εγώ; ή γενικότερα αν επιδιορθώνεται

5)κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί; 

 

ΥΓ1. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι πλέον σωστό το thread για το συγκεκριμένο πρόβλημα

ΥΓ2. Μόλις έγινε (μάλλον) έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο παλαιό Φάληρο , ίσως να μην εφαρμόσω άμεσα τις συμβουλές σας. 

 

Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.