Jump to content



Υγρό σε πλακέτα ασύρματου τηλεφώνου


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Άνοιξα το ασύρματο τηλέφωνο (ένα παλιό Panasonic) να του ρίξω μια ματιά γιατί κάποια κουμπιά δεν έκαναν καλή επαφή.

Όταν είδα την πλακέτα, ήταν σχεδόν σε όλη της επιφάνεια ένα υγρό, το οποίο μολις το καθάρισα με ένα μαντηλάκι είχε ένα χρώμα κιτρινωπό. Το υγρό υπήρχε μέχρι κάτω από τα κουμπια που έρχονται σε επαφή με την πλακέτα (σαν να έπεσε νερό στο τηλέφωνο). Τώρα πόσο καιρό υπήρχε το υγρό στο εσωτερικό, άγνωστο.

Γνωρίζουμε τι είναι αυτό και γιατί προκλήθηκε? Μήπως είναι επικίνδυνο και καλύτερα να το πετάξω το τηλέφωνο?
 
Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk
 
 


Link to comment
Share on other sites

Επικίνδυνο δεν είναι, εξάλλου οι τάσεις λειτουργίας του ασύρματου τηλεφώνου είναι πολύ μικρές...

Πιθανότατα είναι σωματικά υγρά που έχουν περάσει μέσα από τη χρήση (ιδρώτας, λίπος). Καθάρισε το με λίγο οινόπνευμα και αν συνεχίσει να έχει θέμα επαφής, δοκίμασε και καθαριστικό επαφών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@minast Ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικό μου φαίνεται αυτό που αναφέρεις, αν και είναι περίεργο το ότι εμφανίστηκε πάνω σε όλη σχεδόν την επιφάνεια της πλακέτας.
Εγώ ανησύχησα μήπως το έβγαλε η πλακέτα αυτό το υγρό και είναι κάτι τοξικό. Η επαφή βελτιώθηκε σε σχέση με πρίν, αλλά θα το καθαρίσω ξανά με προσοχή να δω αν θα φτιάξει καλύτερα η επαφή και αν επανεμφανιστεί αυτό το υγρό.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, apostolis22 said:

Αυτό το υγρό το έχω βρει και εγώ σε πολλά τηλεκοντρολ, τηλέφωνα. Μήπως κάποιος ξέρει καλύτερα να μας πει τι είναι? Ίσως δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν ειναι ιδρώτας. 

Δεν είναι στοχαστικό το πρόβλημα. Εμφανίζεται σε όλα τα χειριστήρια μετά από αρκετό χρόνο και είναι συνδυασμός σωματικών υγρών, με έλαια που εκλύονται από τα λαστιχένια τμήματα (ανάλογα με την ποιότητά τους).

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είχαν διαρροή οι μπαταρίες? Συμβαίνει συχνά... Θα το καταλάβεις γιατι το υγρό αυτό διαβρώνει και σγουριάζει μεταλλικές επιφάνειες. Επίσης θα δεις οτι κάποιος πόλος μπαταρίας θα έχει ασπρίσει...

Αν είναι αυτό, βάζεις κάποιο οξύ (πχ ζωμό απο φρέσκο λεμόνι και φεύγουν). Αν όμως έχει μείνει πολύ καιρό, μπορεί να διαβρώσει τόσο πολύ το μέταλλο, που μπορεί και να το κόψει...

Έγινε επεξεργασία από kavouras5
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και πιο πάνω, πιθανών οφείλεται στο συνεχές πάτημα του σιλικονούχου ελαστικού των πλήκτρων, οπότε απελευθερώνεται έλαιο σιλικόνης. Δεν είναι επικίνδυνο, απλά καθάρισέ το... Δες και εδω πιο αναλυτικά

http://www.michaelshell.org/gadgetsandfixes/keypadsiliconeoil.html

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.