Jump to content



Μετατροπή AM4 σε 775


def

Recommended Posts

Παιδιά μήπως έχει κανένας δοκιμάσει να τοποθετήσει μια ψυκτρα AM4 σε socket 775 με κάποια μετατροπή? Δυστυχώς η ψυκτρα δεν έχει bracket για 775 είναι μόνο για TR και AM4...... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε μερικές περιπτώσεις, ίσως να αρκεί να πάρεις δυο μεταλλικές πλάκες συγκεκριμμένων διαστάσεων και να ανοίξεις τρύπες στα σωστά σημεία, όπου και θα μπουν οι αναγκαίες βίδες. Αλλά εξαρτάται και από την ψύκτρα και από τον τρόπο στερέωσης πάνω στην μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω με ολίγον googling, το AM4 backplate είναι 90 x 54 χιλιοστά, ενώ το 775, 88 x 88 χιλιοστά. Οπότε σε διαστάσεις είσαι μάλλον ΟΚ. Χρειάζεσαι ένα καλό μεταλλικό backplate για 775, δύο μεταλλικές πλάκες με διαστάσεις π.χ. 90 x 15 χιλιοστά(και απλό ελαφρώς εύκαμπτο σίδερο θα κάνει δουλειά, αρκεί να είναι ικανό να αντέξει το βάρος της ψύκτρας), στις οποίες θα φτιάξεις τρεις τρύπες στην κάθε μία. Οι δύο τρύπες θα είναι στα άκρα και θα βιδώνουν οι βίδες που θα σταθεροποιούν την πλάκα στο backplate και η τρίτη τρύπα στην μέση όπου θα βιδώνει η μία εκ των δύο βιδών που διαθέτει το κυρίως σώμα της ψύκτρας(την βιδώνει στο 1:00 στο βίντεο). Ίσως να χρειαστείς κάποια ελάσματα και κάποια παξιμάδια, για να ρυθμίσεις το ύψος της ψύκτρας έτσι ώστε να πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή και να σταθεροποιείται και καλά πάνω στις μεταλλικές πλάκες.

 

Αυτά στα πολύ πολύ χοντρικά. Δεν το κατέχω το άθλημα ώστε να δώσω αναλυτικές και σωστές οδηγίες, απλά χρειάστηκε κάποια στιγμή να φτιάξω στηρίγματα για μια Noctua U12S ώστε να την βάλω σε AM3+ socket. Είχα μόνο την βάση για Intel στην διάθεσή μου.

 

IMG_20190501_011055.jpg

 

Οι δύο βίδες στις άκρες βιδώνουν πάνω στο backplate. Οι δύο αποστάτες στην μέση πρακτικά παίζουν τον ρόλο των παξιμαδιών. Δεν είχα παξιμάδια όταν την έφτιαχνα, είχα περισευούμενους αποστάτες όμως. Δύο βίδες πιάνουν από κάτω το κυρίως σώμα της ψύκτρας, πάνω στην μεταλλική πλάκα και κλειδώνουν βιδώνοντας στους αποστάτες.

  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.