Jump to content



Toshiba 50l2353d τηλεόραση tv πρόβλημα


Recommended Posts

Καλησπέρες

Προκαταβολικά να ζητήσω συγγνώμη για το ίσως άκυρο θέμα, έχω καταλάβει ότι κυκλοφορούν γνώστες και είπα να ρωτήσω μία φορά πριν τη στείλω για βρούβες...

Έχω την παραπάνω τηλεόραση εδώ και 5 χρόνια. Εδώ και 2-3 μήνες σταματάει να ανταποκρίνεται στις εντολές του τηλεκοντρόλ και των κουμπιών που έχει στα πλάγιά της. Ως τώρα λυνόταν προσωρινά με βγάλε βάλε την πρίζα. Πλέον η τηλεόραση μετά το βγάλε βάλε της πρίζας ακούει μία φορά να ανάψει, αλλά δε δείχνει τίποτα και δε δέχεται μετά καμιά άλλη εντολή.

Ως οθόνη όμως είναι αναμμένη.

Λόγω του ότι δε δέχεται εντολές δεν μπορώ να αλλάξω πηγή, έχω κολλήσει στο HDMI 1, και γενικώς με το που ανοίξει νεκρώνει η αποκρισιμότητα. Η Οθόνη γίνεται λίγο μπλε κακι μετά μαύρη συνήθως.

Το έκανε εδώ και μήνες αλλά προλάβαινα να διαλέξω πηγή και ένταση ήχου και δε με ένοιαζε , ανάβουμε την τηλεόραση πραγματικά σπάνια οπότε δε μας έκαιγε.

 

Την έχω αφήσει εκτός ρεύματος, σβήσει ανάψει άπειρές φορές. Θέμα μπαταρίας τηλεκοντρόλ μάλλον δεν είναι μιας και δε δουλεύουν ούτε τα ενσωματωμένα κουμπάκια και το πολύμετρο τις δείχνει καινούριες, και ούτε καινούριες μπαταρίες έλυσαν το θέμα...

Firmware δε βρίσκω δυστυχώς για να προσπαθούσα ενημέρωση

Μέχρι πριν 6 μήνες η τηλεόραση άνοιγε μόνο σε γιορτή 3-4 φορές το χρόνο μαξ. Τους τελευταίους ΄6 μήνες ανάβει 2-3 φορές την εβδομάδα.... λέτε να κουράστηκε;;; χαχαχα

Έχω δοκιμάσει χωρίς κανένα καλώδιο ή usb πάνω της μπας και την κόμπλαρε κάτι


Καμιά άποψη ή να τη βάψω μπλε και να την πετάξω στη θάλασσα;

Link to comment
Share on other sites

Είχα πολύ παρόμοιο πρόβλημα με μια Toshiba 10ετίας+. Άναβε, και μετά από κάποια ώρα πάγωνε η εικόνα και γινόταν μπλε/μαύρη. Σε κάποιες δοκιμές με εικόνα από φορητό, ήταν οκ στην επιφάνεια εργασίας, αλλα με το που έπαιζε βίντεο ή κουνούσα έντονα παράθυρα, τέλος. Αρχικά άλλαξα το mainboard μπας και, καθώς από κει περνάν τα πάντα, αλλά δεν ένιωσε. Ψάχνωντας για παρόμοια προβλήματα, βρήκα ένα ποστ κάπου που έλεγε ότι πιθανώς να έχει ψοφήσει το controller board του πανελ, συνήθως η τελευταία πλακέτα πριν την ίδια την οθόνη, οπότε βρήκα ένα με το ίδιο part number και όψη στο ebay, έδωσα το 20αράκι και μόλις ήρθε έκανα την επέμβαση.

 

Ακόμα την έχω, είναι λίγο σάπια πλέον, έχει ένα απλωμένο αχνό bleed, έκλεισε τα 16, καίει 200W, αλλά την λυπάμαι να την πετάξω ή να την στείλω ανακύκλωση.

 

Δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα google search για κάτι αντίστοιχο, και αν πιάνουν τα χέρια σου να την ανοίξεις και να δοκιμάσεις να αλλάξεις τη συγκεκριμένη πλακέτα.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και θενξ για την απάντηση, δεν ακούγεται ίδιο πρόβλημα αλλά μου δίνει κάτι να κοιτάξω τουλάστιχον. Εώς χτες εμένα έπαυε να δέχεται εντολές αλλά έπαιζε όσες ώρες ήθελες. Αρκεί να μη χρειαζόσουν μεγαλύτερη ένταση ή να αλλάξεις κανάλι...

Link to comment
Share on other sites

Το έχω αλλά βρίσκω μόνο από έναν που ζητάει κοντά 100 ευρώ με τα μεταφορικά!! χεχεχε

Έχω επικοινωνήσει και με έναν τοπικό επισκευαστή, αν βρει μητρική που να ταιριάζει και να δουλεύει θα με πάρει τηλέφωνο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.