Jump to content

Shadow KnighT

Premium Members
  • Posts

    476
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Shadow KnighT

  1. Shadow KnighT

    αγορά μπαταρίες σε συνδυασμό AAA με ICR

    έχω βάλει στο ασύρματο τηλ από επαναφορτιζόμενες λιντλ μέχρι ενελοοπ μαυρες και δε συμμαζεύεται, 0 διαφορά(προφανώς πέρα απ τη διάρκεια εκτός βάσης)
  2. Δε θέλω να βάλω στην κουβέντα τα TDP γιατί ο καθένας(amd/intel) τα ορίζει ψιλόαλλιώς, αλλά απ όσο θυμάμαι απο reviews/benchmarks κτλ θυμάμαι ότι γενικά οι ryzen είναι λιγότερο ενεργοβόροι σε σχέση με την απόδοση τους, ειδικά όσο ανεβαίνεις tiers και έχεις κάτι 14700/900/K/KS/BBQ που τραβάνε. Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι μακάρι οι κόκκινοι να μην ακολουθήσουν το δρόμο της intel για έξτρα επιδόσεις με αβέρτα καταναλώσεις για οριακά gains, γιατί όντως παίζουν σχετικά ζεστοί αυτή τη στιγμή. Δε χρειάζεται άλλο imo.
  3. Θα επικαλεστώ κεράσια-καλάθι, αλλά μακάρι να είναι έστω και 20% across the board, χωρίς να γίνεται αερόθερμο το πισί α λα intel.
  4. Ναι ρε φίλε αλλά υπάρχουν 50 αποχρώσεις του άσπρου
  5. Έτσι...γιατί πάντα όταν έβλεπα τσόντα αισθησιακή ταινία στην καφετέρια ήθελα να την μοιράζομαι με τους απέναντι και δεν μπορούσα... Τρομερό συν ότι δεν έχει πραγματικό πληκτρολόγιο, γιατί στα άλλα κόλλαγαν τα κουμπιά μετά από λίγο. Σ'αυτό υγρό πανάκι και καθάρισα.
  6. H HP έχει γίνει η EA των εκτυπωτών.
  7. Σε κατεβαστήρι που έχω έβγαλα win7 και έβαλα openbsd, αλλά και γώ θα σου προτείνω κάποιο λινουξοειδές, σε φάση Ubuntu η Mint. βάλτο χωρίς γραφικό περιβάλλον και πέρασε qbittorent-nox που τρέχει με web interface ομορφότατα. Βέβαια το δικό μ είναι ένα netbook με Atom N270 πάνω οπότε άλλοι περιορισμοί.
  8. ΑΥΤΟΣ 1-0 (να με σχωράτε αλλά ήταν τρελό bait) Ενδιαφέρουσα υλοποίηση πάντως, εκτός αν αρχίσουν να βγάζουν και bhutacoins οσονούπω.
  9. Στο shield στο σαλόνι και στο κινητό χρησιμοποιώ το X-plore File Manager και δεν είχα μέχρι τώρα θέμα.
  10. Μπορείς να ρυθμίσεις σε τι φορμάτ και codec γράφει το OBS για να έχεις απευθείας το μέγεθος που θες. Για επεξεργασία, απλά Davinci Resolve.
  11. Shadow KnighT

    Windows 10/11 Debloat Tools-Tweaks Thread

    W10Privacy - https://www.w10privacy.de/english-home/ πιο privacy-oriented παρά βελτιστοποιήσεις, αλλά κάτι ξηλώνει κ αυτό. Υπόψην ορισμένα settings για το firewall μπλοκάρουν τα updates των windows.
  12. Macbook Pro 16-inch μοντέλο 2019 (χρώμα ασημί, touchbar) με 32 GB RAM και 512 GB δίσκο. Χρησιμοποιήθηκε για περίπου 8 μήνες, καθώς μετά έγινε αντικατάσταση από Μ1 MacBook Pro. Χαρακτηριστικά: CPU: Intel i7 - 6 core 2,6 GHz RAM: 32 GB GPU: Intel UHD 630 / AMD Radeon Pro 5300 Μ HDD: 512 GB - Keyboard: English (US) Battery: 84 Cycles
  13. Θεωρητικά όταν ένα μόντεμ/ρούτερ δουλεύει σε bridge mode, δεν δουλεύει ούτε firewall, ούτε packet analysis, ούτε τίποτα. Δουλεύει σαν απλό interface. Αν και το επόμενο ρουτεράκι είναι για τα μπάζα είναι άλλο θέμα, αλλα συνήθως πρέπει να κάνεις συνειδητή προσπάθεια για να πέσεις πάλι σε μούφα. Λογικά πάντως με το firewall στο low, το ΑΝΤΙ-ΧΑΚΙΝΓΚ κλειστό και port forward θα παίζεις σωστα.
  14. Προσωπικά σε DMZ δε θα βαζα το πισι μου. Αν πάρεις άλλο ρουτεράκι μπορείς να βάλεις το ΖΤΕ σε bridge mode και να μην κάνει τπτ.
  15. Πολλά """μόντεμ""" κάνουν κάποιου είδους packet analysis, αλλά έχουν σαπίδια cpu οπότε αυτό μεταφράζεται σε lag, καθυστερήσεις σε σελίδες και άλλα κουλά.
  16. Shadow KnighT

    Αντιγράφοντας μεγάλα αρχεία σε UBS flash (π.χ. ISOs)...

    Το ότι πρέπει να κάνεις safe remove είναι γνωστό εδώ και 15+ χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει γιατί, είναι μισό search μακριά, όποιος δεν ενδιαφέρεται μπορεί να επιλέξει να ζει επικίνδυνα. Όσον αφορά την cache, μερικά drives και υποθέτω όλοι οι εξωτερικοί δίσκοι έχουν και δικιά τους ξεχωριστή απ του λειτουργικού. Αν θυμάμαι καλά το safe remove τους λέει να κάνουν flush και αυτή. Υποθέτω επίσης ότι στο unmount γίνεται και κάποιο συμμάζεμα στο filesystem, μιας και το ntfs και το ext4 θα παραπονεθούν για dirty volumes μετά απο διακοπή ρευματος π.χ. Θα μπορούσε όντως το UX να ναι πιο ενημερωτικό? Ίσως. Αλλά δεν ξέρω αν η ορατότητα στην cache είναι τόσο εύκολη, και δεν πιστεύω οτί είναι καν πρόβλημα. Υ.Γ.: μέγιστο clickbait ο τίτλος στο βιντεάκι
  17. Από περιέργια μπήκα αγγελίες να το δω, και το misalignment γίνεται όταν κάνω resize οριζοντίως, μέχρι να φτάσει στο threshold για να κρύψει τη μπάρα με τις κατηγορίες κτλ στα δεξιά.
  18. Shadow KnighT

    Ποια τράπεζα είναι η πιο εχθρική;

    Γι'αυτό με πήραν προχτές και προσπαθούσαν να μου πουλήσουν προθεσμιακό? Για να τα βάλω να μη μπορώ να φύγω?
  19. Shadow KnighT

    emulator για Android

    Emulators τύπου bluestacks/noxplayer είναι αρκετά πιο ελαφριοί από 100% "κανονικούς" emulators. Εναλλακτικά, μπορείς να εγκαταστήσεις android σε virtualbox, αλλά και πάλι θα είναι πιο βαρύ. Στο τέρμα, το android sdk έχει standalone emulator αλλά κ αυτός δεν θα είναι ελαφρύς, εκτός αν πας πιο πίσω σε android version.
  20. Shadow KnighT

    τι θα μπορούσα να κάνω

    Φλάσαρε το με custom firmware, μπορεί χωρίς το πολύ bloat να έχει την ταχύτητα που θες.
  21. Shadow KnighT

    The FTTH thread

    Εμείς που πήραμε FTTH θα πάρουμε κάνα upgrade ή κάτι άλλο γνωστό και μακρύ?
  22. Κανείς δε διαφωνεί ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, αρκεί να σχεδιαστούν μ'αυτή τη λογική. Προσωπικά αν υπήρχε εύκολη πρόσβαση και δεν κλείδωναν τα μηχανάκια όπως κάνουν τώρα, δε θα το ανέφερα καν. Δυστυχώς, παρεά με τις μπουκωμένες κεφαλές, πρέπει να ναι οι τοπ αιτίες αλλαγής εκτυπωτών πριν το πραγματικό τέλος ζωής τους. Ακόμα και γι'αυτό, ας υπήρχε ένα cleaning fluid tank όπου έβαζες 99% ισοπροπυλική αλκοόλη(για σίγουρα αποτελέσματα, τα περισσότερα μελάνια είναι υδατοδιαλυτά έτσι κ αλλιώς) και πιστεύω πως και το μελάνι που θα ξαναγέμιζε την κεφαλή θα ταν λιγότερο απ'αυτό που χαλιέται στους τωρινούς καθαρισμούς. Αλλά μάλλον θα σου πούλαγαν ειδικά καθαριστικά τοτε.
  23. Χαρίζονται(ξανά γιατί βαρέθηκα να πάω ανακύκλωση): * Ψύκτρα Gigabyte g-power. Νομίζω πως δε λείπουν βίδες/στηρίγματα. * Μητρική Asus M5A99FX PRO R.2. Μάλλον έχει corrupted bios από το πως αναβοσβήνει το λεντάκι της, αλλά δεν έχω cpu αντίστοιχη. Στο κουτί της με τα όλα της Εκ νέου: * Επεξεργαστής Intel P6100 * Επεξεργαστής Intel i7-640M Δούλευαν όταν τους έβγαλα και αποθήκευσα, δεν έχω τώρα μητρική να τους δοκιμάσω. Τα πινάκια φαίνται γενικά εντάξει. Προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν ξαναπάρει κάτι απο εμε.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.