Jump to content



Draugen PC Game Overview


Recommended Posts

Πρόσφατα έπαιξα ένα παιχνίδι της Red Thread Games (Dreamfall Chapters), το Draugen. Πάμε να δούμε τι αποκόμισα από το playthrough μου.

 

Draugen-Win64-Shipping_2019_06_02_12_24_53_855.jpg

Όμορφο το τοπίο στο χωριό της Νορβηγίας

 

Το Draugen είναι αυτό που λέμε...Walking Simulator, με μερικά puzzle elements, τίποτα το ιδιαίτερο σε ότι τα αφορά, και είναι της γνωστής από το "Dreamfall Chapters", Red Thread Games. Στο παιχνίδι, αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός τύπου, του Έντουαρντ, ο οποίος έχει στοιχεία για την αδερφή του την Betty, που έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί. Για παρέα σας, έχετε μια κοπέλα, την Άλις, η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα ως χαρακτήρας. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα πανέμορφο πλην ξεχασμένο χωριό σε ένα φιόρδ, στην Νορβηγία, το Γκράαβικ.

 

Οι διάλογοι είναι αρκετά καλογραμμένοι, συμπαθητικό voice acting (ιδιαίτερα η Alice) και αρκετά καλά animation (όχι facial φυσικά αλλά γενικότερα). Η Alice είναι ένα διαόλι πραγματικά! 

 

Draugen-Win64-Shipping_2019_06_02_13_28_33_065.jpg

Η alice ή αλλιώς Lisie, βλέμμα που σκοτώνει

 

Σε ότι αφορά την ιστορία, που είναι και από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού, αν και μπορεί να γίνει προβλέψιμη σε κάποια φάση, σε κρατάει και θέλεις να δεις τι συμβαίνει.
Ωστόσο, ένα σημαντικό element είναι πως, το τι συμβαίνει, το δημιουργείς ο ίδιος! Δεν φαίνεται να επηρεάζει το τέλος αυτό, αλλά στην πορεία σου μέσα στο παιχνίδι, έχεις επιλογές σε ότι αφορά κάποιες καταστάσεις. Αυτό δίνει έναν τόνο "μυστηρίου", ακόμη και μετά το τέλος του παιχνιδιού...
το οποίο είναι quite short. Μιας και έβγαλα 2-3 φώτο και χάζεψα λίγο, μου πήρε κάτι περισσότερο από 5 ώρες, αλλά στην πραγματικότητα βγαίνει και πιο γρήγορα. Ανάλογα πόση όρεξη έχει ο καθένας.

 

Σε ότι αφορά το gameplay, είναι plain simple. 1st person φυσικά, εξερευνείς τα "άδυτα" του Graavik, go here, run there, do that. Τα γνωστά ενός walking sim, όπου εδώ προστίθενται και ελάχιστα puzzles, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από συνδυασμός κάποιων ενεργειών. Επί της ουσίας το παιχνίδι σε καθοδηγεί και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι,δεν είναι αρκετά μεγάλο. Σε 1-2 σημεία μόνο μπορεί να πει κανείς ότι ίσως χαθείς, αλλά το βρίσκω κομματάκι δύσκολο.

 

Draugen-Win64-Shipping_2019_06_02_01_48_54_544.jpg

Τι δεν θα'δινα για λίγες ώρες φρέσκου αέρα

 

Από γραφικά είναι όμορφο, δεν είναι κάτι το φοβερό, αλλά είναι αυτού του τύπου οι εικόνες και τα τοπία που χαίρεσαι να βλέπεις σε ένα τέτοιο game.

 

Από performance, το παιχνίδι έχει μερικά θέματα, τίποτα το gamebreaking. Φαίνεται πως σε κάποιο βαθμό το optimization δεν πήγε όπως αναμενόταν, αλλά δεν είναι κάτι το ενοχλητικό.

 

Στο σύνολό του ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα το ξεχάσω ή αν θα μου μείνει στο μυαλό, αλλά το απόλαυσα και το θεωρώ μια ευχάριστη, συνολικά, έκπληξη. 

 

Συνοψίζοντας: 

 

+ Γραφικά

+ Ήχος

+ Διάλογοι

+ Ιστορία

+ Απλό gameplay....

- ... το οποίο συνοδεύεται από απουσία γρίφων

- Προβληματικό performance σε σημεία

- Μικρή διάρκεια

 

Σύνολο: 8/10

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.