Jump to content



Truberbrook PC Game Overview


Recommended Posts

Το Truberbrook είναι point&click adventure που διαδραματίζεται στα mid 60s  .. Ahh... they do not make them like before anymore... 

 

Truberbrook_2019_06_11_15_02_14_040.jpg

Φανταστική θέα με κακή παρέα την σκουπιδίλα

 

Είμαστε λοιπόν στο Truberbrook, σε ένα χωριό της Γερμανίας. Χειριζόμαστε τον Hans, έναν Αμερικανό Physicist με Γερμανικές ρίζες. Έχει κερδίσει ένα εισιτήριο για διαμονή σε πανδοχείο του Truberbrook, κουβαλάει και μαζί του ένα χαρτί με σημειώσεις από Quantum Physics, το οποίο και εξαφανίζεται μυστηριωδώς μια νύχτα στο πανδοχείο όπου διαμένει. Και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτειά μας. 

 

Η ιστορία μας λοιπόν είναι η αναζήτηση του paper που χάσαμε. Η μοίρα μας (ή μήπως όχι; ), μας ρίχνει πάνω στην Gretchen, μια ανθρωπολόγο, η οποία προσφέρεται να μας βοηθήσει να το βρούμε, και μαζί της ξεκινάμε μια πορεία προς το άγνωστο, το πάλαι ποτέ ορυχείο του Truberbrook (αφού είναι το μέρος που μας οδήγησαν κάτι παράξενα ίχνη που άφησε ο ύποπτος για την εξαφάνιση του paper μας). Στη διαδρομή θα συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες, και στην συνέχεια κάποιες ανατροπές μέχρι να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Όταν τον πετύχουμε, μας δίνονται δύο επιλογές τερματισμού.

 

Truberbrook_2019_06_10_19_37_45_691.jpg

Η εισαγωγή σε προϊδεάζει για κάτι όμορφο

 

Το Voice acting στο συγκεκριμένο, οφείλω να πω πως είναι πολύ προσεγμένο. Σε κάποιους μπορεί να ξενίσει το γεγονός πως η Gretchen έχει περίεργη προφορά, αλλά όπως είδα στους τίτλους τέλους, είναι η ίδια που μιλά και στην Γερμανική έκδοση, οπότε there you have it. 
Το παιχνίδι το τελείωσα σε περίπου 6 ώρες. Μικρό σε διάρκεια θεωρώ. 

 

Από γραφικά, είναι πολύ όμορφα, handmade, αν και δεν είναι πολλά τα "levels" στα οποία βρίσκεσαι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

 

Truberbrook_2019_06_11_12_11_48_454.jpg

Πολλή υγρασία βρε αδερφέ

 

Πάμε τώρα και στο Gameplay. Το παιχνίδι έχει ελάχιστους γρίφους για την κατηγορία του. Είναι εύκολο και σε καθοδηγεί. Δύσκολα να κολλήσεις κάπου, γιατί γενικά ταξιδεύεις σε 6-7 σημεία στον "χάρτη" του παιχνιδιού. Έχει τα σχετικά "adventurίστικα" του τύπου μίλα σε εκείνον, μετά ξαναμίλα του, θα βγει κάτι καινούριο, αλλά μέχρι εκεί. Το παιχνίδι έχει ένα υποτυπώδες inventory, η χρήση του οποίου είναι αυτόματη (ένας ακόμη λόγος για το εύκολο του πράγματος). Δεν υπάρχουν combined από εσάς αντικείμενα, παρά μόνο αυτόματα, και μόνο εκεί που πρέπει. Αυτό σε κάποιους που δεν είναι into adventures, ίσως αρέσει. Σε εμένα απλά ΔΕΝ άρεσε και αφαιρεί πόντους από την συνολική μου εικόνα.
Όπως και το γεγονός ότι δεν μπορώ να πάω αυτόματα σε κάποια levels (παρότι λίγα), παρά μόνο μετά από τα μισά του παιχνιδιού και για αυτό, πρέπει να φτάνω σε συγκεκριμένο σημείο για να βγει ο χάρτης και να επιλέξω που θα πάω, είναι λίγο χαζό και εξαναγκάζει τον παίκτη να κάνει αρκετά πέρα-δώθε. Αν δεν ήταν αυτά τα πέρα-δώθε, ο χρόνος τερματισμού θα ήταν μικρότερος.

 

Ο αφηγηματικός του ρυθμός είναι αργός, αλλά πιστεύω είναι χάριν του "μυστηρίου" που θέλει να προσδώσει στο όλο setup. Δεν με ξενίζει ποτέ ένας αργός αφηγηματικός ρυθμός και δεν το θεωρώ αρνητικό. Ίσα ίσα με βάζει καλύτερα στο παιχνίδι και, αν η ιστορία το αξίζει, είναι ότι καλύτερο κατά την γνώμη μου.

 

Ενδιαφέρον συνολικά, αλλά η έκφρασή μου στην αρχή του "review", τα λέει όλα, πιστεύω. Υπάρχουν μεν πολύ αξιόλογα adventures την τελευταία 10ετία, αλλά το Truberbrook είναι κάπου στην μέση. Enjoyable αλλά... falls short που λένε και στο χωριό μου! 

 

+ Γραφικά

+ Voice Acting και ήχος

+ Ιστορία

+ Αργός και σταθερός αφηγηματικός ρυθμός

- Ιστορία (μιας και είμαι ουδέτερος σε ότι την αφορά, το βάζω και στα θετικά και στα αρνητικά)

- Απουσία γρίφων

- Μικρή διάρκεια

- Πολλά πήγαινε-έλα μεταξύ των (λιγοστών) οθονών

- Περίεργη χρήση του inventory

 

Σύνολο: 6.5/10

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.