Jump to content


Βοήθεια με Samsung SSD EVO


Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά αγόρασα έναν 860 evo 500άρι.Το πρόβλημα είναι με το data migration tool.Προσπαθώ να κάνω clone τα windows απο τον παλίο μου δίσκο έναν Toshiba 1tb αλλά δεν επιλέγει όλα τα αρχεία όπως παιχνίδια κτλ και δεν υπάρχει χώρος για να συνεχίσει το cloning.Επιλέγει μόνο 120gb ταινίες μουσική φώτο.

 
 
 

Σκέφτομαι να κάνω install τα windows 10 μόνο με τον SSD πάνω και να τον κάνω priority disk.Μετά να συνδέσω και τον HDD.Βλακεία?Καμιά ιδέα?Κόλλησα.?

Link to comment
Share on other sites

Για να δουλέψει σωστά το clone θα πρέπει ο συνολικός κατειλημμένος χώρος να είναι μικρότερος από τον χώρο στο νέο δίσκο. Δοκίμασε με μια εφαρμογή ( TreeSize ) να δεις τι καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δίσκο. Αν είναι μουσική, βίντεο, εικόνες κτλ τα μεταφέρεις κάπου αλλού. Αν είναι αρχεία από εφαρμογές / παιχνίδια καλύτερα uninstall πριν κάνεις το clone.

 

Αν θεωρείς ότι το σύστημά σου είναι καθαρό από σκουπίδια κάνεις clone, διαφορετικά προχωράς σε clean install.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα.Τον ήπιαμε.? Τα χρειάζομαι τα αρχεία,άλλο μέσο μεταφοράς δεν έχω.Το "μαγικό cloning tool" της Samsung σε 149043 reviews που μεταφέρει εύκολα και απλά τα windows απο τον παλιό δίσκο σας στον SSD,δεν μπορεί να βρεί και να κάνει exclude τα παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις δοκίμασε το AOMEI Partition Assistant. Έχει λειτουργία "migrate OS to SSD" (εννοείται πως το βάζει και σε HDD αν θέλεις). Εμένα με βόλεψε σε αρκετές περιπτώσεις μεταφοράς λειτουργικού και επίσης (κάτι που με βόλεψε σε κάποιες) σου δίνει την δυνατότητα να καθορίσεις το μέγεθος του partition με το λειτουργικό (C:) στον δίσκο προορισμού.

Δεν είμαι σίγουρος(δεν μου χρειάστηκε να το δοκιμάσω) αν μπορεί να "ξεχωρίσει" το λειτουργικό από τα υπόλοιπα αρχεία (στο ίδιο partition). Μια δοκιμή δεν θα βλάψει πιστεύω.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που δεν σε βοήθησε το πρόγραμμα που σου υπέδειξα. Αν δεν βρεθεί τελικά κατάλληλο πρόγραμμα, η μόνη λύση θα είναι αυτή που είπες στο πρώτο ποστ. Θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον νέο SSD (Samsung 500GB) και μετά θα συνδέσεις τον HDD (Toshiba 1TB). Απλώς όταν θα πας (μέσα από το νέο λειτουργικό) να ανοίξεις φακέλους μέσα στον Toshiba θα σου βγάλει μήνυμα ότι χρειάζεται δικαίωμα για πρόσβαση  στα αρχεία (κάτι τέτοιο) και θα πατήσεις το ΟΚ.

Εννοείται πως πλέον δεν θα έχεις πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις τα αρχεία του Toshiba (φωτογραφίες, μουσική, κτλ) το μόνο θέμα θα είναι ίσως στα παιχνίδια. Κάποια παιχνίδια θα παίξουν αν απλά κάνεις διπλό κλικ στο κατάλληλο αρχείο .exe (μέσα στον φάκελο που είναι εγκατεστημένα στον Toshiba). Κάποια άλλα όμως δεν θα παίξουν και θα θέλουν επανεγκατάσταση.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ένα εξωτερικό δίσκο 1TB.Σκέφτομαι σαν τελευταία λύση πριν το format να μεταφέρω αυτούς τους φακέλους σ'αυτόν το δίσκο.Μετά θα μου μείνει ελεύθερος αρκετός χώρος για cloning και όταν γίνει,ξαναμεταφέρω τα αρχεία στον παλιό δίσκο.Τι λέτε τσάμπα κόπος??

Σχόλιο 2019-09-20 182424.jpg

Σχόλιο 2019-09-20 182501.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.