Jump to content


τα φώτα σας......ισχύουν τα λεγόμενά τους ??


Recommended Posts

μια σύντομη ανασκόπηση για να φτάσουμε στην ερώτηση του θέματος: τον Σεπτέμβριο 2018 αναβάθμισα την 24αρα γραμμη σε VDSL 50 (forthnet)(απόσταση από το dslam 300m) Αρχικά η γραμμή συγρόνιζε στα 46-48 οπότε μετα από 10 ημέρες περίπου έπεσε σε 35-37, ακολούθησα την διαδικασία το δήλωσα σαν βλάβη ήρθε τεχνικός της νοβα εκανε μετρήσεις εντος και εκτός σπιτιού και όντως βρήκε συγχρονισμό 36 κσι στις δυο περιπτώσεις και αποφασίστηκε να προωθηθεί σαν βλάβη στον ΟΤΕ, όπως και εγινε. Η απάντηση όμως του ΟΤΕ ηταν ότι δεν κάνουμε τίποτα διοτι ο συγχρονισμός είναι εντός των ορίων.

Η γραμμή οντως συνέχισε να λειτουργει σε αυτή την ταχύτητα μεχρι τον Δεκέμβριο οπότε ο συγχρονισμός ανέβηκε ξαφνικά στα 49900 και παρέμεινε σε αυτή την τιμή μεχρι τις αρχες Αυγούστου οποτε ξαναυποχώρησε στα 36-37. Ξανα δηλωση βλάβης ξανα τεχνικός μέτρησεις (βρηκε 39) και μου δίνει και ένα αντίγραφο που αναφέρει ότι θα προωθηθεί σαν βλάβη στον ΟΤΕ ο οποιος απαντα ξανα την στερεότυπη απάντηση ,εντός αποδεκτων ορίων. Σε εντονες διαμαρτυρίες μου ότι δεν γίνεται η γραμμή να εχει δυνατότητες σαν ακορντεόν, μια πάνω μια κάτω , και πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί το ζήτημα γιατι αλλοιώς θα αποχωρήσω και θα κάνω και καταγγελία, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μου στελνόταν συνεχη μηνύματα για δρομολόγηση προσθέτων ενεργειών για την επίλυση του ζητήματος από τεχνικους της νοβα και από συνδυαστικά ραντεβού με τον ΟΤΕ. Σημερα το απόγευμα μου τηλεφωνούν από την τεχνική υποστήριξη της νοβα και μου λένε ότι όπως τους ενημέρωσε ο τεχνικός τους το πρόβλημα οφείλεται στη αδυναμία αντικατάστασης από τον ΟΤΕ ενός εξαρτήματος στην καμπίνα του dslam - μου ανέφερε ότι εάν απομονωθεί η γραμμή από το τηλέφωνο στην καμπίνα συγχρονίζει κανονικά όταν κουμπωνει και το τηλέφωνο τότε δημιουργείται το πρόβλημα- και προτείνουν σαν λύση την μετάβασή μου σε οπτικη ινα αλλά το τηλέφωνο θα γίνει voip και να τους απαντήσω εάν δέχομαι .Σε ερώτησή μου εάν μπορούν να μου εγγυηθούν κάποια ταχύτητα εφ'οσον πάω σε 100αρα γραμμή μου απάντησε ότι εάν η ταχύτητα συγχρονισμού  αθροιστικά (download+upload) είναι μικρότερη από 88 και ο ΟΤΕ τους βεβαιώσει  ότι δεν μπορεί η υπάρχουσα γραμμή να υποστηρίξει μεγαλύτερη ταχύτητα (!!!!!) μπορω να αποχωρήσω ανευ οικονομικού ανταλάγματος από την εταιρεία .Σε ερώτησή μου εάν αυτό δεν μπορουν να το ξέρουν εκ των προτέρων μου απάντησε ότι δεν δίνει τέτοιες μετρήσεις ο ΟΤΕ εάν δεν υπάρχει ενεργοποιημένη γραμμή και ότι εν πάσει περιπτώσει πιστεύουν ότι θα λυθει το ζήτημα διοτι η 100αρα γραμμη είναι από άλλο κύκλωμα από αυτό που εχω.            

Για πέστε μου ισχύουν ?? εχουν κάποια λογική βάση αυτά που μου λένε ??

συγγνώμη για το μεγάλο πόστ

Link to comment
Share on other sites

Επιδέχεται αρκετή συζήτηση, αλλά ξεκινάω από τα πιο σημαντικά:

Αυτό που σου λένε για "οπτική ίνα" 99% δεν ισχύει, απλά προσπαθούν να σου πουλήσουν ακριβότερο πρόγραμμα. Βεβαίως, με την αλλαγή προγράμματος μπορεί να σου αλλάξουν κύκλωμα (ζεύγος χαλκού) αλλά θα έπρεπε να το κάνουν και τώρα, εφόσον εντοπίζεται τεκμηριωμένο πρόβλημα στην υπάρχουσα γραμμή.

Ρίξε μια ματιά στο https://sfbb.gr/ εάν η διεύθυνσή σου καλύπτεται από οπτικές ίνες (FTTH) και δικαιούσαι επιδότηση. Εάν όχι, απλά θέλουν να σου αλλάξουν το υπάρχον VDSL με μεγαλύτερο, το οποίο παραπλανητικά αποκαλούν Fiber, εννοώντας Fiber to the Cabinet (ό,τι έχεις και τώρα).

Στη θέση σου θα οπλιζόμουν με υπομονή και θα έκανα καταγγελία σε Συνήγορο του Καταναλωτή και ΕΕΤΤ, αναφέρονταις το ιστορικό που περιέγραψες...

Εν γένει δεν θα με προβλημάτιζε η μετάβαση σε VoIP, κάτι που επίσης θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνουν και με την υπάρχουσα γραμμή, εφόσον ισχυρίζονται ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

για το FTTH ουτε εγω το πίστεψα ,ξερω ότι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στην περιοχή, απλά η απορία μου είναι εάν οντως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο βλάβης (εξάρτημα στην καμπίνα dslam - κάτι σαν σπλίτερ μου το ανέφεραν- ) και εάν σε αυτή την περίπτωση είναι στην διακριτική ευχέρεια του ΟΤΕ η αλλαγή ή όχι του εν λόγω εξαρτήματος...….. η πιθανότητα καταγγελίας παραμένει δεν εχει απορριφθεί

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.