Jump to content



ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή


Recommended Posts

καλημέρα. έχω την μητρική ASRock G31M-S (s-775) and Q6600 core 2 quad με FSB1066. https://download.asrock.com/Manual/G31M-S.pdf

στην σελίδα 19 αναφέρει για τα jumper OC800, FSB0 και FSB1 αλλά δεν λεει τι κάνει το καθένα πλην του jumper OC800 όπου λεει αν θες να κάνεις overclocking cpu με fsb800 σε fsb 1066  να το μετακινήσεις στα 2-3 τον βραχυκυκλωτήρα.. Αρχικά όλα ήταν στο 1-2 και τα 3 jumpers. Το pc δεν boot-αρε σωστά ούτε έκλεινε σωστά. χρειαζόταν να πατήσω την επανεκκίνηση μετά το πάτημα του power-on για να ξεκινήσει και επίσης στο κλείσιμο δεν έσβηνε το fan της cpu παρα μόνο πατώντας το power-on για αρκετά δεύτερόλεπτα. 

Μετακίνησα στο jumper OC800 τον βραχυκυκλωτήρα απο τα πιν1-πιν2 στα πιν2-πιν3 και απο τότε δουλεύει ρολόι. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που έκανα, αν πρέπει να μετακινήσω τον βραχυκυκλωτήρα στα πιν2-πιν3 για επεξεργαστή με FSB1066 ή αν θα έπρεπε να δουλέυει σωστά στα πιν1-πιν2 και έχιε θέμα η μητρική. επίσης αν είχα π.χ επεξεργαστή με FSB1333 δεν λεει τίποτα τι θα έπρεπε να κάνω.

Στα windows και στο bios ο επεξεργαστής έχει την ονομαστική συχνότητα 2,4GHz.

επίσης τα jumper  FSB0 και FSB1 δεν αναφέρει τι κάνουν και πότε τα μετακινείς στο 2-3. Γνωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. όχι δεν είναι η R2.0 που έβαλες, είναι σκέτο G31M-S. δες και την διάταξη των 4 sata κάτω δεξιά στην φώτο απο το δικό μου σύστημα σε σχέση με αυτό που έβαλες. είναι σωστό το manual που έβαλα. επίσης η M/B πάνω γράφει  G31M-S σκέτο.

IMG_20200323_110431.jpg

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

3 jumper έχει η δική μου . G31M-S ειναι. Ορίστε και φωτό που έχω τράβηξει μετά την μετακίνηση του oc800 jumper στα pin2-3. Αρχικα ήταν αριστερά το jumper στα pin1-2 και δεν δούλευε σωστά. Δεξιά του μπλε ηλεκτρολυτικου πυκνωτή είναι και οι ονομασίες των τριών jumper που ανέφερα παραπάνω. Ξέρω πιο μοντέλο έχω, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε αλλά μοντελα. Τα fsb0 και fsb1 ξερει κανείς που χρησιμοποιούνται? Σωστα μετακίνησα το oc800 στα 2-3 πινς?

IMG_20200323_110408-780x1040.jpg

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

βραχυκυκλώνοντας τα pin 2-3 στο jumper OC800 δούλεψε καλά μερικές φορές. Αλλα σήμερα μου κάνει τα ίδια. Δεν κλείνει το cpu fan μετα την απενεργοποίηση του υπολογιστή όπως και το πράσινο led power μένει ανοικτό (windows 10 64bit). δίσκος ssd και οθόνη σβηνουν. καμια ιδέα?? είναι θέμα windows 10 ή hardware?? ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Bios update ,δεν μπορώ να κάνω γιατί στο smart στο bios δεν εμφανίζεται το utility που λέει στη σελίδα της μητρικής. Είχα βάλει το USB stick με το ROM σε fat 32 αλλά δεν υπάρχει το utility. Το bios chip έχει αυτοκόλλητα πάνω του που γράφει το bios very 1.6. μήπως είναι κλειδωμένο?

Κάνοντας enable το Hibernate στα Windows 10 από το command prompt, κάνει σωστά τερματισμό. Αλλά δεν θέλω να είναι ενεργοποιημένο και επίσης δεν μπορώ να μπω στο bios παρά μόνο αν το απενεργοποιήσω ξανά. Καμία; Ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Στο βίντεο εμφανίζει το bios update utility στο s.m.a.r..t. ενώ σε εμένα δεν εμφανίζει κάτι σχετικό όποτε με διαφορετικό τρόπο φοβάμαι μην γίνει καμία πατάτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.