Jump to content



Cisco sg350 vlan


giannis-21

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την άποψη σας μπας και βγάλω άκρη :)

Ας τα πάρουμε απο την αρχή..Από το σπίτι μου ξεκινάει απο το ρούτερ μου ένα s/ftp cat7 καλώδιο και ανεβαίνει στην σκεπή σε μια Ubnt κεραία. Από εκεί στέλνω το σήμα στο κατάστημα της γυναίκας σε μια ίδια Ubnt κεραία. 

 

1) Στο κατάστημα έχω ένα cisco SG350 10mp  (ip cisco 192.168.1.150) όπου συνδέω επάνω 3 Ip κάμερες, ένα σταθερό υπολογιστή , ένα δικτυακό εκτυπωτή, την κεραία, ταμειακή και το access point. 

Το πρόβλημα ήταν πως όλες οι συσκευές λάμβανα  IP απο το ρούτερ του σπιτιού ( μορφή 192.168.1.χ) . Σκέφτηκα να κάνω ένα vlan ( 192.168.10.χ) την θύρα νούμερο 8 του cisco  (ip cisco 192.168.10.150) όπου ήταν το access point και να ενεργοποιήσω τον DHCP server  ώστε να δίνει στους guest ip το cisco Και να μην λαμβάνουν ip απο το ρούτερ του σπιτιού. Μόλις το έκανα, το access point δεν λάμβανε internet αλλά ούτε και ip. Δοκίμασα τον σταθερό στην θύρα αυτή αλλά δεν πήρε ip αυτόματα και χρειάστηκε να βάλω static ώστε να δει το cisco switch αλλά πάλι δεν είχα ιντερνετ.

 

2) Ακόμη ένα πράγμα που παρατήρησα είναι πως το cisco μετά την ενεργοποίηση του dhcp έδινε αυτό ip μορφής 192.168.1.χ ενώ θα έπρεπε να τις δίνει το ρουτερ του σπιτιού.

 

3) Σκέφτηκα να βάλω το cisco να μοιράζει Ip τύπου 192.168.χ.χ άμεσα αλλά νομίζω δεν θα έχω πρόσβαση σε αυτό απο το σπίτι. Επ΄σιης αν το κάνω αυτό λογικά θα πρέπει να ανοίξω θύρες για να βλέπω τις κάμερες στο λαν απο το σπίτι.;

 

Επισυνάπτω φώτο από ρυθμίσεις 

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Annotation 2020-04-27 173242.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις είναι λογικό και επόμενο.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι τα vlan και πώς δουλεύουν, αλλιώς θα ήξερες ότι για να επικοινωνήσουν 2 vlans μεταξύ τους θα πρέπει να γίνει μέσω router ο οποίος θα έχει interface και στα 2.

Οπότε για να μην μπλέκεις, γύρνα τα όπως ήταν που έπαιζαν.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά χθες μεσω telnet παρατήρησα πως για κάποιο λόγο είχε ως trunk την θύρα 8 (πράγμα το οποίο δεν φαινόταν στο interface) και ενώ είχα ενεργοποιημένο τον dhcp αυτός δεν λειτουργούσε. Αυτά τα διόρθωσα μέσω telnet όμως. Ακόμη βέβαια δεν παίρνει ίντερνετ το vlan. Στην προσπάθεια να βάλω static route απο vlan 1 σε vlan 2 δεν αποθηκεύει την εντολή αν και δείχνει πως την δέχεται. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.