Jump to content



Οταν οι developers μας τρολλαρουν


Recommended Posts

Το θεμα αυτο αφορα projects τα οποια μια φορα κι εν καιρο ξεκινησαν ως κατι πολυ καλο, πολυ πρωτοποριακο, πολυ ψαγμενο, κτλ κτλ κτλ και στην πορεια μεταμορφωθηκαν σε κατι αλλο που μπορει μεν να αρεσει σε μερικους (η και σε πολλους ισως, δε λεω, η μπορει να μην αρεσει και σε κανεναν) αλλα χασαν την αρχικη τους ταυτοτητα και γιναν κατι τοσο διαφορετικο που οι ανθρωποι που τα λατρεψαν για αυτο που ηταν καταληξαν να τα σιχαινονται κυριολεκτικα, η στην πιο light περιπτωση να τα καταχωρουν στο κεφαλι τους ως "πλεον αδιαφορο" 

Αυτο το σεναριο το εζησα εντονα στο Gnome του linux, το οποιο μια χαρα περιβαλλον ηταν, μια χαρα παραμετροποιησημο ηταν, μια χαρα 45 developers κι 60 μαθηταδες ειχαν γραψει ενα σωρω εργαλεια πανω σ αυτο, και ξαφνικα μια ωραια πρωια τους ηρθε η θεια επιφωτηση να φτιαξουν κατι αλλο, εντελως διαφορετικο  ΟΧΙ ως νεο project αλλα ως "αναβαθμιση" του ηδη υπαρχοντος! 

Τωρα σ αυτη την περιπτωση λες μεν ενα αι σιχτιρ, αλλα απ την αλλη δωρεαν project απ την κοινοτητα ηταν, δεν υπαρχει λογικη να διαμαρτυρηθεις, απλα η το χρησιμοποιεις η απλα δε το χρησιμοποιεις (spoiler alert: ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ το χρησιμοποιεις, ειδικα τη στιγμη που ευτυχως καποιοι devs αποσπαστηκαν και φτιαξαν το MATE που ειναι οντως η αναβαθμιση του κανονικου παλιου καλου gnome). Το ιδιο σεναριο ειχε συμβει και με το beryl που εγινε compiz χανοντας τα μισα εργαλεια που ειχαν δημιουργηθει για αυτο, επειτα μετατραπηκε σε compiz fusion χανοντας ακομα μερικα και εισαγοντας καμποσα κρασσαρισματα και bugs και τελος εγινε fusion με ενα και μοναδικο εργαλειο παραμετροποιησης το οποιο ειναι ... "οκ, νταξει... ...κααααλο ειναι"...

Φυσικα δε θα ανοιγα θεμα για να κραξω τις κοινοτητες του ελευθερου λογισμικου, αυτοι εχουν καθε δικαιωμα να κανουν οτι θελουν, κι εμεις εχουμε καθε δικαιωμα να τους παρουμε η οχι στα σοβαρα κι ολα καλα, ΑΛΛΑ το ιδιο και χειροτερο συνεβει σε κανονικα αγορασμενο κλειστο λογισμικο βγαλμενο απο εταιρια η οποια η δουλεια της ειναι να πουλαει ενα και μονο software, και ο λογος γινεται για τον alboumplayer .

O AlbumPlayer ειναι jukebox audio player το οποιο στοχευει σε κατι καγκουρες σαν εμενα που θελουν ενα player με ομορφο UI, καθως και σε επαγγελματικες εφαρμογες για δημοσιους χωρους με tuch screen και με υποστηριξη κερματοδεκτη!

Το συγκεκριμενο sw το ειχα αγορασει καποτε πριν χρονια και μετα το ψιλοπαρατησα αφου δουλευω και αλλους players (εδω που τα λεμε τ τελευταια χρονια μονο τον player του spotify εχω ανοιχτο αλλα τεσπα).

Την αδεια αγορας προφανεστατα την εχω χασει, και πριν πει καμια εξυπναδα καποιος ας μου βρει το συγκεκριμενο software σε warezz και να λειτουργει και μετα τα ξαναλεμε, και επισεις το θεμα δεν ειναι τα χρηματα, 35 ευρω εχει η οικιακη αδεια οποτε σιγα τα αυγα, και ουτως η αλλως μπηκα να αγορασω μια καινουργια, και μαλιστα την καινουργια εκδοση, την 6 (πριν το μεσαιωνα ηταν  η 5... ...προφανως οι developers λειπαν σε καποια σταυροφορια μαζι με το Ριχαρδο το Λεοντοκαρδο... τεσπα, αλλο αυτο) και ως δια μαγειας η νεα εκδοση βγαζει ενα UI τερμα "μοντερνο" εντελως για το αναθεμα να σιχαινεσαι να το βλεπεις και να ειναι και τερμα δυσλειτουργικο ακομα και το να μπεις στις ρυθμισεις! (προφανως στη σταυροφορια που ειχαν παει δεν εμειναν στη Μεση ανατολη αλλα περασαν απο κανενα Αφγανισταν να μελλετησουν τις τοπικες ποικιλιες παπαρουνας). Τεσπα, πριν το διαολοστειλω ψαχνω μηπως μπορει να γυρισει σε κλασσικο ui και ναι, η εταιρια γραφει τον τροπο να το κανεις (βεβαια για να μπεις στις ρυθμισεις πρεπει να ειναι Σαββατο, σε νεκροταφειο, με πανσεληνο, να θυσιασεις μια παρθενα, να πιεις αιμμα νυχτεριδας κτλ κτλ αλλα τελος παντων  μετα απ αυτη την απλουστατη τυπικη διαδικασια τα καταφερνεις) και εκει ειναι που τρως την τερμα ξενερα! Ναι μεν σου εχει τροπο να μπεις σε legacy ui αλλα σου εχει μονο τα 3 βασικα προεπιλεγμενα, και ολα τα υπολοιπα -τα οποια και πιο ωραια ηταν και ηταν καμια 20ρια και βαλε- δεν υποστηριζονται πια! 

Στη σελιδα τους μαλιστα το λενε και οι ιδιοι, οτι το 6 δεν υποστηριζει τα υπολοιπα θεματα, και δεν ειναι σιγουροι αν θα βαλουν κανανα classic theme και με λιγα λογια να μην τους πρηζουμε γιατι αυτοι αποφασιζουν τι κανουν και αν καποιος θελει τα θεματα ας τους δωσει την αδεια που ειχε για το 5 να του δωσουν link να το κατεβασει!!!!!!!!!!!! 

Δε ξερω, εγω ειμαι το στραβοξυλο η μηπως οντως κατι δεν παει καλα? (ναι θα μου πεις πως το ιδιο σκηνικο το ζησαμε με την MS αλλα ειναι τελειως διαφορετικο γιατι η εταιρια που βγαζει τον AP αφ ενος δεν ειναι μονοπωλιο στους juke box players και αφ εταιρου οπως ειπα αυτο που πουλαει ειναι μονο αυτο το προιον)

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.