Jump to content



Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τιμές μεταχειρισμένων


Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να καταθέτουμε τις απόψεις μας αναφορικά με το σε ποιά τιμή μπορούμε να πουλήσουμε - αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο προϊόν.

Σε καμία περίπτωση το θέμα δεν προσφέρεται για σχολιασμό υφιστάμενων αγγελιών, άλλωστε κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τους όρους που διέπουν τις αγγελίες.

 

Και τώρα στο προκείμενο:

Πριν την ύπαρξη αυτού του θέματος είχα ρωτήσει στο "Πείτε ό,τι θέλετε" θέμα για το πόσο να δώσω δύο οθόνες πακέτο. Μία dell u2414h του 2013 (προφανώς χωρίς εγγύηση) και μία dell se2719h του 2019 με εγγύηση. Και οι δύο χωρίς καμμένα pixels ή γρατζουνιές, γενικά άψογες. Τελικά τις έδωσα πακέτο στα 200 ευρώ. Πολλά; Λίγα; Θα ήθελα τη γνώμη σας.

 

Επίσης, πόσο εκτιμάτε ότι μπορεί να πουληθεί ένα samsung s10e 128GB με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Αγορασμένο πέρυσι από κατάστημα vodafone με εγγύηση ελληνική

-Δεν έχει ανοίξει - φορτιστεί ποτέ

-Έχει προφανώς κουτί και όλα τα παρελκόμενα

-Ακόμη υπάρχει πάνω η ζελατίνα της πλάτης, δεν έχει καν αφαιρεθεί.

-Ωστόσο, δεν είναι σφραγισμένο.

 

 

ΥΓ. Ειδικά οι αγοραπωλησίες κινητών με προβληματίζουν για έναν επιπλέον λόγο: Σε μια κάρτα γραφικών για παράδειγμα μπορεί να πάρει κανείς υπόψη ανταγωνιστικά μοντέλα, της ίδιας ή άλλης εταιρείας, και την τιμή τους όπως πχ. πώς να πουλήσεις ρε μάστορα rtx 2060 στα 300 ευρώ μεταχείρο όταν η 5700 κάνει τόσο καινούρια; Στα κινητά όμως, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να ισχύσει επακριβως το ίδιο για το χ-ψ χοτσιμινχ κινέζικο κινητό μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες επιδόσεις στα benchmarks αλλά ο αγοραστής να θέλει συγκεκριμένη μάρκα (π.χ. samsung, lg κτλ). Επίσης στο κινητό παίζει ρόλο η αισθητική, που είναι υποκειμενική, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τους επεξεργαστές ή τις ram ας πουμε. 

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Trexx said:

Τελικά τις έδωσα πακέτο στα 200 ευρώ. Πολλά; Λίγα; Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Καλά. Σίγουρα όχι λίγα. Η μικρή δεν... Η μεγάλη είχα κοιτάξει όταν είχες ξαναρωτησει, την έγραφε 199 νομίζω το σκρουτζ, αν θυμάμαι είχες γράψει ότι έχει τρία χρόνια ακόμα εγγύηση. Θα έλεγα κάτω όριο τα 100 άνω τα 150. Θεωρώντας ότι η μεγάλη πήρε τα 150 είναι σαν να έδωσες την μικρή για 50. Το ότι τις έδινες πακέτο πιστεύω έκανε δυσκολότερη και την πώληση, μπορεί να κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

@salde

 

Η μικρή (u2414h) είναι πολύ καλύτερη οθόνη από τη μεγάλη τόσο σε βάση - εργονομία (χαοτικά), όσο σε συνδέσεις (usb 3.0 hub, πολλά dp), ποιότητα κατασκευής, calibration από το εργοστάσιο κτλ. Αν ήταν η μοναδική μου u2414h δεν θα την έδινα καν, θα περίμενα να ψοφήσει. Αλλά έχω κι άλλη στο γραφείο. Την μεγάλη την πήρα καινούρια 150 € αν θυμάμαι καλά 165 €. Τώρα άλλαξε το μοντέλο γι αυτό αυτές οι τιμές, δεν είναι χαρακτηριστικές είναι ό,τι έχει ξεμεινει. Η μικρή, αν θυμάμαι καλά, είχε αγοραστεί το 2013 για 280 € καινούρια.

 

Για το κινητό καμία γνωμη;

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

το γνωρίζω ότι ήταν πολύ καλή οθόνη, είναι όμως δουλεμένη, χωρίς εγγύηση, σε κάποιο βαθμό εκτός εποχής. Ουσιαστικά σχεδόν δεν μπορεί να τιμολογηθεί παρά εντελώς αυθαίρετα. Ακριβ΄ς επειδή ήταν καλό μοντέλο αξίζει ακόμα κάποιος να την έχει. Αλλά τι τιμή θα της έδινες, σίγουρα όχι πάνω από 100, κι όσο κατεβαίνει ο απόλυτος αριθμός τόσο πιο αυθαίρετα γίνονται τα πράγματα προκειμένου περί μοναδικής πώλησης.

Άσχετος με κινητά Βαγγ. Η μόνη παρατήρηση στα όσα έγραψες πιο πάνω, μεταχειρισμένα κινητά/φορητά κλπ έχουν το θέμα της μπαταρίας ως άγνωστο Χ για τον αγοραστή.

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

 Αλλά τι τιμή θα της έδινες, σίγουρα όχι πάνω από 100, κι όσο κατεβαίνει ο απόλυτος αριθμός τόσο πιο αυθαίρετα γίνονται τα πράγματα προκειμένου περί μοναδικής πώλησης.
 

 

Με αφορμή αυτό, μπαίνει ένα ακόμα κριτήριο στα μεταχειρισμένα: Σημέρα, αγοράζεις καλύτερη οθόνη με 100 ευρώ; Όχι είναι η απάντηση, αλλά αν πχ. αγοράζεις με 120, τότε βεβαίως και δεν πουλιέται. Αν με 150, τότε παιζεται. Αν πρέπει να φτάσεις τα 200, τότε έχει θέση στην αγορά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.