Jump to content



Αναβάθμιση Ραμ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους 

Πριν 7 χρονάκια με την βοήθεια σας εδώ έφτιαξα το εξής συστηματάκι

i5-3570K ( Στα 4,2 αυτή την στιγμή με auto ρυθμίσεις) ,

Kingston 8gb 1600Mhz 1Dimm KHX16C10B1R/8

Asrock Z77 Extreme4

Gigabyte vega 56

Corsair CX600

Ο υπολογιστή δουλεύει αρκετά τίμια μέχρι σήμερα χωρίς κολλήματα, αλλά εδώ και καιρό με απλό browsing γεμίζει η Ram , και φυσικά στα παιχνίδια. Φυσικά και γι αυτό αγοράστηκε ένα dimm για να μπει αργότερα ένα ακόμα αλλά δεν έγινε. Σκέφτομαι να βάλω ένα ακόμα , γιατί όπως και να έχει θα βοηθήσει παρόλο που σε κανένα χρόνο mobo-cpu-ram θα αντισταθούν με κάτι νέας γενιάς. Επίσης σκεφτόμουν αν μπορώ με την MASTERAIR PRO 3 να ζορίσω λίγο ακόμα το CPU ,βέβαια μερικές απόπειρες με οδηγούς από το ιντερνετ κατέληξαν σε μπλε οθόνες όπως είναι λογικό μιας και δεν το ξέρω το χόμπι . Πιστεύεται αξίζει το upgrade στην Ram και αν ναι , τι πρέπει να διαλέξω για να δουλέψουν dualchannel 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, chris2 said:

αξίζει το upgrade στην Ram


αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το σύστημα για περισσότερο από λίγους μήνες, αναλόγως και για πόση ώρα χρηση μιλάμε (αν είναι μερικές ώρες την ημέρα), ναι αξίζει να ανεβάσεις την μνήμη στα 16. Αν πετύχεις καμιά τρελλή προσφορά ίσως να μπορούσες και 32 αν κι είναι υπερβολικό.

Πάντως, αν σε παίρνει οικονομικά κι έχεις πάρει ήδη την απόφαση για νέο σύστημα, σκέψου το ενδεχόμενο να επισπεύσεις την αγορά νέου ρίχνοντας εκεί τα χρήματα σου.

Καλό είναι τα δύο modules να είναι ίδια μεταξύ τους, πληροφορίες με λεπτομέρειες θα βρεις στο manual της μητρικής και στην ιστοσελίδα της Asrock για το μοντέλο σου
https://download.asrock.com/Manual/Z77 Extreme4.pdf σελίδες 20-21 αν πρόσεξα σωστά. Πρόσεχε τι γράφει για την περίπτωση που πας σε 32.
Οι δοκιμασμένες μνήμες με την μητρική σου είναι αυτές αλλά λογικά θα δουλέψει οποιοδήποτε ίδιων προδιαγραφών. Μην ξοδέψεις μεγάλο ποσό για ταχύτερες μνήμες κλπ. Αν αγοράσεις από σελίδα κατασκευαστή μνημών, συχνά έχουν στις σελίδες τους κάποια εφαρμογή που τσεκάρουν και σου δείχνουν συμβατά με την μητρική σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.