kreach Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2005 Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή, Έκανα κάτι πειράματα(πειράγματα για την ακρίβεια ) με τα XP Home, με αποτέλεσμα στο "Windows is starting up...", να σταματάνε τα πάντα και να βγαίνει μια μπλέ οθόνη λέγοντας Fatal System Error ... Το θέμα είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να διασώσω σπάνια αρχεία. (Ούτε η GreenPeace, WWF δεν κάνουν έτσι ) Ερωτήσεις: * Με το CD XP Home γίνεται να εγκαταστείσεις πάλι τα Windows χωρίς φορμάτ, δηλαδή πάνω από τα άλλα .... Διακυνδυνεύω έτσι να χάσω τίποτα ? * Έχω μια Albatron PX 865 PE Lite PRO socket 478 (v2.0) R1.11 Γίνεται να βάλλω δεύτερο σκληρό, να του εγκααστήσω τα XP Home και από κει να κάνω διάσωση των αρχείων στον παλιό σκληρό ? * Όταν έκανα boot από τα XP Home, δίνεται η δυνατότητα να κάνεις repair , πατάω enter και μου βγάζει 1. C:\Windows Wich Windows installation would you like to lg onto ? (και έχει ένα κενό) (To cancel, presss ENTER) Στο κενό ΤΙ να πατήσω ? Έχω δοκιμάσει τα Safe Diskettes του Partition Magic αλλά λέει Floppy Disk Fail (40) και να πατήσω F1 να συννεχίσει Καμμιά ιδέα κανείς ?
gleon Μάϊος 5, 2005 #2 Μάϊος 5, 2005 αν έχεις κάνει overclock γύρνα πάλι στις αρχικές ρυθμίσεις και ξαναδοκίμασεεπίσης απο το cd ton windows dokimase na kaneis repair
kreach Μάϊος 5, 2005 Author #3 Μάϊος 5, 2005 Αρχική απάντηση από gleon αν έχεις κάνει overclock γύρνα πάλι στις αρχικές ρυθμίσεις και ξαναδοκίμασεεπίσης απο το cd ton windows dokimase na kaneis repair Overclock δεν έχω επιχειρήσει (σε αυτόν τον επεξεργαστή.....)Για το repair που λες, αυτό που προσπαθώ να σε πώ είναι ΠΩΣ να κάνω Repair !
gleon Μάϊος 5, 2005 #4 Μάϊος 5, 2005 Αρχική απάντηση από kreach Overclock δεν έχω επιχειρήσει (σε αυτόν τον επεξεργαστή.....)Για το repair που λες, αυτό που προσπαθώ να σε πώ είναι ΠΩΣ να κάνω Repair ! αν μπουταρεις από το CD θα σου βγαλει μια επιλογή να κάνεις repairαν βάλεις στο Google repair windows xp θα σου βγάλει πολλά ενδεικτικάhttp://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
kreach Μάϊος 5, 2005 Author #5 Μάϊος 5, 2005 Thanx ! Θα δώ τί μπορώ να κάνω !Πριν όμως κάνω repair (φαίνεται λίγο πολύπλοκο και ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ !), γινεται να εγκαταστήσω πάλι τα Widows πάνω από τα άλλα ή έστω να συνδέσω 2ο σκληρό ????
Johnakis12 Μάϊος 5, 2005 #6 Μάϊος 5, 2005 Μπορείς να βάλεις 2ο σκληρό και να εγκαταστήσεις τα windows εκεί.Για το floppy δες τα καλώδια μήπως κουνήθηκε το καλώδιο και σουβγάζει αυτό το μύνημα ή μήπως το έχεις ανάποδα.Στο repair πληκτρολόγησε 1 και πάτα enter
Chosen Μάϊος 5, 2005 #8 Μάϊος 5, 2005 Αρχική απάντηση από kreachΕρωτήσεις:* Με το CD XP Home γίνεται να εγκαταστείσεις πάλι τα Windows χωρίς φορμάτ, δηλαδή πάνω από τα άλλα .... Διακυνδυνεύω έτσι να χάσω τίποτα ?* Έχω μια Albatron PX 865 PE Lite PRO socket 478 (v2.0) R1.11Γίνεται να βάλλω δεύτερο σκληρό, να του εγκααστήσω τα XP Home και από κει να κάνω διάσωση των αρχείων στον παλιό σκληρό ?* Όταν έκανα boot από τα XP Home, δίνεται η δυνατότητα να κάνεις repair , πατάω enter και μου βγάζει1. C:\WindowsWich Windows installation would you like to lg onto ? (και έχει ένα κενό)(To cancel, presss ENTER)Στο κενό ΤΙ να πατήσω ? Απαντήσεις:* Ναι, στην καινούρια εγκατάσταση που θα κάνεις σε διαφορετικό φάκελο, δεν θα τρέχουν οι εφαρμογές που είχες εγκαταστήσει στην παλιά.* Ναι, αλλά άστο για τελευταία λύση.* Στο κενό πατάς "1" και "Enter". Αν αυτό δεν δουλέψει, θυμίσου ποια αρχεία έσβυσες/πείραξες και πες μας.
kreach Μάϊος 5, 2005 Author #9 Μάϊος 5, 2005 Αγαπητέ Chosen, αν σας έλεγα τί ήθελα να πειράξω, το τόπικ θα πήγαινε στην Μαύρη Τρύπα !!!.ot. Αλλά αν πάτε http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=15246, θα καταλέβετε περί τίνους πρόκειται !Στο Repair, πατάω 1 + enter και μου λέει να βάλω το Αδμιν Password και μετάC:\WINDOWS>Στο "κενό" .... Τί γράφω ?????*Αν βάλεις bootcfg βγάζει διάφορες εντολές ... λίγη βοήθεια παρακαλώ !
Chosen Μάϊος 5, 2005 #10 Μάϊος 5, 2005 Δοκίμασε να μπείς με Safe Mode (F8 μετά το POST και πριν ξεκινήσει το λειτουργικό) και στην πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει, πες του ότι θες να κάνεις System Restore.Αν δεν μπαίνει καν στο dekstop, ούτε από Safe mode, βλέπουμε.
mefistofelis Μάϊος 6, 2005 #11 Μάϊος 6, 2005 Αν περασεις 2 windows απο πανω θα χασεις ολα τα αρχεια που εχεις στα My documents.Η καλυτερη λυση ειναι εγκατασταση στον αλλο σκληρο
Chosen Μάϊος 6, 2005 #12 Μάϊος 6, 2005 Αρχική απάντηση από mefistofelis Αν περασεις 2 windows απο πανω θα χασεις ολα τα αρχεια που εχεις στα My documents.Η καλυτερη λυση ειναι εγκατασταση στον αλλο σκληρο Δεν χάνονται. Τίποτα δεν χάνεται αν βρίσκεται αποθηκευμένο τοπικά στον σκληρό του συστήματός σου.
schumifer Μάϊος 6, 2005 #13 Μάϊος 6, 2005 Εγώ πάλι θα πρότεινα το κλασσικό live linux cd όπως καλή ώρα το KNOPPEL που έχει σώσει γενεές και γενεές υπολογιστάκηδων.Σώζεις ό,τι θες σε cd/dvd και φορμάρεις με την ησυχία σου
taramas Μάϊος 7, 2005 #14 Μάϊος 7, 2005 Επειδή το γνωστό repair σπανίως δουλεύει στην πράξη και για να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι παίρνεις τα αρχεία που θέλεις εγώ προτείνω την λύση του 2ου δίσκου.
jax7480 Μάϊος 7, 2005 #15 Μάϊος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ταραμας Επειδή το γνωστό repair σπανίως δουλεύει στην πράξη και για να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι παίρνεις τα αρχεία που θέλεις εγώ προτείνω την λύση του 2ου δίσκου. Το αυτο. Βαλε ενα δευτερο δισκο ή στην τελικη παρε τον δισκο σου και πανε σε καποιον φιλο σου, συνδεσε τον σαν δευτερο σκληρο, μπες στα Win με το λειτουργικο του φιλου σου και παρε οτι θελεις απο τον δισκο σου. Το ιδιο ισχυει και σε περιπτωση που βαλεις αλλο σκληρο. Απλα στην δευτερη περιπτωση για να εισαι σιγουρος για το τι προκειται να κανεις. Βαλε τον δευτερο σκληρο ΜΟΝΟ του πανω στο συστημα, στησε τα windows και μετα βαλε και αυτον με το χαλασμενο λειτουργικο. Το λεω γιατι μπορει να γινει καμια στραβη και να γραψεις Windows πανω σε αυτον που εχεις τα αρχεια και τοτες... :bye::bye:
Vagouridis Μάϊος 7, 2005 #16 Μάϊος 7, 2005 Και εαν εχεις προβλημα με το να βρεις 2ο δισκο , erd commander ή οποιοδηποτε αλλο live cd....
kreach Μάϊος 16, 2005 Author #17 Μάϊος 16, 2005 Ευχαριστώ Ολους!!!Τελικά, έκανα repair τέλος και όλα καλά !ΥΓ Ευχαριστώ ειδικά τον gleon για το site που έβαλε, γιατί το site είχε link σε ένα άλλοτο οποίο με έσωσε !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.