Jump to content


Συζήτηση για αναπαραγωγή 4Κ βίντεο αρχείων σε SmartTV.


Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα,

 

Θα ήθελα να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας περί αναπαραγωγής 4Κ βίντεο σε SmartTV, καθως ειμαι νέος στον χώρο και δεν γνωρίζω καποια πραγματα. Εν αναμονη μετακομισης στο νέο σπιτι, αγοραστηκε η Philips 65PUS8505, της οποιας τα χαρακτηριστικα θα βρειτε εδώ. Στα χαρακτηριστικα αναφέρει ότι υποστηριζει HDR10, H264/MPEG-4 AVC, HEVC (H.265) και Dolby Atmos. 

 

Βάζω VLC οπως προτείνει η Philips καθως και MXPlayer οπως λέει το μισό νετ.

 

Πάει λοίπον ο άσχετος Γιώργης και της δίνει να παίξει αρχειο x265 + 10 Bit + HDR + DTS-HD MA + Atmos/TrueHD. Αποτελεσμα: Dropped frames και σκηνές audio desynced. Τι VLC, τι ΗW και ΗW+ για HW decoding στο MXPlayer τιποτα. Tι μετατροπη με το Handbrake παλι τπτ. Δοκιμασμενο το sample και σε αλλη ιδια TV. 

 

Της δίνει λοιπον ο Γιώργης πολυ μεγαλύτερα αρχεια σχεδόν τριπλάσια σε μέγεθος,

 

H264 + AC3 και παίζει κομπλε,
H265 + E-AC3 και παίζει κομπλε,

H265 + DTS-X και παίζει κομπλε,

 

OK λέω αυτο το TrueHD μας την χαλάει, παρα ειναι συμπιεσμένο, δεν μπορει η TV. Της δίνω αλλο αρχειο με TrueHD και παιζει, και εκεί ειναι που τρελαίνομαι.

 

Απο ότι καταλαβαινω δεν έχω θεμα με το decoding του βιντεο, αλλα του ήχου. 

 

Τι φταιει? Έχει καποιος καποια εμπειρεια με το αθλημα του 4K? Ολοι στο εξωτερικό εχουν NVidia Shield και παιζουν τα παντα. Δεν ψηνομαι να δωσω αλλα 200ευρω, προτιμω να παρω μεγαλυτερους δίσκους ? Σχετικα με το Atmos πως πρεπει να ειναι το αρχειο? τι ειναι το looseless? αχταρμας μεσα στο κεφαλι μου...

 

Αν θέλετε στοιχεια απο καποιο media info να ανεβασω πειτε,

 

τυχαιο μεντιον @billpeppas

 

ΥΓ. Sample files only with pm upon request for known reasons.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι.. εκδικητικό το εν λόγω αρχείο ?
Αν ναι, πιθανότατα αυτό ευθύνεται, γιατί οι software players σε Android/TV based λειτουργικά παθαίνουν διάφορα κοκομπλόκα ( π.χ. όταν έχεις αρχείο με πάρα πολλούς υπότιτλους έχει τύχει σε κάποιες TV να κρασάρει ο media player, ή σε άλλες με πολλά audio streams στο ίδιο αρχείο τα παίζαν και έκανε audio skips ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.