Jump to content



P4P800E Dlx: Another one bites the dust ??


colt3003

Recommended Posts

Και πάλι εδω.....

δυστυχώς όπως λένε τα καλά δεν κρατάνε πολύ.... Έτσι μετά την περιπέτεια που είχα με την gigabyte βλ. http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=9747 μάλλον ήρθε η σειρά της Asus ή μηπως όχι μονο αυτής ???

συμπτώματα: ξεκινάω το πισι το μεσημέρι μόλις μπήκα σπίτι και μέχρι να γυρίσω την πλάτη μου το ακούω να σβήνει... πρίν προλάβω να σκεφτώ αν ήταν το ρεύμα ή κάτι άλλο ξαναανάβει μόνο του.... :blink: φτάνει στην οθόνη που με ενημερώνει οτι τα win δεν τερματιστηκαν σωστα και αν θέλω να μπώ σε safe mode πρίν πατήσω το yes το ρημάδι ξανασβήνει :blink: :blink: πάω να πατήσω το power on 2 - 3 φορές... τίποτα... αφήνω το κουμπί και το ρημάδι ξαναανάβει και η φωνή της Asus κάτι έλεγε για σφάλμα λόγω overclocking Χωρίς να έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο απο την μέρα που την αγόρασα !!!!! Προλαβαίνω να μπω στο bios να δώ στοιχεία, επεξεργάστής κρύος 30 τάσεις οκ ταχύτητα οκ ανεμιστήρια οκ πάω να αλλάξω μενού και τα ledakia στο πληκτρολόγιο αναβοσβήνουν όλα μαζί και το πισι ξανασβήνει :confused: μέχρι να τραβήξω καρέκλα και γραφείο να μπώ πίσω απο το μηχάνημα να σβήσω το τροφοδοτικό απο το διακόπτη του έτσι σαν ρεσετ το #$$%%# ξαναανάβει και μου λέει κάτι για να φορτώσω τα defaults ή να το κάνω χειροκίνητα... πάω να επιλέξω το πρώτο και το πληκτρολόγιο νεκρό :sick: προσπαθώντας να δώ έστω και ένα πλήκτρο να δουλεύει αυτό ξανασβήνει... τα νευρα μου σβήνω το τροφοδοτικό απο το διακόπτη το αφήνω ένα τέταρτο να κάνω 3 τσιγάρα να ηρεμήσω το ξαναανάβω.... ΤΙΠΟΤΑ ... ξανά .. ξανά τίποτα, Αρχίζω να ξηλώνω μνήμες, γραφικά, τηλεόραση, modem, δισκους, DVDia με τη σειρά που τα γράφω αλλά :rip: ξηλώνω cpu βάζω 2 δίσκους σαν φορτίο αλλά μπά.... αφήνω το τροφοδοτικό με τους δίσκους το ξεκινάω με καλωδιάκι... ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ... πάει το thermaltake 410... είχε και cable sleeving... να τα βράσω και να πιώ το ζουμί τους... αλλάζω με το 360 chieftek αλλά είχα πάλι τα ίδια το μηχάνημα δεν ξεκίναγε με καμία σύνθεση όταν συμπεριλάμβανε τη μητρική... μοναδικό περίεργο το γεγονός ότι το led του power on μισοσβησμένο... τι να είναι πάλι αυτό ???

Δευτέρα έχω αποστολή της Asus στο RAM-SHOP απο όπου και αγοράστηκε... απόρίες: Έτσι πεθαίνουν οι μητρικές ? να ανησυχώ και για τον επεξεργαστή ?? και τρίτον: το τροφοδοτικό το έστειλα ήδη για RMA.... να το ξαναεμπιστευτώ ή δεν ξεκίνησε απο αυτο το πρόβλημα και απλά βρέθηκε στο διάβα της μητρικής ??? Παρακαλώ όσοι συμπάσχοντες και μή, προσέλθετε γιατα φώτα σας...

Link to comment
Share on other sites

Κάτι παρόμοιο έπαθα και εγώ με ένα PC μου, μετά απο πίεση 4-5 ωρών με SETI εντελώς ξαφνικά έκανε reboot μόνο του. Μετά απο 2-3 reboot έκλεινε και λίγα λεπτά μετά άνοιγε μόνο του μόνο για να ξανακάνει reboot. Μετά απο πολύ κόπο όταν ξεκίνησε ΔΕΝ ξεκινούσε τα Windows, πέταγε μπλέ οθόνη με "unmountable boot volume" και δεν έβλεπε καν το filesystem στον C:\ απο το CD των Windows.

Απο BIOS έβλεπα πως οι θερμοκρασίες και οι τάσεις είναι OK αλλά ακόμα και τότε ύστερα απο λίγο έκανε reboot. Τελικά πήρα ένα Chieftec (πληροφοριακά τα καινούρια τα 24pinα έχουν sleeved το καλώδιο ΑΤΧ και 12άρη ανεμιστήρα, τουλάχιστον το 350W που πήρα εγώ) και έβαλα και άλλο ένα δυνατό fan στο κουτί και τώρα είμαι OK. Μάλιστα έβγαλε και 7 ώρες Prime + Toast τώρα μόλις.

Απο την δική μου εμπειρία συμπεραίνω πως μάλλον το τροφοδοτικό στην έκανε την ζημιά. Όταν τελικά γυρίσει απο το RMA σκέψου το διπλά πριν το βάλεις πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.