Jump to content


Συμβατότητα NVME με Mobo


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Πρόσφατα προχώρησα στην αγορά το kingston A2000  nvme 250gb για να τον τοποθετήσω σε μια Asrock b365 phantom gaming 4 και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι συμβατός, αφού δεν μπορούσε η μητρική να ολοκληρώσει το Post Check. Έψαξα  στο site της Asrock βρήκα κάποια παλία μοντέλα τα περισσότερα  και έλλειψη διαθεσιμότητας. Υπάρχει περίπτωση με έναν adapter  σε pcie 3.0x1 να δουλέψει ? Υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που πρέπει να κοιτάω πριν την αγορά πέρα από την συνδεσιμότητα  και το key type ή κοιτάω μόνο την σελίδα της μητρικής? Τέλος σε περίπτωση που δεν μπορώ να αξιοποιήσω τον υπάρχον nvme θα ήθελα να μου προτείνεται έναν 250-500gb(χρήση για windows και κανένα παιχνιδάκι )  οικονομικό αν γίνετε. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες και τις δύο θύρες Μ.2; Μήπως δεν τοποθέτησες/κούμπωσες σωστά τον Kingston; Αν θέλεις δοκίμασε με μόνο τον Kingston χωρίς κάποιον άλλο δίσκο συνδεδεμένο.

Στο Post Status Checker (4 λεντάκια στην κάτω δεξιά γωνία) σου μένει αναμένο το λεντ του storage;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

στη σελίδα και στο manual της μητρικής τι γράφει; Αν η φυσική διάσταση ταιριάζει, νομίζω γράφει ότι δέχεται Nvme και ως boot. Η σελίδα της μητρικής λογικά αρκεί (κι οι προδιαγραφές του kingston φυσικά) για να δεις αν κάνει. Μήπως έγινε κάποιο λάθος ή δεν έχει ρυθιστεί κάτι σωστά;   

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση (όπως λέει και ο salde); Παράδειγμα αν μπεις στο BIOS (εννοείται χωρίς τον Kingston για να μπορείς), να ελέγξεις μήπως οι M.2 θύρες έχουν ρύθμιση που είναι default σε SATA και όχι pci-e (ή nvme ή όπως το ονομάζει). Ίσως να χρειάζεσαι BIOS update (για τυχόν ασυμβατότητες με το παλιότερο BIOS).

Ίσως ακόμα και ο Kingston που έχεις να είναι ελαττωματικός. Αν μπορούσες να τον δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα (ναι, είναι δύσκολο να βρεις σύστημα που να παίρνει nvme δίσκο).

Πολλά "ίσως" και "μήπως" λέω. :p

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος salde έγραψε:

στη σελίδα και στο manual της μητρικής τι γράφει; Αν η φυσική διάσταση ταιριάζει, νομίζω γράφει ότι δέχεται Nvme και ως boot. Η σελίδα της μητρικής λογικά αρκεί (κι οι προδιαγραφές του kingston φυσικά) για να δεις αν κάνει. Μήπ

Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν να συνδέσω τα πάντα όπως κάθε φορά(χωρίς τον hdd)και σαν χώρο να βάλω μόνο τον καινούργιο m2 και τι στικάκι με τα win δεν δούλεψε σε καμία από τις δύο υποδοχές. Έπειτα έβαλα τον παλιό έκανα το φορματ όλα κομπλέ.Διαβαζοντας τα σχόλια είπα να επαναλάβω την διαδικασία μήπως και κάτι δεν έκανα σωστά και απλά δούλεψε (χωρίς τον hdd).Δεν ξέρω τι έφταιξε πριν. Σας ευχαριστώ για το κίνητρο να ξαναδοκιμάσω!Να είστε καλά!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.