Jump to content



Δαπάνη για σύστημα παροχής νερού


Recommended Posts

Γεια σας, ζω σε πολυτκατοικία οπού έχει παρουσιαστεί βλάβη στο σύστημα παροχής νερού , μοτέρ/φούσκα και μετά απο ενημέρωση τεχνικού θα γίνει προμήθεια νέου συστήματος και θα ήθελα να ρωτήσω η κατανομή κόστους πρεπεί να γίνει επί ίσα μέρη ανα διαμέρισμα ή ανάλογα τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος? Και αν εν τέλει είναι ανα χιλιοστά, ποιά χιλιοστά πρέπει να χρησιμοποιηθούν? Κοινοχρήστων, ανελκυστήρα ή θέρμανσής?
Σας Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Οι δαπάνες με βάση τα  χιλιοστά του κάθε Διαμερίσματος είναι ανάλογες του μεγέθους (σε τετραγωνικά) του διαμερίσματος σε σχέση με το σύνολο των Διαμερισμάτων.

 

Τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος προκύπτουν από την διαίρεση των τετραγωνικών του διαμερίσματος με των άθροισμα των τετραγωνικών όλων των διαμερισμάτων επί χίλια.

 

Συνήθως αναγράφονται και ως Χιλιοστά Κοινοχρήστων.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες περιπτώσεις περνούν τέτοιου είδους έκτακτες δαπάνες στα ειδικά έξοδα, με ίδια χιλιοστά με τα χιλιοστά κοινοχρήστων. Το τι συμβαίνει σε κάθε πολυκατοικία το βλέπεις στον κανονισμό πολυκατοικίας (και στους πίνακες μηχανικών) όπου κι αναγράφονται τα χιλιοστά για κάθε κατηγορία. Συνήθως ο ανελκυστήρας έχει διαφορετικά χιλιοστά επιδή τα υψηλότερα διαμερίσματα επιβαρύνονται περισσότερο συγκριτικά με τα χαμηλότερα. Η δε θέρμανση μπαίνει μονη της συνήθως, επειδή μπορεί να υπάρχουν κλειστά διαμερίσματα τα οποία πληρώνουν λιγότερο από όσο θα τους αναλογούσε αν ήταν ανοικτά, με την διαφορά να επιβαρύνει τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

Η δε θέρμανση μπαίνει μονη της συνήθως, επειδή μπορεί να υπάρχουν κλειστά διαμερίσματα τα οποία πληρώνουν λιγότερο από όσο θα τους αναλογούσε αν ήταν ανοικτά, με την διαφορά να επιβαρύνει τους υπόλοιπους.

Το λες λιαθος, τα κλειστα επιβαρυνονται τη θερμοτητα που "τραβουν" απο αυτα που λειτουργουν θερμανση, το παγιο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, slalom said:

Το λες λιαθος, τα κλειστα επιβαρυνονται τη θερμοτητα που "τραβουν" απο αυτα που λειτουργουν θερμανση, το παγιο

εννοείς ως επιβάρυνση, θεωρώντας ότι το κανονικό τους θα έπρεπε να είναι 0. Στη λογική μου λειτουργώ αντίστροφα, θεωρώ ότι η κανονικότητα ήταν για θέρμανση και κάποιοι επιλέγουν να την κλείσουν. Τον υπολογισμό και το τι γίνεται με τα κλειστά το γράφει ο κάθε κανονισμός, στις παλιές πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες αυτονομίας είναι πρόβλημα αυτό το ζήτημα. Τουλάχιστον στις νεώτερες από κάποια χρονιά και μετά, ειδικά με το φυσικό αέριο έχει βελτιωθεί η κατάσταση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.