Jump to content



Διακόπτης dimmer για λάμπα led, αλέ ρετούρ.


Recommended Posts

Εισαγωγή:

Υπάρχουν διακόπτες με ρυθμιστή έντασης (dimmer) συνήθως περιστροφικοί, που εγώ τους θεωρώ απαραίτητους για των φωτισμό δωματίων όπως το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό.

Τα προβλήματα αρχίζουν με τις λάμπες led. Οι λάμπες led πρέπει να είναι ειδικά για dimmer και οι διακόπτες πρέπει να είναι ειδικά για λάμπες led, με διπλάσια τιμή από τους διακόπτες με dimmer που είναι για απλές λάμπες. Δεν φτάνει όμως ότι είναι ακριβοί αυτοί οι διακόπτες, αλλά βγαίνουν συχνά ελαττωματικοί και στις επώνυμες εταιρίες. 

 

Αλλάζω σε ένα υπνοδωμάτιο τους διακόπτες που ήταν αλέ ρετούρ, με διακότες  Hager. Ο καινούργιος διακόπτης dimmer δεν δούλευε.

Τον δίνει πίσω ο ηλεκτρολόγος και παίρνει έναν άλλον που ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος στο μαγαζί. Αυτός ρυθμίζει σωστά το φως αλλά καθυστερεί κάπου 3 δευτερόλεπτα να ανάψει. 

 

Έχετε να προτείνετε κάποιο τέτοιο διακόπτη που να δουλεύει σωστά;  

Link to comment
Share on other sites

Βαλε κομμυτατερ με 2 λαμπες για 2 εντασεις ?

Legrand led dimmer που εχω βαλει και αυτο εχει μια καθυστερηση στην εκκινηση . Ακομα και σκετη λαμπα λεντ αμα ειναι καμια φτηνιαρικη εχει καθυστερηση στο αναμμα.

 

Για τα ντιμερ η πιο λογικη εξηγηση ειναι οτι χρειαζεται καποιος χρονος ωστε να φορτωσουν ολα τα στοιχεια που περιεχουν μεσα τους διοτι αυτο συμβαινει μονο στην εκκινηση και οχι κατα το ντιμαρισμα . Το σβησιμο αμα παρατηρησεις δεν ειναι ακαριαιο αρα σημαινει πως υπαρχει καποιος πυκνωτης .

 

Έγινε επεξεργασία από kpetros
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.