Jump to content



Active directory user αλλαγή Windows login password και mail account password


Recommended Posts

Ήθελα μία βοήθεια στο παρακάτω σενάριο...

Ας πούμε ότι σε ένα active directory domain (π.χ. @sun.gr) σε μια εταιρία, έχουμε έναν χρήστη test1, που κάνει login στο domain. Ο ίδιος χρήστης, έχει mail στη εταιρία το test1@sun.gr

 

Είναι προγραμματισμένο μία ημέρα να ζητηθεί από τον χρήστη, στο επόμενο login στο domain, να αλλάξει password, και το αλλάζει. Έως εδώ, όλα ok.

 

Μπαίνοντας στα Windows, και ανοίγοντας το MS Outlook που είναι η εφαρμογή που διαχειρίζεται τα mail του, δεν μπορεί να πάρει mail, διότι η εφαρμογή τού ζητάει password.

Νομίζω εδώ, υπάρχουν διάφορα σενάρια σχετικά. Και εδώ είναι που ήθελα τη βοήθειά σας.

Υπάρχει περίπτωση το νέο password στα Windows, να επηρεάσει το password τού mail account; Στην περίπτωση αυτή, μάλλον θα είναι το ίδιο.

Εάν και βάζει το νέο password των Windows στο MS Outlook, δε μπορεί να δουλέψει στο MS Outlook. Συνέχεια του βγάζει μήνυμα βάλτε password. Μετά από π.χ. μισή ώρα, το νέο password στο MS Outlook γίνεται αποδεκτό.

 

α. Μπορεί να είναι ρυθμισμένο στον server, στην περίπτωση που Windows password=mailbox password, όταν αλλάξει το Windows password, να γίνεται αποδεκτό στο mailbox το νέο Windows password μετά από ένα προγραμματισμένο χρονικό διάστημα;

 

β. Μπορεί να είναι ρυθμισμένο στον server, στην περίπτωση που Windows password=mailbox password, όταν αλλάξει το Windows password, με κάποιο τρόπο να βλέπει ο administrator την αλλαγή του Windows password, και να φτιάχνει εκείνος το password καί στο mailbox;

 

γ. Λόγω του ότι πρόκειται για username εντός domain, δεν μπορεί το Windows passwordνα είναι διαφορετικό από το mail password;

 

Δεν ξέρω κατά πόσο και ποια από τα παραπάνω α. β. και γ. είναι πιθανά. Γι' αυτό ήθελα μία βοήθεια.

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι πως έγινε η αλλαγή του Password στον domain controller και o Exchange κοιτάει άλλο domain controller που δεν έγιναν replicate οι αλλαγές.

 

 

Έγινε επεξεργασία από jax7480
Link to comment
Share on other sites

Ένα ακόμη στοιχείο που θυμήθηκα είναι πως την ημέρα που έγινε η αλλαγή τού password στα Windows, δε μπορούσε ο χρήστης να πάρει τα mail του ούτε στο pc (Windows) ούτε στο κινητό. Μετά από λίγο, το password έγινε αποδεκτό παράλληλα και στο pc και στο κινητό, και τοτε τα mail κατέβηκαν και στις δύο συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.