Jump to content



Παντρευοντας χρωματικα δυο ειδη "ξυλου"


Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπητοί,

πρώτη δημοσίευση εδώ.

Φτιαχνουμε στο σπιτι μας ενα χωρισμα με πηχακια που θα ειναι mdf απέξω και καπλαμάς απέξω. Ας πουμε οτι θα δειχνει καπως έτσι:

%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%B4%CE

 

 

Ψάχνω τρόπο να παντρεψω οσο μπορω πιο καλα, και δεν ξερω πως, το χρωμα απο τα πηχακια (ειπαμε καπλαμας απεξω που μπορει να βερνικωθει, βαφτει) με καποια επιπλα σαλονιου.

Τωρα το θεμα ειναι οτι τα χρηματα δεν φτανουν να μου κανει ξυλουργος επιπλα με το ιδιο υλικο. Μια φτηνοτερη λυση, για παράδειγμα είναι, να αγοραζα καποια σκαμνακια, ας πουμε οπως αυτά

516gPaGeUDL._AC_SX679_.jpg

 

και να προσπαθησω να τα παντρεψω χρωματικά με τα πηχακια παραπάνω. Δηλαδή να "φαίνεται¨οτι τα σκαμνακια φτιαχτηκαν με το ίδιο υλικό. Δεν εχω εμπειρία με τα θέματα αυτά αλλα σκέφτηκα τα παρακάτω:

 

1. Η μια ιδεα που σκεφτηκα ειναι να πλακωσω τα σκαμνακια με διαφορετικα βερνικια μεχρι να πετυχω καπως την αποχρωση. Μου φαινεται δυσκολο να πετυχει το εγχειρημα και ακομα περισσοτερο μπορει να χρειαστει περασματα και διαφορετικα βερνικια.

2. Να ξεχασω τα βερνικια ξυλου και απλα να παω να βαψω και τα δυο, πηχακια και σκαμνακια με το ιδιο χρωμα που αφηνει τα νερα του ξυλου (ο καπλαμας στα πηχακια) να φαινονται. Το πλεονεκτημα με αυτην την εκδοχη ειναι οτι το παντρεμα των χρωματων ειναι ευκολο. Το μειονεκτημα ειναι οτι η αισθηση του ξυλου θα χαθει. Επισης δεν ξερω εαν τα χρωματα για τα σκαμνακια θα φευγει, οπως χρησιμοποιουνται, ξυνονται απο την χρηση, τριβή τους.

 

Τι αλλη ιδέα υπάρχει;

Ευχαριστώ πολύ

Αλέξανδρος

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα καλωσόρισες :)

Για το θεμα αου τώρα...

Το 1 που αναφέρεις ειναι η λυση σου, το 2 δε το πολυκαταλαβα για να ειμαι ειλικρινης. Με τη παροδο του χρονου ομως ακομα κ αν πλησιάσεις χρωματικα τα δυο, οι συμπεριφορες του χρωματος θα ειναι διαφορετικες καθως μιλαμε για αλλο ξυλο το σκαμνακι κ αλλο η επενδυση. Αλλη χρηση το ενα αλλη το αλλο. Ο ηλιος μπορει να σκαει στα σκαμνακια απο καποιο παραθυρο, αλλα οχι στην επενδυση κλπ.

 

 

Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο αλλου χρωματος στα σκαμνακια; Αν κατι δε μπορεις ή ειναι δυσκολο να το κανεις ιδιο με κατι αλλο, τοτε το να το πας αντιθετα θα εχει και την αισθητικη του αποψη :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση!!!

Το 2. ειναι οτι παιρνεις πηχακια και σκαμνακια και τα βαφεις σε οποιο χρωμα θες, π.χ πορτοκαλι. Αυτο εχει το πλεονεκτημα οτι δεν χρειαζεται να πολεμησεις να πετυχεις την ιδια ξυλι αποχρωση οπως εχει η πρωτη λυση. Το προβλημα ειναι οτι ετσι βεβαια αφαιρεις οποιοδηποτε χαρακτηριστικο του ξυλου. Επισης το 2 εχει το μειονεκτημα οτι τα σκαμνακια εαν γδαρθουν μπορει  η μπογει να φευγει;;;

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, το μέλος Alex Pal έγραψε:

Επισης το 2 εχει το μειονεκτημα οτι τα σκαμνακια εαν γδαρθουν μπορει  η μπογει να φευγει;;;

Ναι και το λουστρο χαλαει. Γενικα το ξυλο σε χτυπηματα, γδαρσίματα "κραταει μια ιστορια"

Link to comment
Share on other sites

Σε χτυπήματα με μη αιχμηρά αντικείμενα και όχι δυνατά, σε βαθμό να συμπιεστούν οι ίνες του ξύλου όλα θα λειτουργήσουν καλά. 

Γρατζουνιές όμως θα έχεις και με τις δύο τεχνικές. Τα σκληρά βερνίκια ξύλου αντέχουν εννοείται καλύτερα από το να περάσεις μία μπογιά και καθαρίζονται πολύ εύκολα. Στην επένδυση δεν θα πρέπει να σε απασχολεί και τόσο. Δεν θα έχει τη φθορά που θα έχουν τα σκαμνάκια.

 

Τωρα για την απόχρωση που λες ακόμα και σε μαραγκό να πας το ίδιο θα κάνει. Θα δοκιμάσει μέχρι να πετύχει το χρώματα.

Κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και εγώ εδώ όπου οι πόρτες ήταν με καπλαμά σημυδας  που ρόζιζε αρκετά και πήγα να τα παντρέψω με κόντρα πλακέ σημύδας. Βάζοντας το ίδιο χρώμα το αποτέλεσμα ήταν έτη φωτός μακριά. Θέλει υπομονή και προσοχή.

 

 

ΥΓ εσύ βέβαια θα έχεις ένα μειονέκτημα. Επειδή δεν θα έχεις σαν εμένα διάφορα κομμάτια από περισσεύματα του ξύλου που θα βάψεις θα πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σε κάποιο σκαμνάκι. Αρα θα εχεις δοκιμή, αφαίρεση βερνικιού και πάμε πάλι. Προσπάθησε να δοκιμάσεις σε σημεία που δε θα φαίνεται. Όπως κάτω από το κάθισμα

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.